Mokos Pincészet Rendezvény- és Színházterem, Palkonya

Mokos Pincészet Rendezvény- és Színházterem További képek

Forrás: http://mokos.hu/
A mesébe illő Villányi-hegység lankáinak oldalában ámulatba ejtő pince-színház magasodik a fák közül, melynek Panoráma Borteraszáról egy pohár kellemes Villányi Franc kíséretében csodálhatja a lenyűgöző palkonyai kilátást. Legyen részese a Mokos élménynek!

MOKOS PINCÉSZET

ÉLMÉNYEKKEL TÖLTVE

Családi Pincészetünk három generáció óta van jelen a Villányi Borvidék életében – immár két településen: Palkonyán és Villánykövesden. A nagy áttörést pincészetünk életében a 2003-as év hozta, amikor Palkonyán, a Weingarten dűlőben 15 hektár szőlő telepítésébe kezdett Mokos Gábor, kiegészítve az elődeinktől örökölt villánykövesdi ültetvényeket. Területeinket 2018-ban bővítettük, amikor is 2 hektár fehérszőlőt telepítettünk, ezzel szélesítve a borkészítés adta lehetőségeket a fajták tekintetében.Egyik legfőbb célunk, hogy az olyan kisebb borvidéki települések, mint Palkonya és Villánykövesd, életét felpezsdítsük. Fejlesztéseink középpontjában mindig is az élmények nyújtása állt, melyek alatt nem csak gasztronómiai és borélményeket értünk, hanem kulturális és szabadidős aktivitásokat is.
Pincészetünk missziója szempontjából, így igen meghatározó év volt a 2013-as esztendő. A gyönyörű palkonyai pincesorral szemben, a halastavak fölötti hegyoldalban csodálatos 360 fős pince-színház született, ahol a bor és a kultúra találkozik egymással.Az épület, mely modern borászati technológiával, barrique hordós érlelővel, 90 fős borkóstoló teremmel és egy páratlan kilátású terasszal rendelkezik ezáltal  újabb látványosággal bővült.Az így létrejött 2000 négyzetméteres pincészet Palkonya és az egész borvidék ékessége.

Villányi borok

A Villányi borvidékre jellemző mediterrán  éghajlatnak  köszönhetően szinte minden évben gyönyörű terméssel ajándékoznak meg minket szőlőültetvényeink. A kiváló alapanyagokból pedig, a hozzájuk társuló magas szintű szakmai tudás és a modern technológiai eszközök segítségével nívós nagy borok készítésére van lehetőségünk, melyek nemzetközi szintű elismeréseket tudhatnak magukénak. Szőlőterületeinken megtalálhatóak a régióra jellemző hazai és nemzetközi fajták is (portugieser, kékfrankos, pinot noir, merlot, cabernet franc, cabernet sauvignon ).

Gyümölcsbor különlegességek

Pincészetünk több mint egy évtizede foglalkozik hazánban egyedülálló módon prémium gyümölcsborok készítésével is. Fontosnak tartjuk, hogy gyümölcsborainkat kizárólag hazai, friss, zamatos gyümölcsökből készítjük, víz, színező-, és ízesítőanyagok hozzáadása nélkül. Az alapanyag 45 hektáros gyümölcsösünk legfinomabb gyümölcsei közül kerül ki. A technológia eljárás hasonló a szőlőből erjesztett boréhoz. A frissen szüretelt gyümölcsöt azonnal a feldolgozóba szállítjuk, ahol a mosásra és magozásra a szüretet követő 30 percen belül sor kerül. Ezt követi az erjesztés folyamata, mely oxigéntől elzárt és hűtött környezetben zajlik a friss ízek megőrzése érdekében.

Esküvőhelyszín, rendezvényhelyszín

Nincs annál lenyűgözőbb élmény, mint festői háttér előtt kimondani az életre szóló Igeneket! Pincészetünk és családi birtokunk magával ragadó romantikus esküvői helyszín is egyben, hiszen a borvidék mesés ölelésében található professzionális technikai háttérrel ellátott, impozáns, 360 fős színház- és rendezvénytermünk kis- és nagylétszámú esküvők számára egyaránt ideális helyszín. Varázslatos környezet és romantika? Minőségi szolgáltatások és emlékezetes pillanatok? IGEN!

Csapatépítő Programok

A Mokos Pincészet és a Hotel Cabernet csapatépítő rendezvényei nem csak szolgáltatásokat, hanem egyben élményeket is adnak! Nem szükséges drága rendezvényszervezőre, vagy trénerekre költenie, mivel kreatív csapatépítő programjainknak köszönhetően, a kollégák számára biztosan felejthetetlenné tesszük az együtt töltött időt! Pincészetünk és szállodánk programszervező munkatársaival komplex programcsomagokat dolgoztunk ki, kimondottan cégek és baráti társaságok részére, mely mind csapatépítés, mind egyéb céges rendezvények (pl. partnertalálkozók) számára kiváló választás.


Borpince Borpince Rendezvényhelyszín Rendezvényhelyszín Kutyabarát Kutyabarát

Nyitvatartás

H-Cs: 8:00-18:00P: 8:00-20:00Szo: 10:00-20:00V: 10:00-18:00

Elérhetőségek

Cím: Palkonya, Palkonya, Hegyalja u. 1.
Térkép
Tel.:+3672200201
E-mail: info@mokos.hu
Forrás: http://mokos.hu/
Frissítve: 2020-01-08 14:10:16

Látnivalók a környéken

Püspöki vár

Püspöki vár

  • Palkonya

Védett pincesor

Védett pincesor

  • Palkonya

Palkonyai Pincesor

Palkonyai Pincesor

  • Palkonya

A népi építészeti emlékként védett, 53 présház által alkotott, egymás fölött több sorban elhelyezkedő pincesor településszerkezeti, gazdálkodástörténeti - és egyben kiemelkedő esztétikai érték is. A X...

Mokos Pincészet Rendezvény- és Színházterem

Mokos Pincészet Rendezvény- és Színházterem

  • Palkonya

A mesébe illő Villányi-hegység lankáinak oldalában ámulatba ejtő pince-színház magasodik a fák közül, melynek Panoráma Borteraszáról egy pohár kellemes Villányi Franc kíséretében csodálhatja a lenyűgö...

Déli tó

Déli tó

  • Palkonya

Kiépített főzőhelyek és WC, folyamatos halárusítás, a tó mellett lovaglási lehetőség! Átlagos vízmélység 1,2 m Típus: természetes víz Jellemzõ halfajták: ponty, amúr, busa, compó, süllõ, csuka, kárász

További látnivalók

Kedvenc akciók

Hotel Visegrád Visegrád

Wellness kikapcsolódás 2-3 éj

26 680 Ft/fő/éj-től

Hotel Visegrád

  • Kiváló30 Értékelés alapján4.6 / 5
Holiday Hotel Csopak Csopak

Kedvezményes pihenés 3 éjtől

15 675 Ft/fő/éj-től

Holiday Hotel Csopak

  • Átlagos5 Értékelés alapján3.3 / 5
Dráva Hotel Thermal Resort Harkány

Pünkösdi hétvége a Dráva Hotel...

23 625 Ft/fő/éj-től

Dráva Hotel Thermal Resort

  • 36 Értékelés alapján4.4 / 5
Abacus Business & Wellness Hotel Herceghalom

Tavaszi Wellness Akció

24 400 Ft/fő/éj-től

Abacus Business & Wellness Hotel

  • 9 Értékelés alapján4.4 / 5

Bejelentkezés