Orosz Zoltán harmonikaművész szóló koncertje , Tapolca Program lejárt!

Orosz Zoltán harmonikaművész szóló koncertje

Előadó: Orosz Zoltán – Artisjus- és eMeRTon-díjas harmonikaművész www.zoltanorosz.com

Orosz Zoltán harmonikaművész hangszerének egyik legsokoldalúbb és legkeresettebb művésze. A világ számos pontján koncertezett már, Szingapúrtól Szibériáig, Kanadától Indiáig, Skandináviától Amerikáig mindenhol fergeteges sikereket aratva, a legnagyobb koncerttermektől a sportcsarnokokon át a szabadtéri fesztiválok színpadain egyaránt.
 
A művész zenei érdeklődése rendkívül összetett, a klasszikus zenétől a népzenék világán át a jazzig megannyi stílusban egyformán otthonosan mozog, így koncertjein a legkülönbözőbb zenei stílusokkal ismerkedhet meg a közönség.
 
E zenei sokszínűségnek köszönhetően munkásságának meghatározó eleme a zenei stílusok újragondolása, sajátos értelmezése, egyéni hangszerelési elemekkel való fűszerezése, bemutatva mindazt az árnyaltságot, dinamikát és szenvedélyt, ami e hangszert s megszólaltatóját jellemzi.
 
A műsorban elhangzanak magyar népdalfeldolgozások, különleges hangszerelésekben, Francia sanzon, orosz cigánydal, argentin tangó, világzene, jazz, filmzene, valamint nagy hangsúlyt kap a délszláv népzene, hiszen Orosz Zoltán bácsalmási származása miatt e műfaj különösen sokat jelent a művész számára. A Balkán zenéjét jazzes elemekkel, friss hangszereléssel világzenei rangra emelve szólaltatja meg a koncerten, így a népzenére épülő darabokban meghatározó szerep jut az improvizációnak.
 
Thüringer Allgemeine: " Orosz Zoltán a világ legjobb harmonikaművészeinek egyike... amikor végre a színpadra lépett... hirtelen ő lett az est királya. Már tíz másodperc után a lábainál hevert a közönség..."
Holger Wetzel / 2016. augusztus 01. / Thüringer Allgemeine
 
 
Előadó: Orosz Zoltán – Artisjus- és eMeRTon-díjas harmonikaművész
 
www.zoltanorosz.com

Látnivalók a környéken

Tapolcai Nagyboldogasszony Római Katolikus templom

Tapolcai Nagyboldogasszony Római Katolikus templom

  • Tapolca

Kisapáti felől jövet a Szent György utca, majd az Arany János utca visz a város történelmi központjába, a Templom-dombhoz.

Malom-tó

Malom-tó

  • Tapolca

A tapolcai Malom-tó környékén erednek azok a meleg vizű források, amelyekről Tapolca (Topulza, Toplica) város szláv eredetű („meleg víz”) nevét kapta. A fiatal szarmata mészkő a 210-230 millió éve kép...

Autóbusz állomás Tapolca

Autóbusz állomás Tapolca

  • Tapolca

Menetrendekkel és egyéb információkkal kapcsolatban a (87) 510-255-ös számon érdeklődhet!

Marton László Emlékmúzeum

Marton László Emlékmúzeum

  • Tapolca

Marton László szobrászművész állandó kiállítása.

Városi Múzeum

Városi Múzeum

  • Tapolca

A múzeumban helytörténeti kiállítást, iskolamúzeumot rendeztek be, valamint itt láthatók a helyi ásatások során összegyűjtött leletek, és kőtár is várja a látogatókat.

Szentháromság szobor

Szentháromság szobor

  • Tapolca

A Szentháromság szobor a Fő tér és a Batsányi utca sarkán áll, a Pannónia Szálló előtt. A szobrot 1757-ben készült, barokk stílusban. Eredeti helyéről, a Templomdombról, 1863-ban szállították át a Fő...

Szent Borbála szobor

Szent Borbála szobor

  • Tapolca

Marton László (1925-2008) -Munkácsy- és Kossuth díjas szobrászművész, művészeti életünk kiemelkedő jelentőségű és egyik legismertebb alkotója Tapolcán született.

További látnivalók

Programok a környéken

Jövőre Veled ugyanitt

Jövőre Veled ugyanitt

  • Tapolca
  • 2024.Sep.30-án Tamási Áron Művelődési Központ

További programok

Bejelentkezés