A Rákóczi Panzióban egy 60 fős étterem- kávézó is működik, melyben csoportos rendezvények lebonyolítását is vállalják. A klimatizált étterem és a hozzá tartozó hangulatos kerthelyiség Zemplén-Hegyalja gazdag étel- és borkülönlegességeit kínálja. Konyhájában keveredik a Bodrogköz illetve a Hegyköz jellegzetes ízvilága. Szakácsai merészen és sokrétűen használják a juhtúrót, az erdei gombákat, valamint a svábosan készített szalonnát és füstölt csülköt. Mivel a várost kettészeli a Bodrog folyó, így hangsúlyt kapnak a különböző halételek is. Ne feledkezzünk el arról sem, hogy Sárospatak a tokaj-hegyaljai borvidék szerves része. Az ételek jellegéhez megfelelő borokat ajánlják, s természetesen megfelelő hőmérsékleten szolgálják fel. Mivel Hegyalján csak fehér bor készül, ezért más borvidékek borait is tartják, mint például a villányi, szekszárdi és egri vörösborokat.