GDF SUEZ – Az Év Természetfotósa 2012, 2013-06-04 - 2013-06-30 Figyelem! A program lejárt!

Huszadik alkalommal adták át Magyarország, és egyben a közép-európai régió legrangosabb természetfotós szakmai megmérettetését az Év Természetfotósa díjat.

A „GDF SUEZ – Az Év Természetfotósa 2012” legjobb képeiből a hagyományoknak megfelelően a Magyar Természettudományi Múzeumban rendeztek lélegzetelállító kiállítást, amely megnyitó ünnepségén, 2012. november 6-án adták át a pályázat díjait is. Az Év Természetfotósának járó plakettet a jubileumi pályázaton Daróczi Csaba vehette át – aki egyúttal Az Év Természetfotója kitüntetést is kiérdemelte –, Az Év Ifjú Természetfotósa Kurucz Ádám, míg Az Év Búvárfotósa Pohl András lett.

A nemzetközi szinten is a legjobbak között számon tartott magyar természetfotósok az idén is alaposan kitettek magukért. A 2012-es, jubileumi pályázatra 315 pályázó 3401 fotóval nevezett az idén összesen 14 kategóriában, amelyek között most szerepelnek először külön a fekete-fehér természetfotók.
Az elismert szakemberekből álló zsűri (Kármán Balázs, Bánkuti András, Berta Béla, Dombovári Tibor, Forrásy Csaba, Novák László és Vizúr János) az idén használta először a pályázatot kiíró, és a versenyt szervező naturArt – Magyar Természetfotósok Szövetsége megbízásából kifejlesztett, saját online szavazórendszert, amely a technikai lebonyolítás tekintetében is a világ élvonalába emelte a megmérettetést.

A beérkezett pályaműveket a szakemberek - három lépésben bírálták el – amelyek közül az első kettő az interneten követhető, tehát nyilvános volt –, ennek során szűkítették a legjobbnak ítélt fotók körét 104-re.

Összesített eredmény alapján Az Év Természetfotósa címet 2012-ben Daróczi Csaba nyerte el, akinek Szeánsz című képéért egyúttal Az Év Természetfotója díjat is odaítélték. Fődíjként átvehette Kiss Jenő makói szobrász kisplasztikáját, pénzjutalmat és a támogatók által felajánlott tárgyjutalmakat. A 18 év alattiak versenyében a legjobb portfolió alapján Az Év Ifjú Természetfotósa címet az idén Kurucz Ádám, 1994-ben született soproni diák kapta. A legjobb búvárfotós elismerést az idén Pohl András érdemelte ki a legjobb víz alatti fotókollekciók versenyében.
A kategóriák díjazottjai pénz-, illetve tárgyjutalomban részesültek; a pályázat támogatói ezen túlmenően számos értékes különdíjat is felajánlottak, a díjak összesen mintegy 2 000 000 forint értékűek.

Kezdetektől a minőség
Éppen két évtizeddel ezelőtt határozta el 13 kiváló magyar természetfotós, hogy e hihetetlenül összetett, a fotográfia legnehezebb válfajának tartott területén sorompóba hívják a társaikat. Ehhez támogatóra is leltek: a Dunapack Rt. a kezdetek kezdetén a pályázat mellé állt, s azóta is hűségesen támogatja az időközben „felcseperedett” kezdeményezést. E kijelentés nem túlzás, hiszen Az Év Természetfotósa az eltelt húsz év alatt nemcsak „felnőtté vált”, de Európa egyik meghatározó természetfotós megmérettetésévé növekedett.

Az Év Természetfotósa pályázat névadó szponzora az idén is a GDF SUEZ Energia Zrt. A természeti környezet megőrzése mellett elkötelezett energetikai cégnek köszönhető, hogy ezúttal is szerepelhetett a kiírásban A természet energiái kategória, amelyben ezúttal is igen magas színvonalú verseny alakult ki.

3G kiállítás!
A 20 éves jubileum alkalmából további meglepetésekkel is előrukkolt a naturArt-Magyar Természetfotósok Szövetsége! A hagyományos rendezvény a kor kihívásának megfelelően az idén először digitalizálódott: a kiállítás anyaga iPad-en is megtekinthető a Pameran alkalmazásban, illetve a magyar felhasználók részére ingyen letölthető az Apple iBook store-ból. A szervezők a naturArt Facebook-oldalán vadonatúj alkalmazással kedveskednek a publikumnak: ott is megtekinthető mind a 104 kép, amelyekre szavazni is lehet. A legtöbb szavazatot kapott fotó lesz a pályázat közönségdíjas képe.

A díjnyertes képek kerültek be az Alexandra kiadásában megjelenő Az év természetfotói 2012 című kötetbe is.

Bővebben »
Szálláshelyek és akciók a(z)
GDF SUEZ – Az Év Természetfotósa 2012 program közelében

A program szervezője a változtatás jogát fenntartja.
Forrás: www.debrecenimuvkozpont.hu
Frissítve: 2013. június 04.
Lépjen kapcsolatba a szervezővel / szolgáltatóval
Hibajelentés / üzenetét elküldtük a szolgáltatónak.
Szerkesztési igényét elküldtük, hamarosan jelentkezünk.
Amennyiben Ön az adatok szolgáltatója de még nincs jogosultsága a belépéshez, kérem küdje el az alábbi kérelmet a megfelelő indoklással.

Széles választék

700+ szálláshely, 1000+ program és 7000+ látnivaló közül választhat, melyek folyamatosan frissülnek.
A szállodák, panziók, egyéb szálláshelyek legjobb ajánlatait, akcióit találja meg nálunk. Nincs foglalási díj!
Utazz Ausztriaba Kupon akciók
Konferencia ajánlatkérés
Ajándékutalvány rendelés

Közösségi kapcsolat