Hévízbike - Hévíz kerékpár kölcsönző rendszer, Hévíz

Hévízbike - Hévíz kerékpár kölcsönző rendszer További képek

Forrás: <a href='http://hevizbike.hu/'>http://hevizbike.hu/ </a>
A HeBi egy kerékpáros kölcsönző rendszer. A kölcsönző rendszernek 4 fő eleme van. A "kulcs" a vezérlő oszlop a dokkoló és a kerékpár.

 A „kulcs”

A kölcsönzés megkezdéséhez szükségeses egy „kulcs” mely lehet a HeBi kártya rendszeres felhasználóknak vagy a PIN kód alkalmi felhasználóknak. A Hogyan kölcsönözhetek? menüpontban részletes leírást és útmutatást olvashatunk mindkét kölcsönzési lehetőségről.


A vezérlő oszlop

A vezérlőoszlopban található a vezérlő számítógép a kártyaolvasó rendszer a kijelző valamint az irányító billentyűzet a felhasználó felé. A vezérlő számítógép közvetlen kapcsolatban áll a diszpécser központtal mely jelzi a kerékpárok kölcsönzésének kezdetét, végét valamint a kikölcsönzött kerékpár sorszámát és a felhasználó minden jellegű adatát. A vezérlő oszlopban elhelyezett kártyaolvasó a felhasználó tulajdonában lévő HeBi kártyát olvassa le. A vezérlőoszlopon fel van tüntetve a város összes kölcsönző állomásának helyszíne, állomásszámai valamint a HeBi kártyaértékesítő helyek.

A vezérlőoszlopon ehelyezett billentyűzet segítségével a következő műveletek végezhetőek el:

1.

Kölcsönözhetünk PIN kód segítségével melyet interneten keresztül bankkártyával igényelhetünk. A Hogyan kölcsönözhetek? menüpontban részletesen elolvashatjuk a kölcsönzés meneteit.

2.

Lekérdezhetjük az uticélunként kiválasztott állomás pontos címét, dokkolóinak számát- telítettségét, láthatjuk az esetleges hibás dokkolók számát.

3.

Lekérdezhetjük egyenlegünket melynek érvényességének pontos idejét és az esetleg nálunk lévő kerékpár sorszámát is leolvashatjuk.

4.

Hibás dokkolóról, sérült kerékpárról riasztást adhatunk le a diszpécser rendszer felé.


A dokkoló

A dokkoló a kerékpár rögzítéséért felel. A dokkoló fejegységében van elhelyezve a kártya olvasó mely a rendszeres felhasználók tulajdonában lévő HeBi kártyát olvassa le. A rendszeres felhasználók közvetlenül itt a kártya odaérintésével vehetik használatba a kerékpárt. Az HeBi kártya érintése után a dokkoló fény és hangjelzést ad le a felhasználó felé. Ez idő alatt (20mp) a kerékpár használatba vehető. Ha a kerékpárt a 20 mp-es időkereten belül nem emelik ki a dokkolóból a rendszer visszazárja a zárt, dokkolja a kerékpárt. A dokkoló a kerékpárt akkor is tudja fogadni, visszavenni ha a rendszer egy esetleges áramszünet vagy az állomásban lévő akkumulátor lemerülése/meghibásodása miatt ne működne. Az áramszünet alatt a kerékpár kölcsönzésének díj nem emelkedik. Miután a rendszer újra helyreáll a visszahozott kerékpárok díjszabása aszerint történik ,hogy az áramszünet alatti kölcsönzési időtartam nem kerül felszámolásra.


A kerékpár

A kölcsönző állomáshoz egyedi tervezésű kerékpárok tartoznak. A megbízhatóságról, biztonságról, egyedi megjelenésről és vandálbiztosságról tanúskodnak. Minden eleme egyedi speciális szerszámmal szedhető csak szét. Váza erőteljes, hogy a nagy igénybevételt kellőképpen ellássa. A kisebb méretű csomagok, táskák elhelyezésére az elöl felszerelt csomagtartó ad lehetőséget. Az ülés magassága könnyen állítható az egyedi igényeknek megfelelően. A biztonságos esti közlekedés miatt a kerékpárok abroncsa reflektoros fényvisszaverős csíkkal van ellátva a prizmák mellett, valamint kivilágítását az állandóan bekapcsolt lámpatestek biztosítják. A hátsó lámpa megállás után is világít legalább 2 percig így például egy piros lámpánál is jól láthatóak vagyunk a forgalom számára. A kerékpár elöl rollerfékes, hátul 7 sebességes agyváltóval szerelt kontrás rendszerű. A kerékpárok GPS jeladóval szereltek így folyamatosan nyomon követhető haladásuk. Amennyiben a kerékpár hatóközön kívülre kerül úgy a GPS jeladó automatikusan riasztást ad le a diszpécser központnak.


Aktív kikapcsolódás Aktív kikapcsolódás

Elérhetőségek

Cím: Hévíz, Rákóczi u. 2.
Térkép
Tel.:+36 30 791 1232
E-mail: info@hevizbike.hu
Forrás: <a href='http://hevizbike.hu/'>http://hevizbike.hu/ </a>
Frissítve: 2017-01-11 16:11:18

Látnivalók a környéken

Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház

Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház

 • Hévíz

A Hévízi Gyógytó a világ legnagyobb biológiailag is aktív, természetes termáltava.

Hévízi tó

Hévízi tó

 • Hévíz

A világon egyedülálló geológiai ritkaság, amelynek vize egész évben fürdésre alkalmas.

Dr. Schulhof Vilmos sétány

Dr. Schulhof Vilmos sétány

 • Hévíz

Hévíz mediterrán jellegű mikroklímája a tó főbejáratához vezető Schulhof Vilmos sétányon érzékelhető leginkább.

Egregyi szőlővidék

Egregyi szőlővidék

 • Hévíz

A szőlőkultúra nagy hagyományokra tekint vissza Hévíz egregyi városrészében.

Véderdő, park

Véderdő, park

 • Hévíz

A hévízi tavat véderdő veszi körül.

Hévízbike - Hévíz kerékpár kölcsönző rendszer

Hévízbike - Hévíz kerékpár kölcsönző rendszer

 • Hévíz

A HeBi egy kerékpáros kölcsönző rendszer. A kölcsönző rendszernek 4 fő eleme van. A "kulcs" a vezérlő oszlop a dokkoló és a kerékpár.

További látnivalók

Kedvenc akciók

Tisza Balneum Hotel Tiszafüred

Helló Tél!

14 900 Ft/fő/éj-től

Tisza Balneum Hotel

 • Kiváló85 Értékelés alapján4.6 / 5
Hotel Castello Siklós

Karácsonyi feltöltődés

43 500 Ft/fő/éj-től

Hotel Castello

 • Kiváló43 Értékelés alapján4.6 / 5
Betekints Wellness- és Konferenciahotel Veszprém

Wellness a Betekints-völgyben

29 350 Ft/fő/éj-től

Betekints Wellness- és Konferenciah...

 • Kiváló4 Értékelés alapján4.6 / 5

Szállások Hévíz

Kedvezményes szobaár félpanzióval Hévíz
 • 1 Értékelés alapján3.9 / 5
Kikapcsolódás 5 éj Hévíz
 • 9 Értékelés alapján4.4 / 5
5 éjszakás ajánlat Hévíz

Hotel Palace

5 éjszakás ajánlat

16 131 Ft/fő/éj-től
 • Kiváló26 Értékelés alapján4.5 / 5
Apartman árak Hévíz

Flamingó Apartmanház

apartman

Apartman árak

7 750 Ft/fő/éj-től
 • még nincs értékelésÚj!

További szállások

Bejelentkezés