Tatai Patara Törökkori Történelmi Fesztivál 2018, 2018-05-18 - 2018-05-20 Figyelem! A program lejárt!

A ZOFI Rendezvényszervező Kft. neves múzeumi szakemberek és történészek támogatásával, XI. alkalommal rendezi meg a „Tatai Patara 1597” Török kori Történelmi Fesztivált. A rendezvény az 1597-es sikeres tatai ostrom és gróf Pálffy Miklós hadvezéri tevékenysége előtt tiszteleg.

A kerettörténet szerint az 1594-ben kirobbanó újabb háborúban Tata négybástyás vára török kézen van és komoly akadálya sikeres dunántúli keresztény hadmozdulatok indításának. A hadi kudarcokat látva gróf Pálffy Miklós komáromi főkapitány furfangos tűzmestereinek segítségével cselvetésre szánja magát, és 1597-ben kapupetárdával „kopogtat be a várkapun”.

A korhű ruhák, haditechnikai eszközök és autentikus csatajelenetek egyedülálló élményt garantálnak a nézők számára. Valóságos időutazás! A „Tatai Patara 1597.” Török Kori Történelmi Fesztivál egyre különlegesebb programokkal várja az érkezőket. Belemerülhetünk a 16-17. század életének mindennapjaiba, kipróbálhatjuk magunkat a korabeli mesterségekben vagy az akkori ételek készítésében is. A kóstolók után borral, serbettel vagy hűs forrásvízzel olthatjuk szomjunkat. Múltidéző kiállítások, katonazenekari fesztivál, lovasbemutatók, török kávékóstoltatás és gyönyörű hastáncosok várnak bennünket. Még a szigorúan őrzött hárembe is bepillantást nyerhetünk; a korhű vásári forgatag pedig mutatványosokkal, tűzzsonglőrökkel és a Nánai Sólymos Vitézek vidám, történelmi színielőadásaival varázsol el minket. Mindeközben „Sarkantyú peng, szoknya lebben” a Borudvarban, ahol több száz néptáncos táncházzal és rangos Nemzetközi Néptánc találkozóval készül az eseményre.

A kontraszt kedvéért, a 25. Klapka György Lövészdandár is felvonultatja legmodernebb haditechnikai eszközeit.

A Tatai Patara idén tizenegyedik alkalommal varázsolja el az idelátogatókat több mint 500 hazai, cseh, szlovák, lengyel, fin, német, osztrák és olasz hagyományőr, valamint több száz további közreműködő egyedülálló összefogásának köszönhetően. A monumentális csatajelentekben pikások, muskétások, janicsárok, azabok, seymenek és pattantyúsok mutatják be harci tudományukat a korabeli taktikának megfelelően.

A szórakozás és az élményszerű „történelmi fejtágítás” egyszerre adatik meg a látogatóknak, a gyermekek számára pedig a tanulás egy teljesen új dimenziója nyílik meg. "Aprajafalvában" kézműves foglalkozások, csepűrágók tábora, valamint népi játszótér várja a kicsiket, és az idei évben a tavalyi nagy sikernek köszönhetően ismét lesz „Diák-Patara”, amit kifejezetten iskolások számára találtak ki a szervezők izgalmas és történelmi tanulságokat tartalmazó programokkal.

A Diák-Patara egy csoportos időutazás, egy élő történelem óra. Természetesen a „tanóra” nem klasszikus értelmében véve kerül lebonyolításra. Korabeli környezetben várjuk az érdeklődőket, akik aktívan (kipróbálva, megkóstolva, felvéve, felépítve vagy éppen lerajzolva) tapasztalhatják meg az adott kor szokásait, mindennapjait.

A hangsúlyt a kalandra, a játékra és a történelmi hűségre helyezzük, amiről történészek, muzeológusok, hagyományőrök, múzeumpedagógusok gondoskodnak.

Egy-egy állomáshely a török hódoltság korának egy-egy szimbolikus helyszíne, ahova a gyerekek térkép segítségével jutnak el, s ahol a foglalkozás kiscsoportos „munkával” zárul. A programmal a tanterv egy – tapasztalataink szerint – nehezen tanítható részének aktív feldolgozásával tudunk segíteni minden tanuló-korosztály számára.

Tudomásunk szerint komplexitásában eddig egyedülálló projekttel próbálunk segíteni a történelemoktatásban. Maradandó élményt és használható tudást igyekszünk nyújtani egy festőien szép környezetben. Próbálja meg Ön is, hozza el diákjait!

Bővebben »
Szálláshelyek és akciók a(z)
Tatai Patara Törökkori Történelmi Fesztivál 2018 program közelében, Tata városában

Belépőjegy: A Fesztiváljegy ára 2.500 Ft.
A diák és nyugdíjas jegy: 2.000 Ft.
A napi jegy 1.500 Ft
A jegy a rendezvény teljes idejére belépésre és az összes programon való részvételre jogosít!
Weboldal: http://www.tataipatara.hu
Kapcsolattartó: Zombori Mihály
Telefonszám: +36 20 942 3830
A program szervezője a változtatás jogát fenntartja.
Forrás: www.tataipatara.hu
Frissítve: 2018. május 08.
Telefonszám: +36 20 942 3830
Lépjen kapcsolatba a szervezővel / szolgáltatóval
Hibajelentés / üzenetét elküldtük a szolgáltatónak.
Szerkesztési igényét elküldtük, hamarosan jelentkezünk.
A weboldal tartalmát a következő email cím kezelheti: zo-fi@zo-fi.hu Belépés a szerkesztő felülethez »

Amennyiben Ön az adatok szolgáltatója de még nincs jogosultsága a belépéshez, kérem küdje el az alábbi kérelmet a megfelelő indoklással.


Szálláshelyek és akciók a(z) közelében, Tata városában »

Látnivalók a környéken (30 km)
Római-tó Agostyán 2.6 km távolságra
Agostyáni Arborétum Agostyán 3.3 km távolságra
Turay Családi Pincészet Szőlőhegy 4.9 km távolságra
látnivalók Tata és környékén »
programok Tata és környékén (30 km)
Budapest Bár koncert Tatabánya 9.1 km távolságra 2019-01-11 - 2019-01-11
ÓÉV BÚCSÚZTATÓ PROGRAM Komárom 18.5 km távolságra 2018-12-31 - 2018-12-31
Autósmese Tatabánya 12.2 km távolságra 2018-12-19 - 2018-12-19
Tata aktuális programjai
William Shakespeare: Macbeth Tatabánya 12.2 km távolságra 2018-12-20 - 2018-12-20
William Shakespeare: Macbeth Tatabánya 12.2 km távolságra 2018-12-21 - 2018-12-21
Vajda Katalin: Anconai szerelmesek Tatabánya 12.2 km távolságra 2018-12-22 - 2018-12-22
Tata és környékén aktuális programjai »

Széles választék

700+ szálláshely, 1000+ program és 7000+ látnivaló közül választhat, melyek folyamatosan frissülnek.
A szállodák, panziók, egyéb szálláshelyek legjobb ajánlatait, akcióit találja meg nálunk. Nincs foglalási díj!
Utazz Ausztriaba Kupon akciók
Konferencia ajánlatkérés
Ajándékutalvány rendelés

Közösségi kapcsolat