Veszprémi Állatkert, Veszprém

Vadaspark és állatkert Vadaspark és állatkert


Forrás: http://www.veszpzoo.hu/
A neves Afrika-kutató, vadász és vadászati szakíró, Kittenberger Kálmán nevét viselő Növény- és Vadaspark a Fejes-völgy festői környezetében talált otthonra.

Évente sok százezren látogatnak el Fejes-völgybe megismerkedni öt világrész állatávilágával. A gyűjteményben megtalálhatók  szinte minden állatkertben fellelhető fajok (oroszlánok, medvék, majmok) de  olyan zoológiai ritkaságokkal is találkozhatnak  az érdeklődők, melyek hazánkban csak itt láthatóak (kardszarvú antilopok, dzseladák, szumátrai tigris, karakara, vagy a Dávid-szarvas).

A 10 hektárt is meghaladó terület ma mintegy 120 állatfaj 450 példányának otthona.  Ötven emlős-, harmincöt madár- és huszonöt hüllő fajjal találkozhatnak Kittenberger Kálmán Növény- és Vadasparkban.

Az állatállomány sokat változott az évek során, mára inkább a több faj kevesebb egyed elv érvényesül. Ehhez párosul az állatok igényeinek megfelelő méretű és kialakítású kifutók építése, melyek természetszerűséget közvetítenek mind az állatok, mind a látogatók felé.

Az állatkert munkatársai rendszeresen tartottak és tartanak ismeretterjesztő előadásokat.


További szállások

Látnivalók a környéken

További látnivalók

Programok a környéken

További programok

Bejelentkezés