Siófok bemutatása, turizmusa

Siófok a Balaton keleti medencéjének közepén, a Sió-csatorna torkolatánál fekszik. Északról a Balaton, keletről a Mezőföld szélét képező hullámos fennsíkok, délről és nyugatról pedig a Balaton déli oldalára jellemző szelíd lejtésű dombsorok határolják. A város Somogy megyéhez tartozik. A déli Balaton-part 70 km-es szakaszából 17 kilométert foglal el.

Siófok üdülőtelepének két ismert partszakasza az Arany- és az Ezüstpart. Az Aranypart a város Szabadifürdő felé eső, keleti részén húzódik, többszintes szállodákkal, üdülőkkel. Az Ezüstpart Siófok széplaki területén fekszik. A kellemes, árnyas területen zömmel kisebb, családi nyaralókat láthatunk. Szabad standot az Arany- és az Ezüstparton is talál az ideérkező vendég. Az organikus építészet jegyeit viselő evangélikus templomát finn fából a sajátos stílusú Makovecz Imre építette. A város híres szülötte Kálmán Imre (1882-1953), a Csárdáskirálynő és más világhírű operettek szerzője, múzeumában (Kálmán I. sétány 5.) zongorája és személyes tárgyait nézhetjük meg. A Kárpát-medence 3000 fajta ásványát gyűjtötték össze az Ásványmúzeumban (Kálmán I.sétány 10.). A város szimbóluma a 45 m magas víztorony (Fő tér), közelében a Kálmán Imre Kulturális Központ (Fő tér 2.) rangos események színhelye. A Fő - téren Varga Imre számos szobrában gyönyörködhetünk.

A város híres szülöttjei:

  • Kálmán Imre operettszerző, operettkirály  /1882-1953, Párizs/
  • Varga Imre Kossuth és Herder díjas szobrászművész  /szül. 1923./

A város több rendezvényt is minden évben megrendez a nagy látogatottságra és nagy sikerre való tekintettel. Ilyen rendezvények például a Siófoki Tavaszi Fesztivál, a  Nyitott Balaton rendezvénysorozat, a Balatoni szezonnyitó, a Siófoki new Orleans Jazz Fesztivál, a Borpart és Fröccsfeszt, valamint a Bor és kenyér ünnepe, de még számos más híres nagyszerű programot is ide lehetne sorolni.

Siófok megközelíthető Budapestről és Nagykanizsa felől az M7-es autópályán, vagy a 7-es számú főútvonalon, Szekszárd és Tamási felől pedig a 65-ös számú főútvonalon. Vasúti csomópontként is három irányból (a Budapest–Székesfehérvár–Nagykanizsa-vasútvonalon, és a Kaposvár–Siófok-vasútvonalon) fogadja a személy- illetve teherforgalmat. Vízi úton a Balaton északi partjával Balatonfüreddel, a Tihanyi-félszigettel és a nyugati medence kikötőivel van összeköttetése. A város területén a Balatonkiliti nevű településrész mellett repülőtér is működik. 

Frissítve: 2017. július 17.
A város szolgáltatója a változtatás jogát fenntartja.
Forrás: wwww.siofokportal.com
Lépjen kapcsolatba a szervezővel / szolgáltatóval
Hibajelentés / üzenetét elküldtük a szolgáltatónak.
Szerkesztési igényét elküldtük, hamarosan jelentkezünk.
A weboldal tartalmát a következő email cím kezelheti: tourinform@siofokportal.com Belépés a szerkesztő felülethez »

A weboldal tartalmát a következő email cím kezelheti: tdm@siofokportal.com Belépés a szerkesztő felülethez »

Amennyiben Ön az adatok szolgáltatója de még nincs jogosultsága a belépéshez, kérem küdje el az alábbi kérelmet a megfelelő indoklással.


Kedvenc Akciók

Utószezoni akciós hétköznapok
2020-11-02 -tól 2020-12-22-ig
Szilveszter
2020-12-29 -tól 2021-01-03-ig
Kedvezményes pihenés
2022-01-02 -tól 2022-05-05-ig
Szilveszter min. 3 éj
2020-12-30 -tól 2022-01-01-ig

Széles választék

700+ szálláshely, 1000+ program és 7000+ látnivaló közül választhat, melyek folyamatosan frissülnek.
A szállodák, panziók, egyéb szálláshelyek legjobb ajánlatait, akcióit találja meg nálunk. Nincs foglalási díj!
Online lakberendezi tanácsadás
Katusa Design
Konferencia ajánlatkérés
Ajándékutalvány rendelés

Közösségi kapcsolat

Utazzitthon.hu Kft. Minden jog fenntartva. 2004-2020

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre és nyerje meg a havonta kisorsolásra kerülő 2 éjszakás utalványunk egyikét.