MAGASHEGYI UNDERGROUND KONCERT , Telki Program lejárt!

MAGASHEGYI UNDERGROUND KONCERT

Beengedés érkezési sorrendben 6 éves kor alatt ingyenes

A Magashegyi Underground a Petőfi Rádió egyik korai felfedezettjéből lett a magyar alternatív könnyűzenei szcéna egyik meghatározó koncert-zenekarává. Az együttest 2004- ben alapította Fodor Máriusz, de igazán Bocskor Bíborka énekesnő belépésével találta meg igazi hangját: a vele készített Szeplős Váll és Anglia című dalok hamar ismertté tették a csapatot.

Stílusuk bekategorizálhatatlan: városi folkzenéjükben gyakran hallhatunk elektronikus-zenei hatásokat és erős sláger-szerzői vénájuk ellenére nem félnek a sötétebb tónusoktól sem. Öt teljes albumuk jelent meg eddig (Ezer erdő 2010, Tegnapután 2013, Talált tenger 2016, Titkos életem 2020, Egymáshoz rövid az út 2023), a rajtuk található rádiós dalok (Metróhuzat, Rázz fel, Árnyékok, Esőnap, Szemszavak, Holdfényváros) folyamatos jelenlétet és rengeteg koncert-meghívást biztosított a csapatnak. 2018-ban az addig "búvópatakként" csörgedező irodalmi szál folyóvá duzzadt: Tóth Krisztinával először közös MÜPA estet írtak és adtak elő, majd 2020-ban kiadták Titkos életem című albumukat, amely minden dala a költő-írónő verseire íródott.

A csapat Bocskor Bíborka egyéves szülési szabadsága után 2021-ben kipihenten, újult energiákkal tért vissza a koncert színpadokra, a rajongók legnagyobb örömére. 2023 decemberében kiadták legújabb, "Egymáshoz rövid az út" című stúdióalbumukat, amelyen újra együtt dolgozott a zenekar "csúcskorszakának" dalaiért felelős alkotómag: Bíborka, Fűrész Gábor és Toldi Miklós mellé visszatért Fodor Máriusz és Tariska Szabolcs szövegíró is. A kritika és a rajongók egyaránt élénken üdvözölték az új anyagot, így több új szerzeménynek is bebiztosított helye lesz a tizennyolc éves pályafutásuk teljes keresztmetszetét felölelő setlistbe.

Látnivalók a környéken

Uradalmi ház

Uradalmi ház

  • Telki

I. Lipót Telki pusztát a bécsi skót bencéseknek adományozta. Emléküket őrzi ez a XVIII. századi, barokk lakóház, amely a bencések uradalmi épülete volt, és amit 1830-ban klasszicista stílusban átépíte...

Római Katolikus Templom

Római Katolikus Templom

  • Telki

A kora klasszicista stílusú, Szent István király tisztele-tére szentelt templomot 1807-ben építették.

Telki Panoráma Pont

Telki Panoráma Pont

  • Telki

Telki legmagasabban fekvő belterületi pontja és egyik legértékesebb közterülete a Telki Panoráma Pont, ahonnan körkörös panoráma nyílik a teljes Zsámbéki-medencére, a Budai-hegyekre, és látni lehet in...

További látnivalók

Bejelentkezés