Kecskeméti Fürdő , Kecskemét

Kecskeméti Fürdő További képek
Képek forrása: www.kecskemetifurdo.hu

Aquapark Aquapark Fürdő és strand Fürdő és strand Aktív kikapcsolódás Aktív kikapcsolódás

2011. december 22-én nyitotta meg kapuit az új Kecskeméti Fürdő. A 2800 négyzetméter fedett vízfelülettel rendelkező wellness fürdő az ország egyik legrangosabb versenyuszodáját is magában foglalja.

A 750 fő befogadására alkalmas lelátóról várhatóan számos nagy eredmény és izgalmas mérkőzést nézhetünk és drukkolhatunk A szabadidő és versenysport kedvelői a 10 pályás 50x25 méteres uszoda mellett igénybe vehetik a 25x16 méteres bemelegítő és a 30 fő egyidejű úszásoktatására alkalmas tanmedencét. Az élményfürdő karibi hangulatot idéző medence terében két élmény-, hullám- és kalandmedence, mászó fal és sodrófolyosó, pancsoló, relaxációs tér, pelenkázó és szoptató rész a családok számára nyújt kikapcsolódás. Az új fürdőben két 12 méterről induló csúszdát az épülettől független lépcsőtoronyból lehet megközelíteni.

A gyógyászati részlegben 6 db masszázs helyiség, 3 db iszap kezelő és 1 db tangentoros kezelő helyiség (2 káddal) található önálló vetkőző előtérrel és zuhanyfülkével. A szolgáltatások köre szolárium helyiséggel és orvosi tanácsadóval egészül ki. A gyógyászati részlegben elhelyezkedő watsu-medence a keleti terápiás kezelés mellett egyéb gyógyászati kezelésekre ad lehetőséget, valamint csoportok részére szeparált medencetérként is működhet. A belső gyógymedencéhez kiúszóval elérhető kültéri gyógymedence csatlakozik.

A Szauna Világ centrálisan szervezett belső terének középpontjában egy jacuzzi medence áll, pihenőteréhez drinkbár pult kapcsolódik. Belső területén két finn, egy-egy aroma és infra szauna, gőzkabin és jégkamra létesült. A kültéri szauna-világot egy földrézsű által övezet, szélvédett intim átriumban elhelyezett, két szaunát tartalmazó épület és egy nyitott jacuzzi medence alkotja.

Az elosztótérből nyílóan gyermekmegőrző létesült, ahol a kiskorú gyermekekre szakavatott nevelők vigyáznak, amíg a szülők a létesítmény egyéb szolgáltatásait veszik igénybe.

Közönség öltözője, elosztótér

A főbejárati előcsarnok pultjánál az élményfürdő és versenyuszoda vendégei a kiválasztott különböző szolgáltatásokért előre fizetnek, ezek jellegét és időtartamát az e szerint programozott karóra rögzíti és átengedi a vendéget az egyes szolgáltatási zónák határán. A vendégek belépés után a földszinti egynemű váltókabinos-szekrényes öltözőbe jutnak. Az öltözőblokkban 50 darab váltókabin és 1300 darab kétszintes "Z" szekrény létesül. Átöltözés után a fürdővendégek az elválasztott nemű, zuhany-wc blokk érintésével az élményfürdő légterében levő, attól korláttal leválasztott elosztótérbe lépnek. Az elosztótérből egymástól függetlenül érhetők el a zónák: az uszoda, az élményfürdő, gyógyászati-wellness részleg és a szauna világ. Az egyes zónák határán karórás beléptető rendszer működik, mivel ezek jegyára egymástól eltér. Az elosztótérből nyílóan gyermekmegőrző létesül, ahol a kiskorú gyermekekre szakavatott nevelők vigyáznak, amíg a szülők a létesítmény egyéb szolgáltatásait veszik igénybe.

Uszoda
- 10 pályás 50x25 m-es nagymedence mozgatható fallal
- 25x16 m-es bemelegítő medence
- 30 fő egyidejű úszásoktatására alkalmas tanmedence

Előterek, kassza, büfé és ruhatár, öltözők, fitness termek, vizesblokkok, elsősegély szoba, úszómesteri üvegkabin
-A versenyhez kapcsolódó helyiségek az emeleten – versenyzői öltöző, orvosi-, dopping -, bírói szoba, iroda, alkalmi kialakítással rendezvény (VIP) terem
- 750 fő befogadására alkalmas lelátó

A versenyuszodában egy 50(51,20)x25 m-es medence épül, mozgatható válaszfallal, mely segítségével két 25 m-es gyakorlómedence választható le. Létesül továbbá egy 16x25 m-es bemelegítő medence és egy 5,5x15 m-es tanmedence. A nyári hónapokban a sportklubok működése szünetel, ezért a bemelegítő medencét az élményfürdő közönsége használja. Ebben az időszakban a beléptető rendszer áttelepül a tanmedence vonalába. A bemelegítő medencetér oldalfalán szabadba nyíló ajtó létesül a TV közvetítő stáb és a kiemelt VIP személyek beközlekedésére, akik a bejárattól induló lépcsőn a közönségtől elzárta juthatnak fel az emeletre. A medencetér utca felőli oldala mentén 750 férőhelyes lelátó épül. A lelátó arénatöltése a közönségforgalmi előtérből három lépcsővel történik.

A főbejárati előcsarnokból önálló lépcsőn és liften lehet feljutni a versenyuszoda emeleti szinten levő 60 fős sportoló-tanulói öltözőhöz, valamint bírói, média, VIP és orvosi blokkhoz, illetve az önálló fitness részleghez. A sportolói öltözők és a fitness szomszédos elhelyezése biztosítja a sportolók részére is a konditerem használatát. Az iskolai tanulók csoportos-fogasos, a sportolók szekrényes öltözői kétneműek.  Az öltözőblokkhoz kétnemű vizesblokk és egy-egy masszázs helyiség csatlakozik. Az öltözőkből a medencetér végfalán levő közlekedőn keresztül jutnak el a medencetérhez vezető kétkarú lépcsőhöz.

Fitness részleg

Az emeleti fitness részleg egyrészt a főbejárati előcsarnok felől önálló "utcai" megközelítéssel, másrészt az élményfürdő elosztóteréből induló egykarú lépcsőn keresztül a fürdőközönség részére "köpenyes" megközelítéssel bír. A két megközelítési irányt egyesítő recepciós tere üvegfallal kapcsolódik a főbejárati előcsarnok teréhez. A fitness részleg önálló kétnemű öltöző-vizesblokkal rendelkezik. A fitness részleget az élményfürdő vendégei külön díjazás ellenében használhatják, ezért - valamint az utcai vendégek élményfürdőbe való illetéktelen bejutását megakadályozandó - a részleg élményfürdő felőli ajtajánál beléptető rendszer létesül.

Élményfürdő

Élményelemek:

• hullámmedence mászó fallal
• sodrófolyosó, vízesés
• pezsgőfürdő
• csúszdák

Családi zóna: pancsolóval, kalandmedencével, pihenő szobákkal, relaxációs térrel, pelenkázó és szoptató helyiséggel

Étterem, büfé és üzletek


Az élményfürdő karibi hangulatot idéző medence terében két élmény, hullám és kaland medence, mászó fal és sodrófolyosó létesül. Attraktív elem a térbe úsztatott „karibi terasz” emelt szintjén épülő panoráma medence és az alatta lévő, vízeséssel határolt barlang medence. A karibi teraszon drinkbár működik, melyhez szabadtéri tetőterasz csatlakozik. A karibi terasz alatt lépcsőzetesen mélyülő padozatú zárt pihenő helyiség épül, melyben hang- és fényhatások működhetnek.
A kisgyermekes családok részére baba-mama és pancsoló medence létesül, a közelükben gyermek WC csoporttal, pelenkázó helyiséggel és baba-mama pihenővel. Az élményfürdő egy kültéri élmény és pancsoló medencével rendelkezik A külső medencék körül összefüggő körüljáró-pihenő terület létesül, melyet növénysáv választ el a gyepfelülettől és ahova három ponton lehet lábmosón keresztül bejárni a kertből.

Csúszdák

Az élményfürdő részeként jelen beruházás keretében 2 db csúszda létesül, mely további 1 db csúszdával bővülhet a jövőben. A csúszdák induló és érkező területei ennek figyelembevételével kerülnek kiépítésre. A csúszdák 12,0 m magasról indulnak, ezen szint megközelítésére az épület főtömegétől független lépcsőtorony épül. A csúszdák az élményfürdő csarnokterétől akusztikai okból leválasztott térbe érkeznek, fékezővályús megoldással.

Gyógyászati – Wellness részleg

Gyógyászati részleg

A gyógyászati részleg a főbejárati előcsarnokon keresztül utcai, az elosztótér irányából pedig fürdővendég forgalmat is fogad, ezért az elosztótérre nyíló ajtajánál beléptető rendszer működik.  Központjában felülvilágított pihenő létesül, mely természetes fényt biztosít a köré szervezett közlekedőknek.. A gyógyászati részlegben 6 db masszázs helyiség, 3 db iszap kezelő és 1 db  tangentoros kezelő helyiség (2 káddal) létesül, mindegyikük önálló vetkőző előtérrel és zuhanyfülkével. A szolgáltatások köre szolárium helyiséggel és orvosi tanácsadóval egészül ki. A gyógyászati részlegben elhelyezkedő watsu-medence a keleti terápiás kezelés mellett egyéb gyógyászati kezelésekre ad lehetőséget, valamint csoportok részére szeparált medencetérként is működhet.

Gyógymedencék

Az elosztó térből a gyógymedencetér zónába egy kapun keresztül kedvezményes belépővel lehet bejutni. A belső gyógymedencéhez kiúszóval elérhető kültéri gyógymedence csatlakozik.

Beauty részleg

A fodrászat, kozmetika a főbejárati előcsarnok felől elsősorban utcai forgalmat fogad, de a fürdővendégek számára is lehetőség van az átjárásra, a wellness részleg érintésével.

Szauna Világ

Szauna Világ elemei:

• gőzfürdő
• bioszauna
• infraszauna
• finn szauna
• pezsgőfürdő
• hidegvizes merülő fürdő
• relaxációs szoba

A Szauna Kert, egy 20-24°C-os merülő és relaxációs medence köré épül meg. Az alkalmazott építészeti és kerttervezési elvek megfelelő adottságokat teremtenek a téli,- nyári használathoz.

A szauna-világ külön szolgáltatásként vehető igénybe, ezért bejáratánál beléptető rendszer működik. A centrálisan szervezett belső tér középpontjában egy jacuzzi medence áll, pihenőteréhez drinkbár pult kapcsolódik, melynek személyzete ellátja a vendégeket a szaunázáshoz használatos lepedővel, törülközővel.  A  szauna-világ belső területén két finn, egy-egy aroma és infra szauna, gőzkabin és jégkamra létesül.  A kültéri szauna-világot egy földrézsű által övezet, szélvédett intim átriumban elhelyezett, két szaunát tartalmazó épület  és egy nyitott jacuzzi medence alkotja.

Az árakról további információ a fürdő honlapján található.

Nyitvatartás

Hétfő - Vasárnap: 06.00 - 21.00
E-mail: [email protected]
Forrás: www.kecskemetifurdo.hu
Frissítve: 2017-01-17 16:03:17

Elérhetőségek

Cím: Kecskemét, Csabay Géza krt. 5.
Térkép
Tel.:76/500-320

Látnivalók a környéken

Városháza

Városháza

 • Kecskemét

A kecskeméti Városháza a város főterén, a Kossuth tér 1. szám alatt található. 1893 és 1897 között épült, szecessziós stílusban. Tervezője Lechner Ödön és Pártos Gyula.

Nagytemplom

Nagytemplom

 • Kecskemét

A kecskeméti Urunk mennybemenetele társ-székesegyház (közismert nevén nagytemplom) 1993 óta a Kalocsa-Kecskeméti főegyházmegye társ-székesegyháza, a város és a Kiskunság legnagyobb temploma. 1774 és 1...

Cifra Palota

Cifra Palota

 • Kecskemét

A Cifra Palota egy kecskeméti szecessziós épület, volt bérház, jelenleg képtárként és múzeumként üzemel.

Kecskeméti Vadaskert

Kecskeméti Vadaskert

 • Kecskemét

A Kecskeméti Vadaskert, területileg az ország legkisebb állatkertje. Az intézmény létesítése az I. Vadászati Világkiállítással kapcsolódik össze, amelyet a fővárosban rendeztek ugyan, de az ott bemuta...

Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely

Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely

 • Kecskemét

15000 múzeális érték, csigacsont, népi, gyári játékok. A mozaikrejtvény játék Francois Boucher műalkotás alapján nyomtatott metszet. Cserépsíp gyűjtemény - román-magyar fazekas mesterek munkája. Az ap...

Kecskeméti Fürdő

Kecskeméti Fürdő

 • Kecskemét

2011. december 22-én nyitotta meg kapuit az új Kecskeméti Fürdő. A 2800 négyzetméter fedett vízfelülettel rendelkező wellness fürdő az ország egyik legrangosabb versenyuszodáját is magában foglalja.

Benkó Zoltán Szabadidőközpont

Benkó Zoltán Szabadidőközpont

 • Kecskemét

Mesterséges záportározó tó, szezonális jellegű fürdőként működik. Alkalmas munkahelyi sportnapok és minden egyéb nagyszabású szabadtéri rendezvény lebonyolításához.

További látnivalók

Programok a környéken

Jorma Panula Nemzetközi Karmesterkurzus

Jorma Panula Nemzetközi Karmesterkurzus

 • Kecskemét
 • 2024.Jul.01-án Hírös Agóra

ZÁRÓKONCERT

Nagylurkó néptánctábor

Nagylurkó néptánctábor

 • Kecskemét
 • 2024.Jul.22-án Hírös Agóra

A tábort a Kecskemét Táncegyüttes és utánpótlás csoportjai számára tervezzük, de ajánljuk azoknak is, akik táncos előképzettséggel rendelkeznek, vagy bátran csatlakoznának egy jó, vidám, táncos közösséghez.

Kodály Fesztivál 2024 - Péter Bence

Kodály Fesztivál 2024 - Péter Bence

 • Kecskemét
 • 2024.Jul.26-án Hírös Agóra

Péter Bence világhírű virtuóz zongoraművész, zeneszerző és zenei producer, aki egyben “A világ leggyorsabb kezű zongoristája” címet is viseli, amivel bekerült a Guiness Rekordok Könyvébe.

DIÓTÖRŐ

DIÓTÖRŐ

 • Kecskemét
 • 2024.Dec.06-án Hírös Agóra

A látványos karácsonyi sikerdarab zenéje is magával ragadó örökéletű klasszikus, amely most a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar előadásában hallható.

MESEUDVAR: Katyika meg Matyika

MESEUDVAR: Katyika meg Matyika

 • Kecskemét
 • 2024.Jul.10-án Hírös Agóra

MESEUDVAR: A világszép nádszál kisasszony

MESEUDVAR: A világszép nádszál kisasszony

 • Kecskemét
 • 2024.Jul.17-án Hírös Agóra

MESEUDVAR: Varázslatos vízivilág

MESEUDVAR: Varázslatos vízivilág

 • Kecskemét
 • 2024.Jul.24-án Hírös Agóra

MESEUDVAR: Lúdas Matyi

MESEUDVAR: Lúdas Matyi

 • Kecskemét
 • 2024.Jul.31-án Hírös Agóra

További programok

Kedvenc akciók

Colosseum Hotel Mórahalom

Kedvezményes wellness félpanzi...

25 750 Ft/fő/éj-től

Colosseum Hotel

 • Kiváló47 Értékelés alapján4.6 / 5
Gunaras Resort SPA Hotel Dombóvár

Forró nyár

30 665 Ft/fő/éj-től

Gunaras Resort SPA Hotel

 • Kiváló130 Értékelés alapján4.5 / 5
Bagoly Fogadó Gyömrő

Tóparti pihenés a Bagoly Fogad...

14 975 Ft/fő/éj-től

Bagoly Fogadó

 • Kiváló8 Értékelés alapján4.7 / 5
Hotel Hunor Sátoraljaújhely

Kaland és wellness csomag

20 500 Ft/fő/éj-től

Hotel Hunor

 • 4 Értékelés alapján4.3 / 5

Szállások Kecskemét

Szobaárak reggelivel Kecskemét

Gokart Hotel

Szobaárak reggelivel

14 500 Ft/fő/éj-től
 • Kiváló1 Értékelés alapján4.7 / 5
Szobaárak 2024 Kecskemét

Hotel Három Gúnár

Szobaárak 2024

14 000 Ft/fő/éj-től
 • Kiváló5 Értékelés alapján4.7 / 5

További szállások

Bejelentkezés