Blaskovich Múzeum, Tápiószele

Blaskovich Múzeum

Forrás: http://www.itthon.hu
A tápiószelei Blaskovich Múzeum az ország egyetlen, a második világháborút berendezésében is sértetlenül átvészelő köznemesi kúriamúzeuma. A Blaskovich-fivérek által 1952-ben alapított múzeum hét szobájában nemzedékeken át gyűjtött, a haladó magyar köznemesség kultúráját és tárgyi emlékeit bemutató enteriőr kiállítás látható. A magyar táblabíró világot idéző állandó kiállítás egyedülálló tükre e réteg lakáskultúrájának, mindennapi életének. A tápiószelei Blaskovich Múzeum az ország egyetlen, a második világháborút berendezésében is sértetlenül átvészelő köznemesi kúriamúzeuma. A Blaskovich-fivérek által 1952-ben alapított múzeum hét szobájában nemzedékeken át gyűjtött, a haladó magyar köznemesség kultúráját és tárgyi emlékeit bemutató enteriőr kiállítás látható. A magyar táblabíró világot idéző állandó kiállítás egyedülálló tükre e réteg lakáskultúrájának, mindennapi életének. „Nemesi kúria a 19. században „ című tárlat páratlan gazdagságban őrzi a köznemesség tárgyi emlékanyagát. Fogadó, szalon, ebédlő és dolgozó szobájában szinte az egykori élet elevenedik meg. Empire és biedermeier bútorok között 16-19. századi magyar, olasz, osztrák, németalföldi festők munkái láthatók. Külön érdekesség pipa-, fegyver-, ötvös-, és vadászati gyűjtemény, valamint Kincsem, a verhetetlen magyar csodakanca emlékanyaga. A híres versenyló Tápiószentmártonban, a Blaskovich ménesben született.

Múzeum Múzeum

Nyitvatartás

( 03.01. - 10.31. )
Március 1- Október 31.:
keddtől vasárnapig 9-től 17 óráig szünnap hétfő.
November 1-től március 1-ig zárva.

Elérhetőségek

Cím: Tápiószele, Múzeum utca 13.
Térkép
Tel.:+36304091241
E-mail: blaskovichmuzeum@femuz.hu
Forrás: http://www.itthon.hu
Frissítve: 2016-08-24 16:30:15

Látnivalók a környéken

Blaskovich Múzeum

Blaskovich Múzeum

  • Tápiószele

A tápiószelei Blaskovich Múzeum az ország egyetlen, a második világháborút berendezésében is sértetlenül átvészelő köznemesi kúriamúzeuma. A Blaskovich-fivérek által 1952-ben alapított múzeum hét szo...

Kóré Cukrászda

Kóré Cukrászda

  • Tápiószele

Naponta több mint ötven féle süteménnyel várjuk kedves vendégeinket, melyek közt megtalálják mind a házias jellegű, mind a mai kornak megfelelő könnyű és gyümölcsös süteményeket is.
Széles válasz...

További látnivalók

Kedvenc akciók

Dráva Hotel Thermal Resort Harkány

Pünkösdi hétvége a Dráva Hotel...

23 625 Ft/fő/éj-től

Dráva Hotel Thermal Resort

  • 36 Értékelés alapján4.4 / 5
Abacus Business & Wellness Hotel Herceghalom

Tavaszi Wellness Akció

24 400 Ft/fő/éj-től

Abacus Business & Wellness Hotel

  • 9 Értékelés alapján4.4 / 5
Holiday Hotel Csopak Csopak

Kedvezményes pihenés 3 éjtől

15 675 Ft/fő/éj-től

Holiday Hotel Csopak

  • Átlagos5 Értékelés alapján3.3 / 5
Hotel Visegrád Visegrád

Wellness kikapcsolódás 2-3 éj

26 680 Ft/fő/éj-től

Hotel Visegrád

  • Kiváló30 Értékelés alapján4.6 / 5

Bejelentkezés