Segíthetünk? + 36 1 239 1224 | + 36 20 20 48008

Zempléni Kalandpark Sátoraljaújhely - Sátoraljaújhely

Térkép »

Aktív kikapcsolódás

Az 50%-os európai uniós támogatással létrehozott komplex turisztikai látványosság kelet-közép-európai szinten is egyedülállónak számít. Ez nemcsak télen, hanem nyáron is pihenési, kikapcsolódási lehetőségeket kínál a hazai és külföldi turisták számára. A tavaly novemberben megkezdett beruházás eredményeként összesen 7 látványos turisztikai attrakció valósult meg a Magas-hegyen.

A sportcentrumot egy több mint 3 km teljesen új szilárd burkolatú úton lehet megközelíteni, a gépkocsikkal érkezőket pedig újjáépített, kibővített fizető parkolóhely fogadja.

A vendégek teljes körű kiszolgálására és kényelmének biztosítására a Magas-hegyen helyet kapott egy kétszintes kiszolgáló épület, mely magába foglalja a sportolási lehetőségek teljes körű kiszolgálását. Az épület tartalmaz egy hideg-meleg konyhás nyitott és fedett étkezőrészt, valamint női férfi zuhanyzót, öltözőt, irodákat, raktárakat, orvosi szobát, sí kölcsönzőt, pénztárat és információs pontot. Mozgáskorlátozottak számára akadálymentes lift biztosítja a közlekedést.

A Kalandpark területén az év 365 napján síiskola működik, ezzel is segítve a vendégeket.
A nagycsaládosok nyugodt kikapcsolódását a gyermekük számára egy Európai Uniós norma szerint épült gyermekjátszótér biztosítja.
A Magas-hegy jelzett turistautak találkozóhelye, ahonnan több felé indulhatunk a természeti értékekben gazdag Zemplén tájaira. Kiváló hely osztálykirándulások, erdei iskolai foglalkozások, közösségi rendezvények számára

Libegő
Sátoraljaújhely városa büszkélkedhet Magyarország leghosszabb ülőszékes libegőjével is. A libegő pálya hossza 1332 m, tengerszint feletti magasság 250-480m, és közel 200 utast tud szállítani egy időben.

Bob
2275 méteres hosszúságával a miénk az ország és a térség leghosszabb bob pályája. Egy abszolút biztonságos négy csövön rögzített bob kocsival történik a lecsúszás. Minden utas önállóan irányítja a bobot, amely 37 km/órás sebességnél automatikusan lefékeződik, ezzel is garantálva a csúszás biztonságát. A pálya adottságai, elhelyezkedése, szépsége felejthetetlen élményt nyújt a száguldás kedvelőinek.

Kalandtúra
Kalandtúra Parkunkban 4 db, különböző nehézségi fokú kalandtúra pálya várja az idelátogató gyermekeket és a kalandvágyó felnőtteket egyaránt. A pálya végén 100m hosszú ,,CANOPY" lecsúszó drótkötélpálya, valamint egy 4 dimenziós mászó fal teszi emlékezetesebbé a túrát.

Sípálya
Az egykori Úttörő Olimpiák és számos Alpesi verseny helyszínéül szolgált Magas-hegyi síterepen üzemel az ország leghosszabb és legszélesebb műanyag sípályája. A sípálya teljes felületét borító, ú.n. ,,NEVEPLAST" lefedés teszi lehetővé a négy évszakos síelést.
A NEVEPLAST a legkorszerűbb típusok közzé sorolható, hiszen nem tesz kárt a sífelszerelésben, és abszolút környezetbarát. Kiegészítő szolgáltatásaink: sí kölcsönző, valamint síiskola.

Hófánk
A 3x60 m hosszúságú, kanyargós ,,TUBBY" pálya használata semmilyen tudást nem igényel, mégis biztonsággal pöröghet-foroghat rajta végig gyermek és felnőtt. A csúszást megelőző feljutást egy „varázsszőnyeg", azaz mozgójárda biztosítja.

Kilátó
A Magas-hegy csúcsán lévő kilátóból szép panoráma tárul elénk, a hegyek, Sátoraljaújhely városa, Hegyalja, a Bodrogköz és Szlovákia felé. Innen gyalogosan érhető el a Világörökség magterülete, az Ungvári Pincék.

Tanösvény
A Kalandpark ugyanakkor nem csak az extrém élményeket kedvelők számára nyitott! Várjuk a természetszeretőket és túrázókat is! Az ő minél teljesebb kikapcsolódásukat szolgálja a 15 állomást magába foglaló tanösvény rendszer, mely bemutatja büszkeségünk, a Zemplén csodálatos növény és állatvilágát, földtörténeti és geológiai érdekességeit, történelmi, irodalomtörténeti értékeit egyaránt.

Játszótér
A kiskorú gyermekekkel érkező látogatók számára családbarát módon kialakításra került az EU követelményeknek, szabványoknak megfelelő gyermekjátszótér, amely többnyire természetes alapanyagokból kerül megépítésre.

Bővebben »
Forrás: www.zemplenkalandpark.hu
Frissítve: 2011. augusztus 25.
Lépjen kapcsolatba velünk
Hotel Kelep Tokaj 3 csillagos superior hotel 30 km távolságra Már 8 700 Ft/fő/éj-től
Ezüstfenyő Hotel Telkibánya 3 csillagos hotel 26.1 km távolságra Már 7 500 Ft/fő/éj-től
Magita Hotel és Étterem Erdőbénye 3 csillagos hotel 26.5 km távolságra Már 6 995 Ft/fő/éj-től
Toldi Fogadó Tokaj panzió 30.3 km távolságra Már 4 950 Ft/fő/éj-től
Harmónia Panzió Sárospatak panzió 7.7 km távolságra Már 5 000 Ft/fő/éj-től
Margaréta Panzió Sárospatak panzió 9.9 km távolságra Már 3 250 Ft/fő/éj-től
Múzeumkert Vendéglő és Panzió Széphalom panzió 4 km távolságra Már 2 300 Ft/fő/éj-től
Vendégház a derűs Zwinglihez Erdőhorváti vendégház 19.1 km távolságra Már 3 200 Ft/fő/éj-től
Erdőhorváti Malom Bérnyaraló Erdőhorváti vendégház 19.2 km távolságra Már 3 300 Ft/fő/éj-től
Vendégház a hegytetőn Erdőhorváti vendégház 19.2 km távolságra Már 3 200 Ft/fő/éj-től
Zempléni Fehér Szikla Vadászház Füzérkomlós vendégház 19.1 km távolságra Már 7 500 Ft/fő/éj-től
Hotel Hunor Sátoraljaújhely 4 csillagos hotel 2.1 km távolságra Már 11 450 Ft/fő/éj-től
Csillagfény Panzió Sátoraljaújhely panzió 1.6 km távolságra Már 6 500 Ft/fő/éj-től
Látnivalók a környéken (30 km)
Vártemplom Sárospatak 8.7 km távolságra
Magyar Kálvária Sátoraljaújhely 0.5 km távolságra
programok Sátoraljaújhely és környékén (30 km)
Tavaszi Várkapu Tárogató Füzér 20.3 km távolságra 2016-03-27 - 2016-03-27
Idegenvezetés Tokajban és környékén Tokaj 30.4 km távolságra 2016-01-01 - 2016-12-31

Széles választék

700+ szálláshely, 1000+ program és 7000+ látnivaló közül választhat, melyek folyamatosan frissülnek.
A szállodák, panziók, egyéb szálláshelyek legjobb ajánlatait, akcióit találja meg nálunk. Nincs foglalási díj!
UtazzErdelybe.hu
UtazzAusztriába.hu
Árgarancia és adatvédelem

Ügyfélszolgálat

Kollégáink megválaszolják kérdéseit, segítséget nyújtanak a foglalásban.
E-mail: info@utazzitthon.hu
Tel.: 06-20-20-48008, 06-1-239-1224
Nyitvatartás: H-P: 8.00-18.00, SZ:10.00-16.00
Kapcsolat és ÁSZF
Munkatársak

Közösségi kapcsolat

Hírlevél
Értesüljön azonnal újdonságainkról, iratkozzon fel hírlevelünkre!