Miskolc bemutatása, turizmusa

Miskolc városa Észak-Magyarország legnagyobb és egyben az ország legrégebben, mintegy 70 ezer éve lakott települése, Borsod-Abaúj-Zemplén megye székhelye.

Az ország leghosszabb sétálóutcája a kávéházak, éttermek, hangulatos kiskocsmák, színes óvárosi polgári lakóházak és üzletek csábításában „pezseg” még akkor is, ha nem az Operafesztiváltól, a CineFesttől vagy a Sörfesztiváltól hangos.

 

Miskolc több, mint gondolnád

A kulturális örökségekben, valamint változatos programokban gazdag Miskolcot a Bükki Nemzeti Park határán két csodálatos természeti adottságú, Miskolchoz tartozó üdülőhely, Miskolctapolca és Lillafüred fogja közre. Itt nem csak a természet szerelmesei érezhetik otthon magukat, de a pihenni vágyók számára is számos lehetőséggel és látnivalóval kedveskedik.

 

A városba látogató turisták részére kiváló lehetőséget nyújt a Miskolc Pass turisztikai kártya (24, 48, 72, 120 órás) amellyel 16 látnivaló egyszeri alkalommal ingyenesen megtekinthető, a közösségi közlekedés korlátlanul használható, továbbá több mint 80 kedvezmény vehető igénybe. A kártya az aktiválástól érvényes, kedve szerint állíthatja be annak időpontját.

termék célja, hogy kényelmet biztosítson a vendégek számára, valamint jobban járjanak, mintha közlekedési jegyeket vagy belépőket vásárolnának. Online vásárlás esetén, nincs szükség helyszíni átvételre, a tulajdonos azonnal megkaphatja a kártyáját PDF formátumban, amit kinyomtathat vagy a környezetkímélő megoldást választva az okoskészülékén felmutatva is használhat,

 

Miskolctapolca

Miskolc városrésze, a Hejő-patak völgyében helyezkedik el. A terület igazi kincse a Barlangfürdővé kialakított Tavas-barlang, melyet a víz évezredek alatt vájt ki a kemény mészkősziklákból. Az Európában egyedülálló Miskolctapolca Barlangfürdőben páratlan élmény a természet fedett uszodájában, a hegy mélyéről fakadó kellemes hőmérsékletű termálvízben fürödni, élvezni a tiszta, minden szennyeződéstől mentes levegőt.

Lillafüred

Az ország legszebb környezetében fekvő Lillafüred természeti kincseiben számos helyi legendát őriz, mely minden mástól megkülönböztethető légkört teremt az egyébként is különleges vidéknek. A hagyomány szerint Lillafüred egyik ékkövének számító István-cseppkőbarlangot, amely természeti adottságai révén számos légúti betegségben szenvedő gyógyulásában kínál megoldást, egy szerencsés véletlen által fedezték fel.

A legendás helyek, a Lillafüredi tanösvény, az ország legszebb környezetében lévő Palotaszálló, a mellette lévő Hámori-tó, a sziklafalba épített, többemeletes függőkert már önmagában több is mint egy csoda. A szálló alatti hegyoldalban meghúzódó csodálatos lillafüredi függőkert minden látogató számára biztosítja a könnyed kikapcsolódás élményét. A teraszrészek mindegyike a helyi hagyományokat megőrizve, azt felelevenítve tematikus tartalmat és egyben új kertészeti megjelenést kapott. Az Anna-barlang fölött újonnan kialakított Anna-kilátóból közvetlen látvány nyílik az ország legmagasabb, 20 m magasból lezúduló vízesésére, a Szinva-vízesésre.

 

A Bükki Nemzeti Park szomszédságában található a Miskolci Állatkert és Kultúrpark. Egy kisebb városnyi területen 120 állatfaj hétszáz egyede található természeti környezetben. A látogatók az év minden napján etethetik az állatokat, megnézhetik a tigrisek és párducok látványetetését, nézelődhetnek a magaslesről vagy átkelhetnek a völgy fölött húzódó függőhídon.

A Bükkben található az ország egyik legszebb vonalvezetésű kisvasútja, valódi hegyipálya, vonala meredek hegyoldalakban, különleges völgyhidakon, alagutakon vezet keresztül.

Múltból a jövőbe

Diósgyőri vár

A Diósgyőri vár Miskolc egyik ékköve, meghatározó történelmi emléke és kulturális helyszíne. Számos szórakoztató többnapos rendezvény helyszíneként kiemelt látványossággá, turisztikai célponttá teszi az ideérkező vendégek számára. Minden évben itt rendezik meg a Borsodi Fonó folklórfesztivált, a Középkori Forgatag nevet viselő többnapos rendezvénysorozatot, a Bükki Vadas-Boros Napok gasztronómiai fesztivált, valamint számos más, a középkori élethez kapcsolódó programot, ezáltal kiváló kikapcsolódást nyújt kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Interaktív kiállítások, háromdimenziós moziterem, a vár területén munkálkodó mesteremberek és korhű ruhába öltözött animátorok a középkor mindennapjaiba repítik vissza az odaérkező vendéget

 

Pannon-tenger múzeum

A múzeumnak két állandó kiállítása az „Őserdei ösvényeken- a bükkábrányi mocsárciprus erdő és kora”, valamint „A Kárpátok-ásványai”. Itt vannak kiállítva a hétmillió éves bükkábrányi mocsárciprusok és olyan különlegesség is, mint a Magyarországon talált előember Rudi (Rudapithecus hungaricus) maradványa.

A tudományosan megalapozott, de részben virtuális valóságba „csomagolt” kiállítás egyes elemei nemcsak láthatók, de témáktól függően szagolhatók, tapinthatók és mozgathatók, minden korosztálynak lehetőséget adva a játékos ismeretszerzésre.

 

A fesztiválok városa

A történelmi belváros részét képező sétálóutca számos neves fesztiválnak ad otthont évről évre.

A miskolci kocsonyában pislogó béka legendáját őrző esemény minden év telének kiemelkedő kulturális és gasztronómiai eseménye, fiatalok és idősek legkedveltebb fesztiválja. Ugyancsak a miskolci belváros ad otthont a környék legnagyobb komolyzenei fesztiváljának, a Bartók Plusz Operafesztiválnak. Miskolc bőséges kulturális kínálatához a Bartók Plusz és a Miskolci Nemzeti Színház által rendezett SZEM (Színművészeti Egyetemek Miskolcon), valamint a minden évben megrendezésre kerülő Kamarakórus Fesztivál is hozzájárul.

A nyári fesztiválszezont a filmes műfaj kedvelői zárják a Jameson CineFest– Miskolci Nemzetközi Filmfesztivállal, ahol a sokszínű koncertkínálat mellett a filmek iránt rajongók is megismerhetik a hazai és nemzetközi szakma legújabb alkotásait.

Frissítve: 2017. július 11.
A város szolgáltatója a változtatás jogát fenntartja.
Forrás: www.miskolctour.hu, www.panoramio.com
Lépjen kapcsolatba a szervezővel / szolgáltatóval
Hibajelentés / üzenetét elküldtük a szolgáltatónak.
Szerkesztési igényét elküldtük, hamarosan jelentkezünk.
A weboldal tartalmát a következő email cím kezelheti: miskolc@tourinform.hu Belépés a szerkesztő felülethez »

Amennyiben Ön az adatok szolgáltatója de még nincs jogosultsága a belépéshez, kérem küdje el az alábbi kérelmet a megfelelő indoklással.

Látnivalók a környéken (30 km)
Szabadtéri Erdei Múzeum Szilvásvárad Múzeum 32.2 km távolságra
Fátyolvízesés Szilvásvárad Természeti érték 30.2 km távolságra
Gazdaház Noszvaj Tájház és skanzen 31.1 km távolságra
látnivalók Miskolc és környékén »
Miskolc és környékén aktuális programjai »

Kedvenc Akciók

2=3 kedvezményes kikapcsolódás Hévízen
2020-09-03 -tól 2020-12-22-ig
Őszi Wellness élmény a Diamant Hotelben
2020-09-01 -tól 2020-11-30-ig
Aquarell Őszi áreső 3 éj
2020-08-31 -tól 2020-10-23-ig
Fergeteges csobbanás
2019-05-29 -tól 2022-03-22-ig

Széles választék

700+ szálláshely, 1000+ program és 7000+ látnivaló közül választhat, melyek folyamatosan frissülnek.
A szállodák, panziók, egyéb szálláshelyek legjobb ajánlatait, akcióit találja meg nálunk. Nincs foglalási díj!
Utazz Ausztriaba Kupon akciók
Konferencia ajánlatkérés
Ajándékutalvány rendelés

Közösségi kapcsolat

Utazzitthon.hu Kft. Minden jog fenntartva. 2004-2020

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre és nyerje meg a havonta kisorsolásra kerülő 2 éjszakás utalványunk egyikét.