Segíthetünk?  06-1-239-1224, 06-20-20-48008

Dumtsa Korzó program , 2012-07-13 - 2012-07-14 Figyelem! A program lejárt!

Gasztronómia, művészet, szórakozás

GASZTRONÓMIA:
Iván Gábor – Kecske sajtok és nyúlhús pástétom
Több féle ízesítéssel érett és friss állapotban, füstölt, natúr, fűszeres változatokban. Kecske orda krémek ízesítve fűszerekkel, probiotikumos kecske joghurt, majorannás-fokhagymás májkrém, nyúlhús pástétom, füstölt nyúlkolbász, házi tojás, …

István gazda kézműves kolbásza
Csak nemrég került be a hazai gasztronómiai köztudatba, de top séfek máris dicsérik a termékeiket, és a legjobb éttermek is ott vannak a vásárlóik között.

Pázmán Zoltán kecskesajtjai
Sajtjaik hosszúérlelésű termékek, natúr és fűszeres kivitelben, de a rúzsos és igazán pikáns lágy sajtok, kék sajtok is megtalálhatók a választékban. A fűszeres orda krémsajtok már megszokottak a szendvics barátok között. Ezen kívül igen finom kaukázusi kefirt is készítenek, mely hidegen üdítő italként igen keresett. A kecsketúrós lepényeik minden piac elengedhetetlen szereplői.

El Hordó Borkereskedés
Egyedi jelenség a borkereskedések palettáján, hiszen minden történelmi borvidékről vannak beszállítói, akik magas minőségű palackos boraikkal rangos helyen szerepelnek a borászok között: Takler és Mészáros pince Szekszárdról, a Frittmann testvéreket Soltvadkertről, Vincze Bélát Egerből, Homoky Andrást Tokajból /Tállya/, Szőke Mátyást a Mátrából, a Kál Vin és Bujdosó pincét Révfülöpről, Kovács Jánost, a Fontányi borászatot Villányból.

A Palapa mexikói étterem bemutatkozása tapasok kóstoltatásával.

Detky András – Szarvas kolbász és szalámi
Minden termékük kizárólag szarvashúsból és szalonnából készül. Nem használnak semmilyen mesterséges adalékot, színezéket stb., csak és kizárólag természetes anyagokkal dolgoznak. Termékeik: szarvas kolbászok: csemege, csípős, téli (paprika nélküli), cabanossi (extra csípős különlegesség) szarvas szalámik: csemege, csípős,téli, vörösboros enyhén csípős.

Gourmand Company     
Szarvas és erdei gombás ételkülönlegességek.

MŰVÉSZET:
Kohányi Mónika fazekas - Budakalász
”Kerámiáim formavilágát a hagyományos népi fazekasságból merítem, a díszítést viszont a mai kor emberének ízlésvilágához próbálom igazítani, így becsempészve életükbe /főleg konyhájukba/ azokat a tárgyakat, étkezési-, sütő, főzőedényeket, amelyeket nagyszüleink már régen kitaláltak
és használtak. Ezzel szeretném hagyományaink újraéledését elősegíteni.” 

Gálffy Ildikó keramikus
„Ez a harminckettedik nyaram Szentendrén - és a kerámia szakmában is. Munkáimmal egyfajta időtálló minőséget szeretnék megvalósítani a használati tárgyak világában. Ehhez a legjobb hazai alapanyagot és folyamatosan fejlesztett mázakat használok. Remélem, ha vevőim megszeretik, akár évtizedekig társuk maradhat egy-egy kedvenc darab.”

Benkovits György  nyugdíjas vasárnapi vízfestő
„Minden tájképfestőnek egyik kedvenc témája a középkor óta, a nyári viharfelhők érdekes kusza gomolygása. Különösen jellegzetes ez a tradíció Szentendrén a festők városában, ahol a 17. század óta találhatunk erre szebbnél-szebb példákat ikonokon és újabb-kori műveken. Talán a táj, de lehet, hogy az itt élő bizánci hagyomány az oka. Hiszen városunkban Szent Illést nagy tisztelet övezte az elmúlt évszázadokban. A helyi folklórban csak Mennydörgő Illésnek nevezett szent, aki a vágtató nyári viharfelhőkhöz hasonlóan, orrlyukaiból tüzet fújtató lovaival húzott szekerén az égbe repült, ünnepe néhány nap múlva lesz, s talán ezért is érdemes - no meg a forróság enyhültéért is, róla megemlékezni ezen a hétvégén. Úgy döntöttem kirakok egy-két felhősebb és esős képet is, háta ettől enyhébb lesz ennek a hétvégének az időjárása.”

Bolya Krisztina TOUCH krémparfümök
Egy érintés és... kivirágzol, ellazulsz, inspirálódsz, szerelemre fakadsz…
A TOUCH krémparfümök magas minőségű, 100% természetes alapanyagok felhasználásával készülő kézműves alkotások. Megosztják Veled a virágok, növények elbűvölő, élő illatának örömét. Kapcsolatba hoznak e csodálatos anyagokkal, hogy kedvedre válogathass a lelkednek, hangulatodnak megfelelő illatokból. A parfümök mellett bemutatkozik NATURILA természetes kézműves kozmetikumok ajakápolója. Mert az ajkad is természetesen szereti.

Műhely a köbön
A műhelyt három ipar és képzőművészettel foglalkozó alkotó alapította. Albrecht Emese, Bagdi Kati és Hegyi Nóra. A műhely célja, a magyar iparművészet és design megismertetése, felvirágoztatása, a  szentendrei fiatal iparművészek összefogása, alkotó illetve megjelenési platform biztosítása.
Albrecht Emese érdekesen kombinálja a képző és az iparművészet alkalmazott területeit. A mostani piacra dobott termékei is ezt sugallják, fotókat applikál, illetve használ fel ékszer kollekciójához. Bagdi Kati, textiltervező iparművész. Kötött áruval és ruhatervezéssel foglalkozik. Hegyi Nóra, iparművész, izgalmas anyagkombinációval készülnek babahordozói, babacipői, figurái és kiegészítői.

Horváth Tünde népi gyógyász, kézműves
Tündeanyóka  a természet ajándékaival
A régi világ receptjei alapján  manuálisan  feldolgozott, a  gyógy-és fűszernövény készítmények, házi szörp, gyümölcs ecet és minden földi jó...

Bodnár Irén – Kézműves baba, textiljáték
Egyedi tervezésű, kézzel varrott rongybabák és textiljátékok természetes anyagokból.
„Rongybabát minden kisgyermek kezébe!” - vallja a készítő, és persze az az igazi, ha ezt anya készíti el az ő szeme fényének. Az ehhez szükséges anyagok a legtöbb háztartásban fellelhetők. Az elkészítéshez szükséges fortélyokat, fogásokat pedig a helyszínen elleshetik az érdeklődők.

Boros Betty – üvegmandala
A mandala (kör, teljesség, tökéletes forma) a világ keletkezese óta jelen van a természetben, az építészetben, a művészetben, az emberben, a növényben egyaránt. Amely mandalákkal most találkozhat, a Föld különböző kultúráiból származó több száz, több ezer éves motívumok életre keltései. Boros Betty alkotásai harmóniát és nyugalmat teremtenek. Az üvegmandalák gyógyító energiája segít abban, hogy az ember lelke is olyan egész, kerek es önmagába nyugvó legyen, mint a mandala.

SZÓRAKOZÁS:
Játék cserebere börze
Vidd el megunt játékodat, vagy mesekönyved és vigyél haza másikat.

Magicbox a gondolkodtató játékok boltja
Ide csupa olyan játékot gyűjtöttek össze, amiket tervezőik a játékos tanulás és felfedezés szellemében készítettek. Céljuk, hogy megoldást kínáljanak, ha gyermekednek tanulási- vagy készségbeli problémái vannak. De arra az esetre is, ha csak könnyed szórakozást keresel, magad és családod számára.

Long Tall Sonny
péntek 18:00
Long Tall Sonny azaz Mr. Rhythm-and-blues Európa legfigyelemreméltóbb autentikus rhythm-and-blues énekese, gitárosa, aki a műfaj eredeti, 40-es, 50-es évekbeli formáját népszerűsíti.
1998 óta játszik színpadon, eleinte egyedül lépett föl, akusztikus country-blues műsorral, majd számtalan formációval dolgozott együtt, rendszeresen többek között a Blue S. Tro-val, Big Fat Chubby-val. Azóta is számtalan formációval lépett és lép fel, miközben sikerrel vezeti közkedvelt zenekarát a Sonny and his Wild Cows néven koncertező együttest. Az évek során Sonny az ország szinte összes blues-zenészével koncertezett együtt, Fekete Jentől Priboszki Mátyáson át Little G. Weevil-ig – akinek most a Művészbeli esti koncertje előtt játszik Nekünk kint a Korzón!

Little G Veevil 
péntek 19:30
Koncert a  Művész étteremben. Belépő 1500 Ft

ROVERSONG
szombat 18:00
A zenekar 2006-ban alakult. Zenei műfaját tekintve a formáció folk-rock-os hangszerelésben, de a dalok eredeti „érzetét” megőrizve játszik. A különböző folkzenei irányzatokhoz tartozó dalokat autentikusan igyekszik előadni.
A műsorban helyet kapnak a 60-as, 70-es, 80-as évek legjobb dalai, amerikai és ír folk-, blues-, country- és gospeldalok, valamint ezekhez az irányzatokhoz jól illeszkedő saját szerzemények. Mindezt unplugged jelleggel és teljes zenekari megszólalással is játsszák.
Az előző hétvégén már élőben látott, hallott duó, a fent leírtak jegyében a Korzón több alkalommal, így ezen a hétvégén is fellép, igényes, és abszolút hangulatteremtő műsorával.
A zenekar  tagjai: Csenki Tibor – hegedű, ének, Németh Viktor – gitár, ének, szájharmonika, furulya


Happy Meals Unplugged
szombat 20:00
A múlt hétvégi koncerten fellépő Garda Benkő duó temperamentumos kiváló hangú énekesnője, most más, de színvonalas zenei kísérettel érkezik, egy poposabb zenét játszó formációban. Slágerek akusztikus előadásmódban! Vidámság, energia, buli!
Ízelítő a műsor előadóiból: G n’ R, Sting, Whitney Houston, Aretha Franklin, Meredith Brooks, Beatles, Amy Winehouse és még más neves előadó dala – ahogy a hangulat hozza…
Fellépők: Garda Zsuzsa – ének, Nagy Norbert – gitár

Bővebben »
Szálláshelyek és akciók a(z)
Dumtsa Korzó program program közelében, Szentendre városában

Nyitvatartás: pénteken és szombaton 17 órától 23 óráig
E-mail: szentendrei.rendezvenyek@gmail.com
Kapcsolattartó: Új Művész Kft.
Telefonszám: +3630/975-6160
A program szervezője a változtatás jogát fenntartja.
Forrás: Új Művész Kft.
Frissítve: 2012. július 12.
E-mail cím: szentendrei.rendezvenyek@gmail.com
Telefonszám: +3630/975-6160
Lépjen kapcsolatba a szervezővel / szolgáltatóval
Hibajelentés / üzenetét elküldtük a szolgáltatónak.
Szerkesztési igényét elküldtük, hamarosan jelentkezünk.
A weboldal tartalmát a következő email cím kezelheti: szentendrei.rendezvenyek@gmail.com Belépés a szerkesztő felülethez »

Amennyiben Ön az adatok szolgáltatója de még nincs jogosultsága a belépéshez, kérem küdje el az alábbi kérelmet a megfelelő indoklással.


Szálláshelyek és akciók a(z) közelében, Szentendre városában »

Látnivalók a környéken (30 km)
Szentendrei Kulturális Központ Budapest 0.5 km távolságra
Rosinante Fogadó Szigetmonostor 2.4 km távolságra
Monostori Lovasfarm Szigetmonostor 2.4 km távolságra
látnivalók Szentendre és környékén »
programok Szentendre és környékén (30 km)
ESKÜVŐI KIÁLLÍTÁS 2018 Budapest 15.2 km távolságra 2018-01-28 - 2018-01-28
Cseh Tamás 75 Budapest 16.5 km távolságra 2018-01-21 - 2018-01-21
ESKÜVŐI KIÁLLÍTÁS 2018 Budapest 15.2 km távolságra 2018-01-27 - 2018-01-27
Szentendre aktuális programjai
1 éves Jóga Alapképzés Budapest 14.2 km távolságra 2017-09-25 - 2018-09-17
Ég és föld között – A Biblia a magyar képzőművészetben Budapest 15.7 km távolságra 2017-10-15 - 2018-10-14
3D galéria Budapest Budapest 15 km távolságra 2017-11-01 - 2018-11-01
Szentendre és környékén aktuális programjai »

Széles választék

700+ szálláshely, 1000+ program és 7000+ látnivaló közül választhat, melyek folyamatosan frissülnek.
A szállodák, panziók, egyéb szálláshelyek legjobb ajánlatait, akcióit találja meg nálunk. Nincs foglalási díj!
BEMER bérlés
Green events rendezvényszervezés
Árgarancia és adatvédelem

Ügyfélszolgálat

Kollégáink megválaszolják kérdéseit, segítséget nyújtanak a foglalásban.
E-mail: info@utazzitthon.hu
Tel.: 06-20-20-48008
Nyitvatartás: H-P: 8.00-18.00, SZ:10.00-16.00
Kapcsolat és ÁSZF
Munkatársak
Kapcsolat és ÁSZF

Közösségi kapcsolat

Hírlevél
iratkozzon fel hírlevelünkre!