Rákóczi Pince, Tokaj

Borpince Borpince

A Hétszőlő Rt. birtokában van a Dessewffy kastély, a város legpatinásabb épülete. A XV. század elején épült pince, a Rákóczi Pince, - mely Hegyalja legtágasabb földalatti terme a maga 28 m-es hosszával, 10 m-es szélességével, és 5 m-es magasságával.
A magyar történelem egy darabja: 1526-ban Szapolyai János királlyá jelölésének helyszínéül szolgált. Ma borkóstolóval egybekötött pincelátogatásra várják az ide érkező turistákat, és továbbra is jeles rendezvényeknek ad otthont. Tokaj-Hegyaljai borvidék legismertebb pincéje a felújított és sétáló utcává alakított Főtéren található, a város szívében.
A pince lenyűgöző méretű lovagtermében, amely egyszerre 100 vendég fogadására alkalmas, pincelátogatással egybekötött borkóstolásra van lehetőség. A tokaji borok minél teljesebb keresztmetszetének bemutatása érdekében a kóstolás alkalmával hat bor kerül prezentációra. A borkóstoló mellé minden esetben borkorcsolyát (sajtos pogácsát) szolgálnak fel. Lehetőség van aszúkóstolásra is. A kóstoló hat különböző évjáratú és puttonyszámú Aszút tartalmaz sajtfalatkákkal.
Az egyik oldalágban megnyitott klasszikus Pinceborozóban a hordós borok kerülnek kínálásra hangulatos környezetben. A pince mellett folyamatosan Borszaküzlet müködik , ahol a társaság által előállított és palackozott borokat forgalmazzák.

 


További szállások

Látnivalók a környéken

További látnivalók

Programok a környéken

További programok

Bejelentkezés