Harkányi Gyógy- és Strandfürdő Harkány - Harkány fürdő

Térkép
Harkányi Gyógy- és strandfürdő

Tekintse meg látnivaló ajánlónkat Harkány településen fürdő és strand kategóriában.

, Harkány oldal nyomtatása , Harkány információinak továbbküldés e-mailben Felvétel a túrába
Továbbküldés e-mailben
Címzett neve:
Címzett email címe:
Az Ön neve:
Az Ön email címe:
Üzenet:

A Harkányi Gyógy-és Strandfürdő közel 200 éves múltra tekinthet vissza. 1823 óta vannak írásos emlékeink a Harkányi gyógyvíz jótéteményeiről. 1824-ben a Batthyány-család kezdte meg a fürdő kiépítését, amely ma már több mint egy millió vendéget fogad évente. Magától értetődően Harkány nem csak a mozgásszervi-, emésztőrendszeri -, és bőrproblémákkal érkezőket, hanem a vizes szórakozás-kikapcsolódás híveit is várja, minden korosztályt minden évszakban.

Gyógyfürdő
A Harkányi Gyógyfürdőben nem csak a gyógyvíz spontán hatása érvényesül. Természeti adottságai kitűnőek: kedvező éghajlata, a gyógyfürdő mikroklímája, és az évi 2.100-2.200 napsütéses óra kiváló kiegészítője egy gondosan megtervezett fürdőkúrának.2003-ban 1,7 milliárd Ft.-ért felújított gyógyfürdőben egy teljesen, egy félig fedett és egy szabad gyógymedence összesen 2.098 m2 vízfelszínnel, 110-153 cm vízmélységgel 34-38 0C víz hőfokkal biztosítja vendégeinknek a gyógyulást.
A mozgásszervi, izületi betegségek megelőzésében-gyógyításában, csontritkulás, krónikus nőgyógyászati gyulladások, valamint a nyirokkeringés zavarainak javításában nagyon szép eredmények érhetők el egy-egy harkányi kúra során.
Bőrgyógyászaink kiváló eredményeket értek el a pikkely-sömör (psoriasis) kezelése során a harkányi gyógyvízzel. Nem állítjuk, hogy erre egyedül egy harkányi fürdőkúra alkalmas, hiszen a világon Harkányon kívül még két olyan hely van, melyet reménykedve kereshetnek fel a pikkelysömörben szenvedők. Ezek közül Európához legközelebb a Holt-tenger van.

Strandfürdő
Harkány Európa legészakibb mediterrán területe. Természeti adottságai kitűnőek, az évi napsütéses órák száma: 2100-2200. A világhírű Harkányi Gyógy- és Strandfürdő, az év minden napján várja Önt és kedves családját. A fürdő 13,5 hektáros ősparkjában májustól-októberig szabadtéri strand-medencék, feszített víztükrű uszoda, gyermekmedence és csúszda várja a strandolás szerelmeseit. 
A családi együttnapozáshoz, játékhoz, sportoláshoz és étkezéshez hangulatos, színvonalas helyszíneket biztosítunk. Családjának minden tagja megtalálhatja a maga számára legkellemesebb elfoglaltságot. Ennek szolgálatában áll 20 étterem, 15 büfé, valamint további 59 üzlet és szolgáltató. 
Amíg Ön a strandmedencékben az úszást és a napfény adta örömöket élvezi (netán, épp valamelyik frissítő szolgáltatásunkat veszi igénybe), addig a kristálytiszta vizű gyermekmedencénél, gyermekét felügyeletre bízhatja. Amennyiben Ön a gyógyfürdővel, a világhírű gyógyvízzel is szeretne megismerkedni, úgy lehetősége nyílik a strandfürdő-épületben átlépő jegyet vásárolni.

Korszerű fürdő ma már aligha működhet szauna, szolárium, pezsgő- és masszírozó medence, valamint kozmetikai- és masszázsszalon nélkül, hiszen a frissítő kúrák az általános közérzet javításán túl, a test fiatalságának és szépségének megőrzését is szolgálják. Természetesen mindez a harkányi strandfürdőben is megtalálható.

Látványfürdő
A látványfürdő a felújított gyógyfürdő épületének emeletén, csodálatos környezetben várja vendégeit. Az elhúzható tető lehetővé teszi vendégeink számára, hogy pezsgő- és jakuzzi- medencéinkből élvezhessék a napsütést.
Pezsgőmedence, jakuzzi:
A 32-33 0C-os vízzel feltöltött medencék minden korosztály számára igazi élményt
jelentenek. A medencékben elhelyezett fúvókák a test minden pontját masszírozzák.
Különleges élvezetet nyújtanak a felfelé áramló buborékok. A pezsgőmedence szélein lévő két nyakzuhanyon nagy intenzitással kiömlő víz erős, felső masszírozása révén a feszült izmok ellazulnak, a váll- és nyakfájások csökkennek, Az élmény hatását növeli a 4 db pezsgőágy. A víz és levegő együttes intenzív áramlása feledhetetlen kikapcsolódást jelent a fürdőzőknek.
Szauna, gőzkabin:
"Aki képes elmenni a szaunába, annak használ is." - mondják a finnek. Az elv helyességét tudományos vizsgálatok és sok ezer éves tapasztalat igazolja. A szauna a száraz, meleg levegő és a hideg levegő közötti csere fürdő. Hidegvíz kiegészítő felhasználásával a hatás intenzívebb. A nagy hőmérséklet, a levegő kis páratartalma miatt könnyen elviselhető,sőt igen kellemes. Ilyenkor a testfelületet állandó izzadtságpára borítja, mely hűti a szervezetet. Egyik lényeges hatásuk a vérerek izomzatának megmozgatása, edzése, a cserélési inger következtében a test jobban tud alkalmazkodni a környezeti behatásokhoz.

A látványfürdőt ajánljuk különböző rendezvények helyszínéül is! 

A Fürdő aktuális árairól a csatolt dokumentumban talál információt.

Forrás: www.harkanyfurdo.hu Fissítve: 2011. augusztus 10.

Szálláshelyek és akciók a Harkányi Gyógy- és Strandfürdő közelében, Harkány városában

Dráva Hotel Thermal Resort - téli főkép - nyári főkép Dráva Hotel Thermal Resort  4 csillagos hotel
Harkány 4 csillagos hotel
0.5 km távolságra
Wellness Konferencia Bababarát Család- és gyerekbarát
A négy csillagos Dráva Hotel Thermal Resort az európai hírű gyógyfürdőhelyen Harkányban, a fürdő közvetlen szomszédságában, Pécstől 25 km-re délre található.
Már 9900 Ft/fő/éj-től
Thermal Hotel Harkány, Harkány Thermal Hotel Harkány  4 csillagos hotel
Harkány 4 csillagos hotel
0.8 km távolságra
Wellness Gyógyüdülés Nyugdíjas
A Thermal Hotel Harkány gyógyszálloda a gyógyfürdő közelében, mediterrán hangulatú parkban, ősfák árnyékában várja vendégeit.
Már 8500 Ft/fő/éj-től
Ametiszt Hotel Ametiszt Hotel  3 csillagos hotel
Harkány 3 csillagos hotel
0.3 km távolságra
Gyógyüdülés Nyugdíjas
A három csillagos Ametiszt Hotel Harkány központjában, mégis csendes, nyugodt helyen, a fürdőtől 250 m-re található. Korszerű, színvonalasan berendezett teraszos szobáival, gondozott kertjével várja az...
Már 5993 Ft/fő/éj-től
Átrium Hotel Átrium Hotel  3 csillagos hotel
Harkány 3 csillagos hotel
0.1 km távolságra
Városnéző
Harkányban, a fürdőváros központjában, a strand bejáratától mindössze 100 méterre található a három csillagos Átrium Hotel.
Már 4150 Ft/fő/éj-től
Baranya Hotel Baranya Hotel  3 csillagos hotel
Harkány 3 csillagos hotel
0.5 km távolságra
Wellness Konferencia Gyógyüdülés Család- és gyerekbarát Olcsó Nyugdíjas Romantikus, nászutas
Harkány Magyarország déli szegletében, Pécstől 25 km távolságra található. Kénes gyógyvízéről híres, mediterrán hangulatú kisváros. A Baranya Hotel Harkány szívében, a Harkányi Gyógy-és...
Már 7500 Ft/fő/éj-től
Siesta Apartman Club Hotel Siesta Apartman Club Hotel  3 csillagos hotel
Harkány 3 csillagos hotel
0.1 km távolságra
Bababarát Gyógyüdülés Család- és gyerekbarát
A Siesta Apartman Club Hotel Harkány központjában, közvetlenül a gyógyfürdő szomszédságában várja a vendégeket, otthonosan berendezett egy és másfél szobás apartmanokkal.
Már 3750 Ft/fő/éj-től
Gere Vendégház Gere Vendégház  vendégház
Harkány vendégház
1.8 km távolságra
Városnéző Bababarát Gyógyüdülés Család- és gyerekbarát Olcsó Bor- és gasztronómia Sport és szabadidő turizmus Vízközeli Nyugdíjas Romantikus, nászutas
A Gere Vendégház Harkány nyaralótelepén található szálláshely. A Gere Vendégház a téli időszakra bezár. Várható nyitás 2015. tavasza.
Már 3990 Ft/fő/éj-től
Gere Apartman Szent István utca 39 Gere Apartman  apartman
Harkány apartman
0.3 km távolságra
Városnéző Bababarát Gyógyüdülés Család- és gyerekbarát Olcsó Bor- és gasztronómia Sport és szabadidő turizmus Vízközeli Nyugdíjas Romantikus, nászutas
A Gere Apartman Harkányban található szálláshely.
Már 3863 Ft/fő/éj-től
Gere Apartmanház Gere Apartmanház  apartman
Harkány apartman
0.2 km távolságra
Városnéző Bababarát Gyógyüdülés Család- és gyerekbarát Olcsó Bor- és gasztronómia Sport és szabadidő turizmus Nyugdíjas Romantikus, nászutas
A Gere Apartmanház Harkány belvárosához közel található szálláshely.
Már 3863 Ft/fő/éj-től
Gere Nyaralóház Gere Nyaralóház  apartman
Harkány apartman
1.9 km távolságra
Városnéző Bababarát Gyógyüdülés Család- és gyerekbarát Olcsó Bor- és gasztronómia Sport és szabadidő turizmus Nyugdíjas Romantikus, nászutas
A Gere Nyaralóház Harkányban található szálláshely. A Gere Nyaralóház a téli időszakra bezár. Várható nyitás 2015 tavasza.
Már 3900 Ft/fő/éj-től