Magyar Olaj- és Gázipari Múzeum, Zalaegerszeg

Múzeum Múzeum


Forrás: http://www.itthon.hu
Szabadtéri kiállítási területen: - Szabadtéri műszaki emlék kiállítás - Iparbemutató kiállítás - Ásvány és kőzet kiállítás - Zsigmondy Vilmos és Zsigmondy Béla a magyar vízkutatás úttörői c. kiállítás - Vízkútfúrás műszaki emlékei - Olajipari szoborpark - 70 éves a zalai 8-os - Nyomáscsökkentő gázturbina egység - Időszaki kiállítások (változó) Múzeumépületben: - Dr. Papp Simon geológus, egyetemi tanár emlékére berendezett kiállítás - Zsigmondy Vilmos emlékszoba A múzeum filiái: A Budapest melletti Vecsésen 1995-ben létesült filia, ahol a kőolaj és földgáz csővezetékes szállításának eszközeit, dokumentumait tekinthetik meg az érdeklődők szabadtéri kiállításon és az ízlésesen berendezett 200 m2-es kiállítási teremben Bázakerettyén a BT-2 - még működő - tankállomás korábbi kezelőépületében tekinthető meg egy kis olajipartörténeti kiállítás és a Buda Ernő emlékszoba. Lovásziban, a volt LT-3 gyűjtőállomás területén - eredeti berendezések bemutatásával - folyamatban van egy ipartörténeti bemutatóhely kialakítása.

Szabadtéri kiállítási területen:
- Szabadtéri műszaki emlék kiállítás
- Iparbemutató kiállítás
- Ásvány és kőzet kiállítás
- Zsigmondy Vilmos és Zsigmondy Béla a magyar vízkutatás úttörői c. kiállítás
- Vízkútfúrás műszaki emlékei
- Olajipari szoborpark
- 70 éves a zalai 8”-os
- Nyomáscsökkentő gázturbina egység
- Időszaki kiállítások (változó)

Múzeumépületben:
- Dr. Papp Simon geológus, egyetemi tanár emlékére berendezett kiállítás
- Zsigmondy Vilmos emlékszoba
A múzeum filiái:
•A Budapest melletti Vecsésen 1995-ben létesült filia, ahol a kőolaj és földgáz csővezetékes szállításának eszközeit, dokumentumait tekinthetik meg az érdeklődők szabadtéri kiállításon és az ízlésesen berendezett 200 m2-es kiállítási teremben •Bázakerettyén a BT-2 - még működő - tankállomás korábbi kezelőépületében tekinthető meg egy kis olajipartörténeti kiállítás és a Buda Ernő emlékszoba.
•Lovásziban, a volt LT-3 gyűjtőállomás területén - eredeti berendezések bemutatásával - folyamatban van egy ipartörténeti bemutatóhely kialakítása.


További szállások

Látnivalók a környéken

További látnivalók

Programok a környéken

További programok

Bejelentkezés