Zselici Csillagpark, Zselickisfalud

Zselici Csillagpark További képek

Forrás: www.itthon.hu
A Zselici Csillagpark felejthetetlen élményeket kínál mindenki számára, aki fogékony a természet és a minket körülvevő Univerzum megismerésére. A látogatók nem csak nappal, de éjszaka is különböző programokon vehetnek részt, ahol megismerkedhetnek az erdővel és az égbolt csodáival.

A Zselici Tájvédelmi körzet szívében 2015. május 25-én nyílt meg a Zselici Csillagpark. A látogatóközpont komplex programot kínál mindenkinek, aki a csillagos égbolt csodái vagy a Zselici táj természeti értékei iránt érdeklődik.
A Zselici Csillagpark felejthetetlen élményt nyújt minden látogató számára, aki fogékony a természet és az azt körülölelő univerzum tudományos megismerésére. A látogató akár nappal vagy éjszaka, egyéni, családi és iskolai programok keretében ismerkedhet a Zselic természeti értékeivel, az erdei és vizes élőhelyekkel és az égbolt csodáival, mint például a Tejút, az állatövi fény látványával, melyek fényszennyezett területekről egyáltalán nem vagy alig figyelhetők meg.

A csillagvizsgáló épületében meteoritkiállítás, planetáriumi filmvetítések, csillagászati és környezeti kiállítás, éjszakai és nappali távcsöves megfigyelések, éjszakai túrák várják a látogatókat. Az épület közelében 25 méter magas kilátóból csodálhatják meg a Zselici tájat, kedvező időjárási körülmények esetén a Mecsek, a horvátországi Papuk-hegység vagy a Balaton-felvidék tanuhegyei is láthatók.
A csillagvizsgálóhoz vezető utakon az öt kiépített pihenőpont az erdei és vizi életközösségek, tájépítészeti, tájtörténeti, néprajzi, geológiai örökségeink megismerését szolgálja az építmények mellett kihelyezett táblák segítségével. Az egyes információs pontok egykori, mára elnéptelenedett és megsemmisült puszták és települések neveit viselik: Csárdahely, Márcadó, Enyezd, Ropoly és Kardosfa.


Természeti érték Természeti érték Aktív kikapcsolódás Aktív kikapcsolódás Kirándulóhely Kirándulóhely Kiállítás Kiállítás

Nyitvatartás

( 01.01. - 12.31. )http://zselicicsillagpark.hu/nyitvatartas-jegyarak/nyitva-tartas/

Elérhetőségek

Cím: Zselickisfalud, Zselickisfalud, Zselici Csillagpark, Magyarország
Térkép
Tel.:+3682505180
E-mail: info@zselicicsillagpark.hu
Forrás: www.itthon.hu
Frissítve: 2020-11-17 14:45:21

Látnivalók a környéken

Zselici Csillagpark

Zselici Csillagpark

  • Zselickisfalud

A Zselici Csillagpark felejthetetlen élményeket kínál mindenki számára, aki fogékony a természet és a minket körülvevő Univerzum megismerésére. A látogatók nem csak nappal, de éjszaka is különböző pro...

Milleneumi Emlékhársas

Milleneumi Emlékhársas

  • Zselickisfalud

Zselickisfalud határában- Kardosfa Hoteltől 1 óra túraidő távolságan. Az ezeréves évfordulóra 400 darab tízesztendős hárscsemetét ültettek. Az 1896-os, illetve a két évvel később Erzsébet királyné hal...

Zselici Csillagpark - Ropolyi Pihenőhely

Zselici Csillagpark - Ropolyi Pihenőhely

  • Zselickisfalud

A tó nem csak horgászásra alkalmas, tűzrakóhely, kemence, filagória és az erre vezető turistautak csalogatják a látogatókat.

További látnivalók

Kedvenc akciók

Aqua-Lux Wellness Hotel Cserkeszőlő

Pünkösd

19 500 Ft/fő/éj-től

Aqua-Lux Wellness Hotel

  • 333 Értékelés alapján4.3 / 5
Hotel Dam Fonyód

Kedvezményes pihenés

24 000 Ft/fő/éj-től

Hotel Dam

  • 20 Értékelés alapján4.1 / 5
Panorama Residence Duna Dunaszentmiklós

Wellness Pihenés 2 éj hétvégén...

24 998 Ft/fő/éj-től

Panorama Residence Duna

hotel
  • 20 Értékelés alapján4.2 / 5
Hotel Panoráma Balatongyörök

Pünkösdi szezonnyitó hétvége

26 900 Ft/fő/éj-től

Hotel Panoráma

  • Kiváló25 Értékelés alapján4.6 / 5

Szállások Zselickisfalud

Tavaszi kikapcsolódás Zselickisfalud
  • Kiváló4 Értékelés alapján4.7 / 5

További szállások

Bejelentkezés