Szigetköz Lelke Pálinkaház, Dunakiliti

A gyümölcsös telepítésének és a gyümölcsfeldolgozásnak nagyszerű példája a Rácz és Rácz Pálinka Manufaktúra Kft. Dunakiliti tejfaluszigeti településrészén.

A gyümölcsös 5 hektár nagyságú. Kettős céllal létesítették gazdái. Az ott megtermett gyümölcs alapanyagul szolgál a pálinkakészítéshez. Bár ez csak töredéke a feldolgozott gyümölcs mennyiségének, mely évente 220-250 tonnát jelent, amit a környező termesztőktől vásárolnak meg. A másik cél egy mintagyümölcsös létrehozása volt, hogy abban be tudják mutatni az idelátogatóknak az olyan kevésbé ismert gyümölcsfajtákat mint a vadcseresznye, madárberkenye, feketeberkenye, faeper és piros vilmoskörte. A fák alá húzzák a füvet kaszálás után, és az ott marad szerves trágyának, de állatokat, juhokat is tartanak e területen, melyek trágyáznak is, és lerágják a rendelkezésükre bocsátott területen a füvet. Rácz Ferenc tulajdonos főzőmester mottója: Vásárold a helyit, fogyaszd a helyben előállított terméket! Ezért vásárolják a régióban a feldolgozáshoz szükséges gyümölcsmennyiséget, ill. mindenképpen a régióban lévő gasztronómiai piacon értékesítik a „Szigetköz lelke” pálinkát. A gyümölcsből házi lekvár és szörp is készül, ami egyre népszerűbb a vásárlók körében. Gépeik német gyártmányú csúcstechnológiás készülékek, ezek és persze a főzőmester szaktudása varázsolja a gyümölcsökből a gyümölcs lelkét, a legszebb aromákat, azaz a Szigetköz lelkét poharainkba. A kajszibarack pálinka az abszolút hungaricum, hiszen a legkedveltebb gyümölcs és pálinkafajta hazánkban. A vilmoskörte pálinka pedig a legillatosabb, legzamatosabb körtefajtából készül és Európa legnépszerűbb pálinkája. A gépek napenergia felhasználásával működnek, amelynek megvalósítása pályázati forrásból történt. A kész pálinkát aztán pihentetik, érlelik, beállítják a fogyasztási alkoholfokra, aztán következik a hidegkezelés, a palackozás, raktározás és értékesítés


Gasztronómiai Gasztronómiai

Elérhetőségek

Cím: Dunakiliti , Dunakiliti, Radnóti Miklós utca, 9225 Magyarország
Térkép
Forrás: www.dunakiliti.hu
Frissítve: 2021-06-18 11:34:30

Látnivalók a környéken

Dr. Batthyány-Strattmann Általános Iskola és emlékszoba

Dr. Batthyány-Strattmann Általános Iskola és emlékszoba

  • Dunakiliti

Vadászlakszerű nagy háznak építették, jelenleg iskola. Az iskolában emlékszoba van Dr. Batthyány-Strattmann László emlékére.

Makay Kft. Lovardája

Makay Kft. Lovardája

  • Dunakiliti

Egyéb lovas szolgáltatások: versenyszervezés, szállás lehetőség, szauna

Szigetköz Lelke Pálinkaház

Szigetköz Lelke Pálinkaház

  • Dunakiliti

A gyümölcsös telepítésének és a gyümölcsfeldolgozásnak nagyszerű példája a Rácz és Rácz Pálinka Manufaktúra Kft. Dunakiliti tejfaluszigeti településrészén.

Falumúzeum

Falumúzeum

  • Dunakiliti

A dunakiliti Falumúzeum a Szigetköz egyik leggazdagabb múzeuma, mely a település múltjának értékeit őrzi.

További látnivalók

Kedvenc akciók

Dráva Hotel Thermal Resort Harkány

Pünkösdi hétvége a Dráva Hotel...

23 625 Ft/fő/éj-től

Dráva Hotel Thermal Resort

  • 36 Értékelés alapján4.4 / 5
Abacus Business & Wellness Hotel Herceghalom

Tavaszi Wellness Akció

24 400 Ft/fő/éj-től

Abacus Business & Wellness Hotel

  • 9 Értékelés alapján4.4 / 5
Holiday Hotel Csopak Csopak

Kedvezményes pihenés 3 éjtől

15 675 Ft/fő/éj-től

Holiday Hotel Csopak

  • Átlagos5 Értékelés alapján3.3 / 5
Hotel Visegrád Visegrád

Wellness kikapcsolódás 2-3 éj

26 680 Ft/fő/éj-től

Hotel Visegrád

  • Kiváló30 Értékelés alapján4.6 / 5

Bejelentkezés