Sárarany Szalmaporta, Szarvas-Ezüstszőlők

Sárarany Szalmaporta További képek

Forrás: http://www.itthon.hu

A régi idők hangulatában berendezett tanyaépületben, Vendégeink egy tárlatvezetés során megismerhetik a szalmafonás eszközeit, hagyományos és modern technikáit, valamint számos különleges szalmából készült tárgyat.

A portán egy különleges kertet alakítottunk ki, amelyben több mint ötvenféle gyógy-és fűszernövény kapott helyet. Látogatóinknak egy rövid séta során mesélünk ezek jótékony hatásairól, felhasználásukról.

Ha a hozzánk érkezők a gyomrukat is szeretnék megtölteni, szívesen csillapítjuk éhségüket a kemencénkben sült hagyományos tésztaételekkel. Kínálatunkban szerepel kenyérlángos, szilvalekváros kifli, kapusznyíka (kelt tészta káposztás töltelékkel – hagyományos, szarvasi étek), rétesek, kakaós csiga, túrós lepény… Frissítőül saját készítésű szörpöket, teákat szolgálunk fel. Ezen programhoz kérjük, minden esetben telefonon jelentkezzen be az érkezés előtt legalább 24 órával! Mivel tésztáinkat kézzel dagasztjuk és kemencében sütjük, hagyományos módon, az előkészületekre viszonylag sok időre van szükségünk. Köszönjük megértésüket!

Mesterségeink kipróbálására is lehetőség van. Körülbelül egy órás foglalkozás keretében az érdeklődők elkészíthetnek egy kisebb szalmatárgyat, vagy gyöngy ékszert, melyet emlékül magukkal vihetnek. Ha egyéb kézműves tevékenység érdekli, keressen minket bátran, lehet, hogy tudunk segíteni. Ha csak megnézné, hogyan készülnek alkotásaink, mesterségbemutatót is szívesen tartunk. Ezen programhoz is kérjük, minden esetben telefonon jelentkezzen be az érkezés előtt legalább 24 órával!


Múzeum Múzeum Park és kert Park és kert Galéria Galéria Kiállítás Kiállítás

Nyitvatartás

Március 15 és június 1.között és szeptember 1 és október 31. között Szombaton és vasárnap: 10:00-17:00 Június 1 és augusztus 31. között szerdától-vasárnapig 10:00-18:00 Valamint ünnepnapokon 10:00-18:00 A vírushelyzet ideje alatt kérjük érdeklődjön telefonon!

Elérhetőségek

Cím: Szarvas-Ezüstszőlők, Szarvas, Szarvas, Ezüstszőlő dűlő 350, Magyarország
Térkép
Tel.:+36205241827
E-mail: szalmaporta@gmail.com
Forrás: http://www.itthon.hu
Frissítve: 2021-02-04 21:37:58

Látnivalók a környéken

Sárarany Szalmaporta

Sárarany Szalmaporta

  • Szarvas-Ezüstszőlők

További látnivalók

Kedvenc akciók

Dráva Hotel Thermal Resort Harkány

Pünkösdi hétvége a Dráva Hotel...

23 625 Ft/fő/éj-től

Dráva Hotel Thermal Resort

  • 36 Értékelés alapján4.4 / 5
Abacus Business & Wellness Hotel Herceghalom

Tavaszi Wellness Akció

24 400 Ft/fő/éj-től

Abacus Business & Wellness Hotel

  • 9 Értékelés alapján4.4 / 5
Holiday Hotel Csopak Csopak

Kedvezményes pihenés 3 éjtől

15 675 Ft/fő/éj-től

Holiday Hotel Csopak

  • Átlagos5 Értékelés alapján3.3 / 5
Hotel Visegrád Visegrád

Wellness kikapcsolódás 2-3 éj

26 680 Ft/fő/éj-től

Hotel Visegrád

  • Kiváló30 Értékelés alapján4.6 / 5

Bejelentkezés