Szlovák tájház, Szarvas

Szlovák tájház

Forrás: www.turizmus.bekesmegye.hu

A szarvasi Szlovák tájház egy módosabb szlovák család életébe enged bepillantást. Helyiségei: tisztaszoba, konyha, kamra.
A szoba berendezési tárgyai: a magasra vetett ágyak, a kanapé, az asztal és a székek, a tulipános láda, esetleg a bölcső és a rokka.
Szinte minden tanyában volt kemence. Ha a konyha szabadkéményes volt, itt füstölték a szalonnát, kolbászt. A kamrában szerszámokat, munkaeszközöket, tárolóedényeket tartottak.

Belépő:
felnőtt: 300,-Ft
gyermek, diák, nyugdíjas: 200,-Ft

A belépőjegy ára a tárlatvezetést is tartalmazza.Tájház és skanzen Tájház és skanzen

Nyitvatartás

április 1 - október 31: kedd - vasárnap: 13.00 - 17.00, hétfő: zárva november 1 - március 30: zárva Nyitva tartási időn kívül csoportok bejelentkezése szükséges.

Elérhetőségek

Cím: Szarvas, Hoffman utca 1.
Térkép
Tel.:66/312-492, 20/228-8809
Forrás: www.turizmus.bekesmegye.hu
Frissítve: 2010-01-13 17:46:32

Látnivalók a környéken

Körösvölgyi Állatpark, Körös-Maros Nemzeti Park

Körösvölgyi Állatpark, Körös-Maros Nemzeti Park

 • Szarvas

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság legnagyobb és legkomplexebb bemutatóhelye, Szarvason, a nemzeti park székháza mellett található Körösvölgyi Állatpark. Évente több tízezren keresik fel a Csáky-k...

Szarvasi Arborétum

Szarvasi Arborétum

 • Szarvas

A Szarvasi arborétum, közismertebb nevén Pepi-kert; a Hármas-Körös egyik holtága mentén alakult ki, és mára hazánk egyik legnagyobb és legjelentősebb élő fagyűjteményének számít, ahol száz évet megélt...

Tessedik-szobor

Tessedik-szobor

 • Szarvas

Szarvas szobor

Szarvas szobor

 • Szarvas

További látnivalók

Programok a környéken

Anconai szerelmesek

Anconai szerelmesek

 • Szarvas
 • 2023.Jun.16-án Szarvasi Vízi Színház

Az események helyszíne egy Adria-parti városka, ahol megesik, aminek meg kell. A bonyodalmakhoz nem is kell egyéb, mint egy lányát egyedül nevelő, korosodó amoroso, egy könnyűvérű szobalány, egy kávézótulajdonos, aki pocsék feketét szolgál fel, egy hátrányos helyzetű vándormuzsikus, egy életunt milliomos, egy tűzrőlpattant magyar lány és persze rengeteg érző szív. Az Anconai szerelmesek kacagtatóan fordulatos, kedvesen pikáns, szellemes, zenés szerelmi történet remek slágerekkel, tánccal, sok kacagással és az elmaradhatatlan happy enddel.

Neoton musical

Neoton musical

 • Szarvas
 • 2023.Jun.17-án Szarvasi Vízi Színház

írta: Bőhm György, Korcsmáros György dalok: Pásztor László – Jakab György – Hatvani Emese A Szép nyári nap című előadás a Pentaton Koncert- és Művészügynökséggel kötött megállapodás alapján kerül bemutatásra. Igazi bulira készülnek a musical szereplői, akik a hetvenes évek egy forró júliusi napján “önkéntesen” utaznak a jugoszláv határnál lévő Bácsszentmáriára, építőtáborba. Persze, korán kelnek, sőt még reggeli torna is van, meg munka a paradicsom-feldolgozóban, de leginkább szórakozni akarnak, táncolni-énekelni, egymást ugratni, s megtalálni a szerelmet… A tábor vezetője, a helyi MGTSZ melléküzemágának vezetője, Tóth Antal, s helyettese, Panni néni, az orosztanárnő, éberen figyeli őket. Utóbbi nehéz helyzetbe kerül, mert lánya beleszeret a frissen érettségizett, szociológusnak készülő Varga Péterbe, akinek édesapja ’56 után disszidált, s aki maga is renitens fiatalnak tűnik… Ám az építőtábor többi lakója drukkol a párnak, hisz’ az összes pesti tinédzser egyet akar: egy emlékezetes nyarat! Összevesznek, kibékülnek, szerelmesek lesznek, de legfőképp énekelnek és táncolnak a máig népszerű Neoton slágerekre. A Szép nyári nap, harminc évvel a rendszerváltás után, közelmúltunkban nosztalgiázik, s mindemellett egy igazi forró retrobuli!

Bolondos mesék

Bolondos mesék

 • Szarvas
 • 2023.Jun.21-án Szarvasi Vízi Színház

a Békéscsabai Napsugár Bábszínház előadása A három népmese középpontjában “bolondos” történetek állnak, mint például a Benedek Elek gyűjtésében megtalálható Bolond Istók. Mindannyiunk emlékei között ott vannak a nagy mesegyűjtő, mesemondó csodásan illusztrált könyvei, ezeken nőttünk fel, s ezeket adjuk át gyermekeinknek is. A magyar népmesékben a bolondok visszatérő, közkedvelt szereplők. Kiváló lehetőséget adnak e tréfás mesék az egyes személyiségtípusok kifigurázására, jellemrajzok észrevétlen ábrázolására. A mese végén pedig még az is kiderülhet, hogy a “bolondnak” van a legtöbb esze. Olyan előadás ez, melyben vásári hangulatot teremtve szórakoztatjuk közönségünket.

Boeing, boeing - Leszállás Párizsban

Boeing, boeing - Leszállás Párizsban

 • Szarvas
 • 2023.Jun.23-án Szarvasi Vízi Színház

Ha a „színházcsinálók” biztosra akarnak menni, akkor a bohózatok bohózatához nyúlnak, ez pedig nem más, mint a Boeing Boeing (Leszállás Párizsban). Camoletti komédiája még a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült, ugyanis ez a világon legtöbbet játszott vígjáték!!! Bernard, a fiatal francia sztárépítész, vérbeli playboy: menő lakásából Párizs csodálatos panorámájában gyönyörködhet, meg persze meseszép menyasszonyában, akit mámorosan szeret, de mámorosan szereti másik menyasszonyát is. És a harmadikat is. Mert egy modern férfinak ugye három menyasszony az ideális, csak mind légiutas-kísérők legyenek, s menetrend szerint elkerüljék egymást. Bernard boldog életét azonban váratlanul felborítják a Párizs feletti kedvezőtlen légköri viszonyok… Főbb szerepekben: Bozsó Péter, Suhajda Dániel, Fodor Zsóka/Mézes Violetta, Köllő Babett, Deutsch Anita, Gregor Bernadett/Mádi Piroska Rendező: Korcsmáros György Jászai Mari-díjas művész

Cintányéros cudar világ

Cintányéros cudar világ

 • Szarvas
 • 2023.Jun.24-án Szarvasi Vízi Színház

Gats Éva – Hoffmann Richárd koncert Gats Éva és Hoffmann Richárd az elmúlt 15 évben több ezer alkalommal léptek fel országszerte különböző rendezvényeken színházi előadásokkal és gálaműsorokkal, mint énekes-színészek. Vendégei voltak számos nagysikerű televíziós műsornak, mint például a Duna televízió műsorán futó: Szerencse Szombat, az Önök kérték, vagy a Jó ebédhez szól a nóta, valamint az RTL KLUB Fókusz című műsorának is. A TV2 Zenebutik csatorna állandó fellépői. A közösségi médiában is aktív a munkásságuk, kiemelkedően a TikTok-on és a Youtube-on, ahol Richárd közös dalok éneklésére buzdítja az oda látogatókat. Műfajok széles skáláján mozognak, repertoárjukban szerepel az operett, az opera, a musical, a sanzon, a kuplé, és az örökzöld popslágerek, valamint táncdalok is, Ez alkalommal operett gálaműsort adnak elő. A koncertre látogatók hallhatják az operett irodalom legismertebb gyöngyszemeit: “A délibábos Hortobágyon át, a Cintányéros Cudar világig!”

Monte Cristo grófja

Monte Cristo grófja

 • Szarvas
 • 2023.Jun.25-án Szarvasi Vízi Színház

Dumas-Szomor-Pozsgai: Monte Cristo grófja musical 2 részben A Békéscsabai Jókai Színház előadásában.

Monte Cristo grófja

Monte Cristo grófja

 • Szarvas
 • 2023.Jun.26-án Szarvasi Vízi Színház

Dumas-Szomor-Pozsgai: Monte Cristo grófja musical 2 részben A Békéscsabai Jókai Színház előadásában.

Deja Vu - Érzések

Deja Vu - Érzések

 • Szarvas
 • 2023.Jun.29-án Szarvasi Vízi Színház

Jól megismert és majdnem megismert szerepeink dalai, történetei. Ezeken keresztül sokszor szerettük, vágytuk vagy éppen gyűlöltük egymást. Ismerős érzések és dalok melyek összekötnek mindannyiunkat.

További programok

Kedvenc akciók

Wellness Hotel Kakadu Keszthely

Nyár eleji zsongás- wellness a...

19 900 Ft/fő/éj-től

Wellness Hotel Kakadu

 • 4 Értékelés alapján3.7 / 5
Portobello Wellness & Yacht Hotel Esztergom

EXKLUZÍV SZÉP-kártya ajánlat

23 010 Ft/fő/éj-től

Portobello Wellness & Yacht Hotel

 • Kiváló57 Értékelés alapján4.6 / 5
Hétkúti Wellness Hotel Mór

Együtt a család

28 450 Ft/fő/éj-től

Hétkúti Wellness Hotel

 • Kiváló19 Értékelés alapján4.7 / 5
Puchner Kastélyszálló Bikal

Egyedi Puchner Akció

28 080 Ft/fő/éj-től

Puchner Kastélyszálló

 • Kiváló126 Értékelés alapján4.5 / 5

Bejelentkezés