Pósteleki szabadidőközpont, Póstelek

A Pósteleki Szabadidőpark Békés megyében három város Békéscsaba, Gyula, Békés ölelésében fekszik. A hely a XIX. században a Wenckheim család gerlai birtokának része volt. 1895-ben ismét jelentőséget kapott, amikor Wenckheim Krisztina grófnő feleségül ment gróf Széchényi Antalhoz. Krisztina hozományul a szülői birtokokhoz közel fekvő, erdőben gazdag cca. 3000 hold nagyságú pósteleki birtokrészt kapta meg. Bár a II. világháború végzetes pusztítást okozott a kastélyban és környezetében, de az ma romjaiban is impozáns látványt nyújt. E történelmi hangulatot árasztó, gyönyörű adottságokkal rendelkező, nyugodt környezetben várjuk kedves vendégeinket! A kastélypark az eredeti állapotnak megfelelően folyamatosan megújul. Mindenkit szeretettel várunk, aki a természetben szeretne pihenni, regenerálódni és felüdülni. Rohanó, stresszes világunkban nem lehet más választásunk, mint visszakanyarodni oda, ahonnan indultunk: a TERMÉSZETBE.


            A Weinckheim kastély és az uradalom park-maradványa 1989 óta természetvédelmi terület. Különleges fafajai között megtaláljuk a megye legnagyobb vasfáját, a vörös levelű bükköt, a mocsári tölgyet és a hatalmas kocsányos tölgy egyedeket. Tűzrakó helyek, asztalok, padok, az erdő bejáratánál egy hangulatos erdei büfé várja Önöket.


 


Parkerdő


 


Különleges fafajai között megtalálhatjuk többek között a megye legnagyobb vasfáját, vörös levelű bükköt vagy a mocsári tölgyeket és a hatalmas kocsányos tölgy egyedeket. A régi sétány és a kastély tó rekonstruálása mellett, a romos kastély környékének megtisztításával, tűzrakó helyek, padok kihelyezésével, továbbá az erdő bejáratánál egy hangulatos, erdei büfé létesítésével biztosítjuk a kirándulók, túrázók kényelmét.


 


Kemping


 


Kemping a Parkerdő szélén fekszik, összesen 150 főt tud fogadni. Parkosított belső terület, 24 órás portaszolgálat, büfé, jól felszerelt közös konyha, elektromos csatlakozási lehetőség, őrzött parkoló várja a pihenni vágyókat. A sátorhelyek, lakókocsi helyek mellett telepített sátrainkban 50 főt tudunk elhelyezni. A létesítmény azoknak a kedves vendégeinknek nyújt maradéktalan feltöltődést akik, szeretik a természetet és szeretnének elszakadni a város zajától, annak rohanásától, s szeretnék megtapasztalni azt a nyugodtságot és békességet, amit csak a természet közelsége teremthet meg.


 


Mókus Csárda


 


A Pósteleki erdő szélén lévő Mókus Csárda, gyönyörű ősfás környezetében, elegáns, minden részletében finoman kidolgozott kialakítással várja kedves vendégeit. A csárda a Pósteleki Szabadidőpark része, mely a parkerdőben található hajdani Wenckheim kastélyrom közvetlen szomszédságában helyezkedik el.


            Ez a történelmi légkör visszatükröződik a Csárda belső berendezésében és hangulatában is. A múlt század közepétől működő étterem sok éven keresztül zárva tartott. 2011. április 1-től, 13 év után, ismét várja régi és leendő vendégeit. A Csárda teljes befogadó képessége 230 fő. A külső, homlokzat előtti terasz 60, a nagyterem 80, míg a nagyteremmel összenyitható belső terasz 90 fő befogadását teszi lehetővé.


            A konyha hagyományos házias ízekkel, a viharsarki tájegységre jellemző, tájjellegű ételekkel várja vendégeit.


            Nyári szezonunkban minden hétvégén változatos grill ételekkel vár minden kedves vendéget a grill teraszunk. Faszénen készült ételeink az otthoni grill ízeket kelteti a tányérunkon. Természetesen a szabadtűzön, bográcsban készült pörköltek sem maradhatnak el. Készül itt marha-, szarvas-, birka- vagy akár pacal is.


            Amikor betérnek hozzánk, szánjanak rá elég időt, élvezzék a nálunk töltött órákat, merüljenek el a gasztronómia kínálta élvezetekben, az étterem hangulatában és a külső környezet felfedezésében.


 


Programok


 


Egész évben vállaljuk lakodalmak szervezését és kivitelezését, de partnertalálkozók, céges évfordulók, csapatépítő tréningek és sportnapok szervezőinek is ideális otthont nyújt a szabadidőpark. Sportnap közt említjük a paintball –t, focit, kézilabdát és röplabdát, hiszen rendelkezünk helyszínekkel hozzá. A homokos pályánk alkalmat ad, akár kézilabda, akár röplabda, akár foci mérkőzések megrendezésére is, hiszen méretéből adódóan mindhárom pálya kialakítható. A kitűnő minőségű füves pálya lehetőséget kínál, kisméretű – 40x20-as pálya 3x2-es kapuval pálya kialakítására is. Új létesítésű öltözők teszik e szolgáltatásunkat még komfortosabbá.


 


Játékpark


 


Játékparkunk nyári szezonunkban minden nap várja a ki látogatókat. A Pósteleki játékpark teljes kikapcsolódást nyújt a kicsiknek és ez által a felnőtteknek is egyaránt. Található több állásos kötélpálya, légvár, trambulin, homokozó, körhinta, óriás- sakk és malom, azaz minden, amivel egy gyermek le tudja kötni magát. Kiváló helyszín születésnapok vagy céges rendezvényen résztvevő gyermekek számára.


 


Vadaspark


 


A mini vadaspark és kisállat simogató elsősorban a gyerekeket várja. Célunk, hogy megismerjék, testközelből lássák a kedves állatokat. Folyamatosan bővülő állatcsaládunk (őz, szarvas, kecske, birka, szamár) egész évben várja a ki látogatókat.


 


Túrák


 


Lehetőség van 3 különböző túraútvonal megtételére az erdőben melyek táblán található térképek segítségével könnyen bejárhatóak gyalog, kerékpárral vagy egy hangulatosabb lovas hintóval is. Helyi idegenvezetőnk külön kérésre, múlttól a jelenig egy igazán figyelemlekötő bemutatást tart a parkerdőről.


 


Táborok


 


Szakképzett pedagógusok, kiváló szakemberek vezetésével minden évben napközis, illetve bentlakásos táborokat szervezünk június közepétől augusztus végéig. A gyerekeknek tartalmas, izgalmas, szórakoztató, tematikus programokat kínálunk.


 


Szállás


 


Kempingen kívül egy vadászház is szolgálatára áll az itt megszálló vendégek számára. A 2012- ben felújított, 4 szobából álló szálláshely családosoknak, kicsiknek, idősebbnek, osztályoknak tökéletes kikapcsolódást nyújt. Közvetlen közelében minden megtalálható a parkon belül (étterem, játékpark, büfé, állatsimogató, szalonnasütő hely).


Bútorokkal teljesen felszerelt, 2 mosdóval azon belül 4 zuhanyfülkével, 4 illemhelységgel csendes és igényes környezettel ideális szálláshellyé teszi a Pósteleki Vadászházat az üdülni, pihenni vágyók számára.


A szálláshely 30 fő részére ideális kikapcsolódást biztosít, de természetesen a szobákban lévő fekhelyek igényre teljesen variálhatóak.


 


Kastély Kastély Aktív kikapcsolódás Aktív kikapcsolódás

Nyitvatartás

Nyári szezon kezdete – vége: Április – Október

Elérhetőségek

Cím: Póstelek,
Tel.:36704176513
E-mail: info@postelek.com
Forrás: http://www.visitgyula.com/latnivalok-adatlap/posteleki-szabadidopark-es-mokus-csarda
Frissítve: 2015-05-12 12:59:38

Látnivalók a környéken

Pósteleki kastélyrom

Pósteleki kastélyrom

  • Póstelek

A parkerdő, a múltat idéző, páratlan szépségű és teljes nyugalmat árasztó környezeti adottságaival várja kedves látogatóit. Póstelek rangját a múlt század elején épült Weinckheim kastély és az urada...

Pósteleki kastélyrom

Pósteleki kastélyrom

  • Póstelek

A parkerdő, a múltat idéző, páratlan szépségű és teljes nyugalmat árasztó környezeti adottságaival várja kedves látogatóit. Póstelek rangját a múlt század elején épült Weinckheim kastély és az urada...

Békéscsaba-Póstelek korcsolyapálya

Békéscsaba-Póstelek korcsolyapálya

  • Póstelek

Gyönyörű természeti környezetben található a 611 m2 területű, nyitott műanyag borítású korcsolyapálya, mely egész évben, télen-nyáron szeretettel várja a látogatókat! A pálya mellett büfé üzemel.
...

További látnivalók

Kedvenc akciók

Abacus Business & Wellness Hotel Herceghalom

Tavaszi Wellness Akció

24 400 Ft/fő/éj-től

Abacus Business & Wellness Hotel

  • 9 Értékelés alapján4.4 / 5
Dráva Hotel Thermal Resort Harkány

Pünkösdi hétvége a Dráva Hotel...

23 625 Ft/fő/éj-től

Dráva Hotel Thermal Resort

  • 36 Értékelés alapján4.4 / 5
Holiday Hotel Csopak Csopak

Kedvezményes pihenés 3 éjtől

15 675 Ft/fő/éj-től

Holiday Hotel Csopak

  • Átlagos5 Értékelés alapján3.3 / 5
Hotel Visegrád Visegrád

Wellness kikapcsolódás 2-3 éj

26 680 Ft/fő/éj-től

Hotel Visegrád

  • Kiváló30 Értékelés alapján4.6 / 5

Bejelentkezés