Segíthetünk?  06-1-239-1224, 06-20-20-48008

Debreceni belvárosi városnézés - Debrecen

TÚRATERV

Debreceni belvárosi városnézés

Induljunk el a Régi   Városháza épületében működő  Tourinform Irodától /Piac u. 20./. Elfordulva az állomás felé , majd egy baloldali utcában hamarosan elérjük a Szent Anna Katolikus Székesegyházat, amely általában nyitva van. Ezen az úton továbbmenve a Görögkatolikus templom az Attila téren található. Megtekintéséhez előzetes bejelentkezés szükséges.  Nagyobb sétát megtéve érjük el a Timárházat. Visszafelé fordulva, s továbbhaladva a templomok utcáján, modern házak között balra fordulunk. Erre található a Csokonai Színház szobraival és emléktábláival.

Már az utca végén látható a híres református Csonkatemplom, melyet érdemes belülről is megnézni. Szinte vele szemben található a Megyeháza, gyönyörű diszítéseivel, ablaküvegeivel. Hétköznapokon, hivatali időben a tanácsterembe is beengedik a turistákat. A Piac utca, az a korzó is sok látnivalót rejt gazdagon diszített kereskedőházaival. A református Nagytemplom felé haladva nemcsak kivülről, hanem belülről is érdemes megtekinteni a patinás Aranybika Hotelt. A felújított, virágokkal, szökőkutakkal és padokkal ellátott Kossuth téren a Kossuth szobor mellett számos új alkotás is látható. Debrecen jelképe a Református Nagytemplom, mely történelem tudásunkat is bővíti. A bal oldalán hátrafelé sétálva láthatjuk a lyciumfát. A  Református Kollégium és Egyházművészeti Múzeum, valamint az - Emlékkert elsősorban a református vallás történetéről ad számot.

Keresztbe haladva egyik oldalon a Csokonai szobrot, másik oldalon a Déry Múzeumot, érhetjük el. Ez utóbbi előtt  amely előtt Medgyesy Ferenc szobra állnak.  A híres múzeum mögött egy szép új épületben kapott helyet a MODEM, a Modern és Kortárs Művészeti Központ. Elsősorban időszakos kiállításokat tekinthetünk meg ebben a házban.

Amennyiben marad időnk, menjünk ki a Nagyerdőbe, a Debreceni Egyetemhez, valamint a mögötte található Botanikus Kertbe.

A városnéző séta egyéni ajánlat, nem szervezett program.

Bővebben »
Frissítve: 2011. február 05.

Széles választék

700+ szálláshely, 1000+ program és 7000+ látnivaló közül választhat, melyek folyamatosan frissülnek.
A szállodák, panziók, egyéb szálláshelyek legjobb ajánlatait, akcióit találja meg nálunk. Nincs foglalási díj!
BEMER bérlés
Green events rendezvényszervezés
Árgarancia és adatvédelem

Ügyfélszolgálat

Kollégáink megválaszolják kérdéseit, segítséget nyújtanak a foglalásban.
E-mail: info@utazzitthon.hu
Tel.: 06-20-20-48008
Nyitvatartás: H-P: 8.00-18.00, SZ:10.00-16.00
Kapcsolat és ÁSZF
Munkatársak
Kapcsolat és ÁSZF

Közösségi kapcsolat

Hírlevél
iratkozzon fel hírlevelünkre!