Pilismarót bemutatása, turizmusa

Pilismarót a Visegrádi-hegységhez tartozó Maróti-hegyek keleti lábánál található Duna parti település. Budapesttől mindössze 50 km, de Visegrád és Esztergom városai is közel helyezkednek el, 15 km-es távolságban. A település történelme egészen az őskorig nyúlik vissza, a települést régen Ad Herculemnek hívták és a régióban nagy kolóniának számított erdőivel és őrtornyaival.

Mátyás király kedvelt üdülőhelye volt a Malomvölgyi patak környéke. Deák Ferenc itt írta meg a kiegyezés szövegét a Heckeaust kúriában

Itt mindenki megtalálja a számára ideális kikapcsolódást, időtöltést, hiszen a község egy része a Duna-Ipoly Nemzeti Parkhoz tartozik, ezáltal kiváló lehetőséget nyújt kirándulásra és természetjárásra, a közeli erdő pedig a vadászat kedvelőinek ad teret.

A pilismaróti strand az egyik leghíresebb és legszebb szabad strandja a Duna e szakaszának, méltán kapta a Duna ezüstpartja elnevezést. Amennyiben az idő nem alkalmas a strandolásra, akkor érdemes meglátogatni a település nevezetességeit: Dobozy házaspár emlékművét a katolikus templom előtti Fő téren, a település legrégebbi épületét a Református templomot, a Kis-Hábod-hegyen a Római erőd maradványait, mely 2000 évvel ezelőtt a pilismaróti folyamszakaszt őrizte. A községről könnyen bebarangolható a Dunakanyar akár biciklivel, gyalog vagy hajón is.

A települést egész éven át kompjárat köti össze Szobbal, de nyáron Zebegénybe szezonálisan személyszállító kishajó is közlekedik .

Rendezvények:

Április végén kerül megrendezésre általában 10-12 csapat részvételével a színvonalas, látványos Dunakanyar Mazsorett- és táncfesztivál. Több mint 10 éve május végén motoros találkozón gyűlnek össze a motorozás szerelmesei. Augusztusban tartják a Lőrinc- napi búcsút, augusztus végén vidám Duna-parti nyárbúcsúztatón szórakozhatnak a község lakói és az üdülőtulajdonosok. Október első hétvégéjén a szüreti felvonulás és mulatság várja az idelátogatókat.

Megközelítés: Pilismarót könnyen megközelíthető autóval a 11-es számú autóúton, távolsági busszal vagy akár biciklivel is.

Frissítve: 2010. december 08.
A város szolgáltatója a változtatás jogát fenntartja.
Forrás: www.tourinform.pestmegye.hu
Lépjen kapcsolatba a szervezővel / szolgáltatóval
Hibajelentés / üzenetét elküldtük a szolgáltatónak.
Szerkesztési igényét elküldtük, hamarosan jelentkezünk.
A weboldal tartalmát a következő email cím kezelheti: igazgatas@pilismarot.hu Belépés a szerkesztő felülethez »

Amennyiben Ön az adatok szolgáltatója de még nincs jogosultsága a belépéshez, kérem küdje el az alábbi kérelmet a megfelelő indoklással.


Kedvenc Akciók

Napi szobaárak főszezonban
2020-06-19 -tól 2020-09-07-ig
Aug 20 - NYÁRI SLÁGER
2020-08-19 -tól 2020-08-23-ig
Pihentető ajánlat
2020-01-02 -tól 2020-12-31-ig
Kedvezményes 2 éj félpanzióval
2020-05-03 -tól 2022-07-24-ig

Széles választék

700+ szálláshely, 1000+ program és 7000+ látnivaló közül választhat, melyek folyamatosan frissülnek.
A szállodák, panziók, egyéb szálláshelyek legjobb ajánlatait, akcióit találja meg nálunk. Nincs foglalási díj!
Utazz Ausztriaba Kupon akciók
Konferencia ajánlatkérés
Ajándékutalvány rendelés

Közösségi kapcsolat

Utazzitthon.hu Kft. Minden jog fenntartva. 2004-2020

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Elfogadom az Adatkezelési feltételeket