Sárga Borház Csárda, Tokaj

Étterem Étterem


Forrás: www.disznoko.hu

Szeretettel köszöntik a Sárga Borházban, a tokaji borvidék méltán híres, nagy múltú műemlék épületében. A borház a Disznókő szőlőbirtokon található.
Gasztronómiai ajánlatok:
A Furmint remekül párosítható a tenger gyümölcseivel, kaviárral, könnyű mártással készült halételekkel, valamint szárnyasokkal és vadszárnyasokkal is. A Száraz Szamorodni kiváló aperitif, amely méltó módon kísérhet különböző előételekkel és magyarosan elkészített sertéshúsokat. Töltött káposztával tökéletes összhatást nyújt.A Késői Szüretelésű Furmint valamint az Édes Szamorodni fogyasztható aperitifként, hideg libamájjal párosítva és kecskesajttal.
Tejszínes mártással készített tengeri halételekhez, gyümölcsös házi kacsához, kevésbé édes desszertekhez, gyümölcssalátákhoz szintén kiváló.
Az Aszúborok remekül társíthatók mindenféle libamáj variációhoz. Különleges ízélményt adnak almás pulykával és barackos kacsával. A legmeglepőbb ízharmóniát a kéksajtokkal adják. Desszertekkel is tökéletesek, úgymint fagylaltkelyhek, barackos sütemények, csokoládéfondü, csokoládés mézeskalács vagy somlói galuska.
A kínai konyhaművészet kedvelői kedvüket lelhetik az aszúk és a különböző édes-savanyú ételek házasításában. Az Aszúeszencia önmagában is csodálatos nedű, egy nagy vacsora záró italaként, vagy meditációs borként.
Ám felejthetetlen gasztronómiai élményt jelent, ha a hagyományos, dióval töltött, csokoládéöntetes Gundel palacsintával fogyaszt. Összetett ízei a havannai szivarral szintén egyedülálló párost alkotnak.


Bejelentkezés