Segíthetünk?  06-1-239-1224, 06-20-20-48008

Tiszaújvárosi Termál- és Strandfürdő, Tiszaújváros

A Tiszaújváros-Termálfürdő Kft. 1997.október 1-én kezdte meg tevékenységét.

A Város Önkormányzatának

korábban a Városi Tanácsnak, valamint a tiszaújvárosi gazdasági társaságok vezetőinek elképzelései között már régen szerepelt fürdő kialakítása illetve a termálvíz hasznosítása. Ebből a célból került megfúrásra a 70-es évek közepén egy közel 1200 m talpmélységű termálkút, amely közel 57-60°C hőmérsékletű termálvizet szolgáltat.
Pénzügyi források hiányában napjainkig ennek a termálvíznek az egyetlen hasznosítási módja egy fóliakertészet volt.
A Képviselő-testület azzal a szándékkal alapította a Tiszaújváros-Termálfürdő Kft.-t, hogy a meglévő termálvíz kincset hasznosítsa, építsen meg egy fürdőkomplexumot és a megépítést követően üzemeltesse azt.
A beruházás több lépcsőben készült, melynek I. ütemeként 1998. január 15-én kezdődött meg a strandfürdő építése, amely 3 szabadtéri medencéből és kiszolgáló létesítményeiből áll. A strandfürdő a nagyközönség számára 1998. július 18-án nyitotta meg kapuit. 1998-as szezonban a Tiszaújváros-Termálfürdő Kft. a MOL RT. tulajdonában lévő - korábban Hotel Karaván néven működő - szállodáját megvásárolta, amely jelenleg Hotel Termál néven működik.

A II. ütem a termálvíz hasznosításának legfontosabb egységeit, a fedett termálfürdőt és a gyógyászati épületet foglalja magába. A fürdőépület  és a hozzá tartozó szabadtéri termálvizes medence  átadásának időpontja 1999. április 15. volt. A gyógyászati eszközök, gépek és berendezések beszerzését követően ugyancsak 1999-ben átadásra került a gyógyászati egység. 
Az 1999. év során a III. ütem részeként a 11 egységből álló pavilonsor kialakítása is megtörtént, jelentősen növelve ezzel a strandfürdő kereskedelmi ellátásának színvonalát. Ugyancsak a III. ütem részeként elkészült 2000-ben az 50 méteres szabadtéri medence, melynek átadására június 3-án került sor. A medencével egyidejűleg valósult meg annak önálló vízforgató gépháza, technológiai rendszere, egy 6x9 méteres csúszdamedence, térvilágítás, kerti sétautak és a medence körüli parkosítás is. Áthelyezésre kerültek a korábban megépült óriáscsúszdák. A T-4 jelű mélyfúrású termálkút üzembe helyezésével a termálfürdő hosszú távú vízellátása problémamentessé vált.  Az 1999-ben megkezdődött Kemping építés. A terület rendezésén és bekerítésén túl a szociális épület szerkezet készen, a főzőhely kialakítása megtörtént. 2002. év során a Tiszaújváros-Termálfürdő Kft. saját fejlesztési forrásai alkalmassá tette a létesítményt és megkezdte  2002. június 01-én annak üzemeltetését. Beindult a kemping, a szállodában sikerült kialakítani az éttermet és a hozzá tartozó szociális létesítményeket.
A strandfürdő területe 8012 m2-rel bővült.

Termálfürdő
A Termálfürdő 1200 méter mélyről jövő 57°C-os hévizet hasznosít, amely viszonylag magas sókoncentrációjú - nátriumklorid és hidrokarbonát tartamú - termális ásványvíz. A hévízben lévő jód és konyhasó tartalmának komplex hatása által nő az erek átjárhatósága, gyorsul a gyulladásos izzadmány felszívódása, ezért elsősorban izületi, nőgyógyászati és urológiai idült gyulladások kezelésére alkalmas.
Vérkeringést fokozó, anyagcserét javító, húgysavürítést növelő hatása különösen előnyös a köszvény gyógyításában.A reakcióképességet fokozó, a szervezetet \"áthangoló\" hatása jótékony a kimerültség, feszültség okozta pszichiátriai kórképek esetén, kiegészítve a kezelést pszichológus által vezetett autogén tréninggel.
A Termálfürdő komplexum színvonalas és széleskörű szolgáltatásai, a termálvíz hatása, a város és környéke látványosságai egyre több olyan vendéget vonzanak, akik számára fontos az egészség, a regenerálódás, a pihenés.
A Termálfürdő impozáns épületében 3 különböző hőmérsékletű termálvizű medence (36, 38, 40°C) közül választhatnak a vendégek. A téli, szabadban fürdőzést is kedvelők pedig kiúszhatnak a 32°C-os külső medencébe.
A Termálfürdőben a mozgássérültek számára is könnyen elérhetők a szolgáltatások, mivel számukra külön speciális öltöző áll rendelkezésre és a tolókocsival történő mozgás feltételei is biztosítottak. Igényes fürdőszolgáltatások - szauna, szolárium, masszázs - garantálják a teljes regenerálódást. A vendégek étkezési ellátásáról hangulatos ételbár gondoskodik. Kellemes környezetben pihenhet, regenerálódhat, gyógyulhat.A Termálfürdő egész évben várja vendégeit.
Medencék:
 - 36 C -os, - 38 C-os, - 40 C-os, - 32 C-os kültéri

Szolgáltatások:
  - pezsgőfürdő, dögönyöző
  - szauna,- szolárium
  - masszázs
  - ételbár

Strand
A Strand megjelenésében is látványos létesítmény, amely a legkorszerűbb fürdőtechnikai megoldások felhasználásával lepi meg látogatóit.
A hat hektáros területen 5 medence, sportpályák, napozók, játszótér, valamint széleskörű szolgáltatásokat nyújtó kereskedelmi pavilonsor gondoskodik a szép környezetről és a vendégek ellátásáról, pihenéséről.A Strand adottságai révén alkalmas színvonalas kulturális, sport rendezvény lebonyolítására is. A medencék speciális szolgáltatásai kellemes időtöltést nyújtanak felnőtteknek, gyerekeknek egyaránt.   
A gyerekek a Vármedencében kipróbálhatják a vízben mászókázást, a csúszdázást, a locsipocsizást, ahol a gyerekfelügyelő vigyáz rájuk.
A Kalandmedencében érdemes kalandozni. A Dombcsúzda főleg a gyerekek birodalma, de a pezsgőfürdő, az álló- és ülő hidromasszázs, a vadvízcsatorna már a felnőtteknek is kedvelt helye.
A Hullámmedence óránként beindított hatalmas hullámai mindig nagy attrakció a fürdőzők körében, ekkor ez a legnépszerűbb helye a Strandnak.
A 4 medence szolgáltatásai által inkább a családi fürdőzés élményét adja, míg az 50 m-es Úszómedence az úszást kedvelőknek nyújt lehetőséget a testmozgásra. A medence nemzetközi úszóversenyek megrendezését is lehetővé teszi.  
Medencék:
- Vármedence
- Kalandmedence
- Hullámmedence
- Versenymedence
- Csúszdamedence
Szolgáltatások:
- vízigomba
- álló-ülő hidromasszázs
- dombcsúszda
- hullámfürdő
- anakonda- és kamikaze csúszda

Gyógy- és Strandfürdő jegyárak

Egész napos jegyek
Felnőtt 1800 Ft
Kedvezményes 1500 Ft
Családi jegy 5500 Ft
13.30 órától
Felnőtt 1400 Ft
Kedvezményes 1200 Ft
Családi jegy 4300 Ft
16.30 órától
Felnőtt 1100 Ft
Kedvezményes 1100 Ft
Családi jegy 3400 Ft

Az árak tartalmazzák az ingyenes parkolást!

Az árakról és szolgáltatásokról bővebben a fürdő web oldalán olvashatnak.

Bővebben »
Szálláshelyek és akciók a(z)
Tiszaújvárosi Termál- és Strandfürdő közelében, Tiszaújváros városában

Nyitvatartás:
minden nap 9.00-19.30
Forrás: www.termal.tujvaros.hu
Frissítve: 2011. augusztus 23.
E-mail cím: termal@tujvaros.hu
Telefonszám: +36-49/540-460
Lépjen kapcsolatba a szervezővel / szolgáltatóval
Hibajelentés / üzenetét elküldtük a szolgáltatónak.
Szerkesztési igényét elküldtük, hamarosan jelentkezünk.
A weboldal tartalmát a következő email cím kezelheti: termal@tujvaros.hu Belépés a szerkesztő felülethez »

Amennyiben Ön az adatok szolgáltatója de még nincs jogosultsága a belépéshez, kérem küdje el az alábbi kérelmet a megfelelő indoklással.


Szálláshelyek és akciók a(z) Tiszaújvárosi Termál- és Strandfürdő közelében, Tiszaújváros városában »

Látnivalók a környéken (30 km)
Angyal Sport és Szabadidő Centrum Tiszaújváros 0.2 km távolságra
Termál Pizzéria és Ételbár Tiszaújváros 0.2 km távolságra
Nádas Csárda Tiszaújváros 0.3 km távolságra
Ristorante Mamma Rosa Olasz Vendéglő Tiszaújváros 0.4 km távolságra
Scarpa Pizzéria és Vendéglő Tiszaújváros 0.4 km távolságra
látnivalók Tiszaújváros és környékén »
programok Tiszaújváros és környékén (30 km)
Casablanca Miskolc 27.7 km távolságra 2017-11-25 - 2017-11-25
Egy óra versek között Miskolc 27.7 km távolságra 2017-11-23 - 2017-11-23
Furcsa pár Miskolc 27.7 km távolságra 2017-11-30 - 2017-11-30
Tiszaújváros és környékén aktuális programjai »

Széles választék

700+ szálláshely, 1000+ program és 7000+ látnivaló közül választhat, melyek folyamatosan frissülnek.
A szállodák, panziók, egyéb szálláshelyek legjobb ajánlatait, akcióit találja meg nálunk. Nincs foglalási díj!
BEMER bérlés
Green events rendezvényszervezés
Árgarancia és adatvédelem

Ügyfélszolgálat

Kollégáink megválaszolják kérdéseit, segítséget nyújtanak a foglalásban.
E-mail: info@utazzitthon.hu
Tel.: 06-20-20-48008
Nyitvatartás: H-P: 8.00-18.00, SZ:10.00-16.00
Kapcsolat és ÁSZF
Munkatársak
Kapcsolat és ÁSZF

Közösségi kapcsolat

Hírlevél
iratkozzon fel hírlevelünkre!