Miskolci Bob, Miskolc-Tapolca

Aktív kikapcsolódás Aktív kikapcsolódás


Forrás: www.mibob.hu
Miskolc legkülönlegesebb látványossága a miskolc-tapolcai télen-nyáron üzemelő bobpálya. Hamar megkedvelték a kalandkedvelő városlakók és turisták.

Ez nem is csoda, hiszen különleges élményt kínál a vendégeknek a barlangfürdő és a csónakázó-tó szomszédságában, a hegyoldalon kialakított bobpálya, amely 800 méter hosszú, ebből mintegy 600 méteren keresztül lefelé száguldanak a bobok a fák közt, miközben 54 méteres szintkülönbséget tesznek meg. A rozsdamentesacél pályán maximum óránként 42 kilométeres sebességet érhetnek el a járművek, amint elérik ezt a határt automatikus fékrendszer gátolja meg a további gyorsulást. Azonban akinek sok ez a sebesség a kézifékkel kedve szerint lassíthatja a bob futását. A jobb és bal kanyarokkal, bukkanókkal tarkított, az erdő fái közt kanyargó, tengeri kígyóra hasonlító pálya igencsak megemeli az utasok adrenalinját, ugyanis közelebb és teljesen biztonságos körülmények közt száguldanak a bobok a fákhoz, mint egy igazi sí vagy szánkópályán tehetik a sportolók. A minőségre, biztonságra garancia a német precizitással készült bobpálya. Hasonló van Visegrádon és Balatonfűzfőn is. Az országban egyedülállóan mindennap este, villanyfénynél is száguldhatnak a pályán a látogatók.

Arról is gondoskodtak, hogy a különleges élmény életre szóló emlék maradjon. Május 1-től működik ugyanis az automata fotórendszer, amely lesiklás közben megörökít mindenkit, s aki szeretné a helyszínen megvásárolhatja a monitorról kiválasztott felvételt a célállomásnál (a személyiségi jogokat teljes mértékben tiszteletben tartva az előírások szerint törlik a rendszerből a fotókat). A sokoldalú kiszolgálás érdekében a nyári szezonra pizzériát is nyitnak. Még az evés kedvéért se kell elhagyni a létesítményt, mert természetesen a síhez, vagy szánkózáshoz hasonlóan itt is érdemes többször lecsúszni a pályán. Nincs két egyforma csúszás.
A külföldi turistákra is gondoltak a pálya tulajdonosai, ugyanis hat nyelven helyeztek el tájékoztató táblákat a tudnivalókról.

Belépő:
Felnőtt:
1 lecsúszás 450 Ft/fő
5 lecsúszás 1.950 Ft/fő
csoportos jegy (20 fő felett) 350 Ft/fő

Gyermek (14 éves korig):
1 lecsúszás 350 Ft/fő
5 lecsúszás 1.450 Ft/fő
csoportos jegy (20 fő felett) 250 Ft/fő


További szállások

Látnivalók a környéken

További látnivalók

Bejelentkezés