Balatonboglár bemutatása, turizmusa

"Aki a gyerekeket szereti, Balatonboglárra hozza őket."

A Bécsi Boglári Fürdőegylet már a 19. század 30-as éveiben így  csalogatta a városba a kikapcsolódni vágyókat. A város vezetése igyekszik hűnek maradni a fent leírt a szlogenhez. Valóban,   a kisgyermekek is szabadon fürödhetnek a sekély vízben. A város biztosítja, hogy a részben homokos strandok használatáért nem kell fizetni. Ugyanakkor minden kényelemről és ellátásról is gondoskodnak.

 
Változatos programokat kínálnak a gyermekes családoknak,  a természet- és sportkedvelőknek, a hazai kultúra és művészetek iránt érdeklődnek. A város környéki fenyves erdők, az  élő népművészet, a történelmi emlékek és a környező termálfürdők számtalan lehetőséget kínálnak a vendégeknek a szabadidő hasznos eltöltésére.

Balatonboglár első említése Boclar néven II. Endre oklevében történt 1214-ben. Már a római korban fontos kereskedelmi útvonal mellett feküdt.
 
Balatonboglár 1987 óta a "Szőlő és a Bor Nemzetközi Városa". Boraik és pezsgőik nemzetközi ismertséget és elismerést szereztek az évek során, amely büszkék a város lakói.  A Dél-Balatoni Borút pincéiben, azok állomásainál  a borkedvelők megkóstolhatják e vidék jellegzetes fehér és vörös  borait.
 
A 6300 lakosú városka a Balaton déli partján található, lankás szép vidéken. Keleten Balatonlelle, nyugaton Fonyód, a tó északi partján, szemben Révfülöp helyezkedik el. Megélhetési módjukra  a szőlő- és a gyümölcstermesztés jellemző, melynek feldolgozását a közelmúltig a BB /Balatonboglári Állami Gazdaság/ végezte  kiemelkedő színvonalon.
 Az elmúlt évtizedek környezetromboló beton partvédelmét elsőként Balatonboglár cserélte fel fövenyes partszakasszal, két strandon  visszaállítva a természetes állapotot.  Így segítette  a biológiai öntisztulás visszaállítását. Az elért siker mérhető, hiszen aki ezt látta és tapasztalta: visszatér. Cél a  gondtalan és balesetmentes strandolás megvalósítása.  A város kulturális és sportrendezvényei híresek. Kiállítótermeikben /Fischl-ház, Vörös és Kék kápolna, Pincetárlat/  állandó képző- és iparművészeti tárlatokban gyönyörködhetnek. Már a hetvenes években  az avantgarde művészet itt lelt otthonra. 

A sporthorgász 40 különböző halfajta közül válogathat, közöttük a nemes ízű balatoni fogas is megtalálható. Lehet szörfözni és vitorlázni, kirándulni  a hívogató környéken.  Rövid idő alatt elérheti  kerékpárral a  hangulatos kertvárosi részt, Szőlőskislakot,  ahol fogyaszthatja a vidék gyümölcseit és Balatonboglár nemes italait.

Visszatérő rendezvények:
Szezonnyitó Méta Fesztivál Pünkösdkor, időszakos kiállítások a Kék és a Vörös Kápolnában, valamint a Pincetárlaton és a Fischl-házban,népünnepélyek, műsoros rendezvények a Platán strandon, Balaton-átúszás minden év júliusának utolsó szombatján, Boglári Szüreti Fesztivál minden év augusztus 20. környékén, Töklámpás Fesztivál Szőlőskislakon október elején, teniszversenyek a Tinódi utcai teniszközpontban, júliusban egy héten át a Jazz és Bor Fesztiválja a kultúrház udvarán. 

Ajánlott útvonal:
Budapesttől kb. 139 km az M7-es autópályán a lellei elágazásig. Onnan a 7-es számú főúton.

Frissítve: 2017. október 03.
A város szolgáltatója a változtatás jogát fenntartja.
Forrás: www.balatonboglar.hu, www.kirandulastervező.hu
Lépjen kapcsolatba a szervezővel / szolgáltatóval
Hibajelentés / üzenetét elküldtük a szolgáltatónak.
Szerkesztési igényét elküldtük, hamarosan jelentkezünk.
A weboldal tartalmát a következő email cím kezelheti: balatonboglar@tourinform.hu Belépés a szerkesztő felülethez »

Amennyiben Ön az adatok szolgáltatója de még nincs jogosultsága a belépéshez, kérem küdje el az alábbi kérelmet a megfelelő indoklással.

Látnivalók a környéken (30 km)
Malom-tó Tapolca Különleges hely 21.4 km távolságra
Vitorlázeum - Vitorlástörténeti interaktív kiállítás Balatonfüred 26.6 km távolságra
Tagore-sétány Balatonfüred Természeti érték 27 km távolságra
látnivalók Balatonboglár és környékén »
Balatonboglár és környékén aktuális programjai »

Kedvenc Akciók

Házias, magyar és a miénk
2020-11-03 -tól 2021-12-23-ig
Szenzációs kikapcsolódás Zalakaroson
2020-01-01 -tól 2022-12-31-ig
Május 1.
2021-04-30 -tól 2021-05-02-ig

Széles választék

700+ szálláshely, 1000+ program és 7000+ látnivaló közül választhat, melyek folyamatosan frissülnek.
A szállodák, panziók, egyéb szálláshelyek legjobb ajánlatait, akcióit találja meg nálunk. Nincs foglalási díj!
Online lakberendezi tanácsadás
Katusa Design
Konferencia ajánlatkérés
Ajándékutalvány rendelés

Közösségi kapcsolat

Utazzitthon.hu Kft. Minden jog fenntartva. 2004-2021

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre és nyerje meg a havonta kisorsolásra kerülő 2 éjszakás utalványunk egyikét.