Ráckeve bemutatása, turizmusa

Ráckeve a bronzkor óta lakott település, a Csepel-sziget déli csúcsán. A település gazdag kultúrtörténeti és idegenforgalmi látnivalókban bővelkedik. 1698-ban az egész Csepel-sziget, így Ráckeve is a győztes törökverő Savoyai Jenő birtokává lett.  Első virágzása a magyar, szerb vegyes lakosság betelepülésével kezdődött 1440 körül. A várost ekkor kezdték el Kis-Kevének nevezni, majd később Rác-keve (rác=szerb) nevet kapta. A gazdag szerbek 1487-ben építették meg azt a  Boldogasszony Templomot, amely ma is Ráckeve egyik építészetei különlegessége.
A látnivalók közt kiemelkedő helyet foglal el  többek között az Európában egyedülálló szerb Nagy Boldogasszony-templom, a Savoyai Eugen herceg által építtetett 1702-ben elkészült barokk kastély, Szász Gyula horganyötvözetből készült Árpád szobra.
A kedvező földrajzi, természeti sok nyaralót, kirándulót vonz a környékre. A Ráckevei Duna, mely átszeli a várost, sajátos lüktetést ad a településnek, kiváló lehetőséget biztosít a vízi sportok, a horgászat szerelmeseinek.
 A település közepén híd kapcsolja az újtelepi részt az óvárosihoz.
Ráckeve kulturális rendezvényei:Ráckeve kulturális kínálatát a sokszínűség jellemzi. Megtalálhatók folklórfesztiválok, komolyzenei koncertek és események, kiállítások, gasztronómia és szórakoztató rendezvények. A pezsgő, gazdag kulturális élet egész évben várja az idelátogató vendégeket, nyáron inkább szabadtéri fesztiválokkal, míg ősztől tavaszig a kiállításokkal, és komolyzenei koncertekkel.
Legkiemelkedőbb esemény a Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál és Népművészeti Vásár, mely minden évben augusztus 12-22. között kerül megrendezésre 20 ország részvételével. A fesztivál kínálatában színpadi bemutatók, népzenei koncertek, menettáncos felvonulás, táncházak, fesztiválklub, gálaműsor, kiállítás, szabadtéri színházi előadások, kézműves- és képzőművészeti foglalkozások szerepelnek. Ráckevén szinte egyedülálló Vízikarnevált rendeznek minden év augusztus 19-én este. A Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál keretében életre kel a Kis-Duna, a lampionokkal díszített, programokkal tarkított hajók és csónakok felvonulását egy nagyszabású vízparti party zárja.
A folklórprogramok között meghatározó szerepet tölt be az Országos Nemzetiségi Fesztivál, ahol a Magyarországon élő nemzeti és etnikai kisebbségekhez tartozó együttesek táncaival, hagyományaival találkozhat a látogató. A fesztivált minden évben, április utolsó hétvégéjén tartják. 
Pünkösd hétfőjén kerül megrendezésre Ráckeve néptánc csoportjainak közös gálaműsora, mely az alkalomhoz illően a Pünkösdölő nevet viseli.
A város komolyzenei életének egyik legfontosabb színtere a Savoyai kastély. Júliusban itt rendezik meg a Ráckevei Zenés Kastély Fesztivált, ahol a több százéves tölgyfa árnyékában ismert dallamok csendülnek fel. A kastélyban minden évben Barokk estet és Karácsonyi koncertet is tartanak.  Megközelítés:  Budapesttől 47 km-re található a Ráckevei-Duna ág vagy másik nevén a Kis-Duna partján. Az ide utazni szándékozó a Budapest-Közvágóhídról induló HÉV-vel körülbelül 70 perc alatt érkezhet a városba. Közúton az M0-ás körgyűrűből elágazó Csepel-szigeti lejáróknál (Halásztelek, Szigetszentmiklós) térhet rá az autós a szigeten végighúzódó, a településeket láncszerűen összefogó belső útra. Az alföldi területek felől a Budapest-Baja országútról Kiskunlacháza peregi részén leágazó úton lehet Ráckevére eljutni. A Budapestről vagy Szigethalomról induló Volán autóbuszjáratokkal is elérhetjük e szép dunaparti várost.
Frissítve: 2010. december 08.
A város szolgáltatója a változtatás jogát fenntartja.
Forrás: www.tourinform.rackeve.hu
Lépjen kapcsolatba a szervezővel / szolgáltatóval
Hibajelentés / üzenetét elküldtük a szolgáltatónak.
Szerkesztési igényét elküldtük, hamarosan jelentkezünk.
A weboldal tartalmát a következő email cím kezelheti: rackeve@tourinform.hu Belépés a szerkesztő felülethez »

Amennyiben Ön az adatok szolgáltatója de még nincs jogosultsága a belépéshez, kérem küdje el az alábbi kérelmet a megfelelő indoklással.

Látnivalók a környéken (30 km)
SEGWAYGUYS Budapest Budapest 31.7 km távolságra
Budavári Palota Budapest Vár és várrom 31.7 km távolságra
Vörösmarty Mihály Emlékmúzeum Kápolnásnyék Múzeum 25.2 km távolságra
látnivalók Ráckeve és környékén »
Ráckeve és környékén aktuális programjai »

Kedvenc Akciók

Napi szobaárak főszezonban
2020-06-19 -tól 2020-09-07-ig
Pihentető ajánlat
2020-01-02 -tól 2020-12-31-ig
Aug 20 - NYÁRI SLÁGER
2020-08-19 -tól 2020-08-23-ig
Kedvezményes 2 éj félpanzióval
2020-05-03 -tól 2022-07-24-ig

Széles választék

700+ szálláshely, 1000+ program és 7000+ látnivaló közül választhat, melyek folyamatosan frissülnek.
A szállodák, panziók, egyéb szálláshelyek legjobb ajánlatait, akcióit találja meg nálunk. Nincs foglalási díj!
Utazz Ausztriaba Kupon akciók
Konferencia ajánlatkérés
Ajándékutalvány rendelés

Közösségi kapcsolat

Utazzitthon.hu Kft. Minden jog fenntartva. 2004-2020

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Elfogadom az Adatkezelési feltételeket