Megszűnt! A Természet Operaháza Tisza-tavi Fesztivál, Tiszafüred

A Természet Operaháza Tisza-tavi Fesztivál További képek

Forrás: http://www.operaofthenature.com/
A Természet Operaháza egy minden évben megrendezésre kerülő operafesztivál Tisza-tavon. Idén 2017. július 28-30. között lesz a fesztivál, ahol a minőségi kultúra, a természet és a sportszerető életmód találkozik.

TO'PERA

2017. július 28. (péntek)

Helyszín: Tiszafüred

Program

VIZIN VIKTÓRIA - OPERAJÓGA

2017. július 28. (péntek) 11:00

 11:00 - 11:30: Megnyitó

 11:30 : Operajóga Vizin Viktória operaénekessel

GÁLAKONCERT

2017. július 28. (péntek) 20:00

Az egész napos rendezvény lezárásaként illetve a Természet Operaháza további programjainak megnyitójaként az este folyamán egy Gálakoncert részesei lehetnek az érdeklődők.

Időpont: 20:00 - 22:30

Karmester: Sándor Szabolcs

Rendező: Radó Denise

Rendező asszisztens: Deme Gábor

Közreműködnek:

 Miskolci Nemzeti Színház Zenekara

 Nyári Zoltán, tenor

 Péter Szabó Szilvia, ének

 Kristin Samson, szoprán, NYC Operaház

 Bakos Kornélia, mezzoszoprán

 Daragó Zoltán, kontratenor

 Szegedi Csaba, bariton

 Dr. Báll Dávid, zongora

 Bartók Béla Kamarakórus

 Mozdulat Táncműhely- Szitt Melinda

SINOSZ (Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége)

 

TOUR D'OPERA

2017. július 29. (szombat)

2017-ben negyedik alkalommal fogjuk körbetekerni kedvenc Tisza-tavunkat. Programunk célja, hogy összekapcsoljuk az egészséges életmódot a kultúrával. Természeti környezetben, zenei betétekkel – pihenőkkel – megszakítva szeretnénk a már/leendő operarajongóinknak minőségi szórakozást nyújtani.

Minden egyes megállónál más-más művész vár minket, aki egy rövid részlet idejére elrepít minket az opera, táncművészet vagy éppen a kamarazene világába.

Program

1. TISZAFÜRED - MOROTVA KERÉKPÁROS PIHENŐPARK

2017. július 29. (szombat) 9:00

9:00-9:30: Regisztráció, Megnyitó

Fellépő: Talamba Ütőegyüttes

Helyszín: Morotva Kerékpáros Pihenőpark, Tiszafüred

Műsoridő: 30 perc

2. POROSZLÓ

2017. július 29. (szombat) 10:10

Fellépő:

Horgas Eszter, fuvolaművész

Artisjus díjas, köztársasági érdemrenddel kitüntetett művész.

Helyszín: Poroszlói Ökocentrum, Poroszló

Műsoridő: 30 perc

3. SARUD

2017. július 29. (szombat) 11:30

Fellépő: A Virtuózok című komolyzenei tehetségkutató résztvevői.

Helyszín: Sarud

Műsoridő: 30 perc

4. DINNYÉSHÁT

2017. július 29. (szombat) 12:50

Fellépő:

Moltopera

A Moltopera jelentése "nagyon opera".

A Moltopera 2011-ben alakult Ágoston László elgondolásai alapján, fiatal, de már komoly szakmai tapasztalattal bíró énekesekből, azzal a céllal, hogy újra közérthetővé és a fiatalok körében is elismertté tegyék az opera műfaját. Független társulatunk célja szembeszállni a műfajt övező sztereotípiákkal és bebizonyítani, hogy az opera lehet alternatíva a moziba járás vagy a pop zene mellett a huszonegyedik században is.

Új közönséget szeretnénk toborozni azok közül, akik már régóta operarajongók és újra vágynak, azok akik megcsömörlöttek elvadult színházi próbálkozásoktól, akik be akarják vezetni a gyerekeiket/unokáikat az opera és a magas művészet világába, azok, akik nem tudják mit kell szeretni a komolyzenén, de nyitottak.

A Moltopera célja, hogy a fiatal / opera nem értő közönség is úgy érezze, megérte az operát választani a rengeteg más lehetőség helyett.

Helyszín: Dinnyésháti kikötő

Műsoridő: 45 perc

5. KISKÖRE HALLÉPCSŐ

2017. július 29. (szombat) 14:20

Fellépők:

 Dr. Báll Dávid, zongoraművész

 Lőrincz Judit, koloratúrszoprán

 Szegedi Csaba, bariton

Dr. Báll Dávid, zongoraművész

Báll Dávid fiatal kora ellenére generációjának egyik kiemelkedő muzsikusa. Közel harminc ország koncertpódiumain lépett fel, játszott többek között a Buenos Aires-i Teatro Colónban, a New York-i Lincoln Centerben, a bécsi Musikvereinsaalban, az amszterdami Concertgebouw-ban, a párizsi Salle Pleyelben, a salzburgi Festspielhausban, a muscati Royal Opera House-ban és a tokiói Kioi Hallban. Rendszeresen közreműködik a Budapesti Fesztiválzenekar produkcióiban, együtt zenélt már például Heinz Holligerrel, Peskó Zoltánnal, Mikhail Pletnevvel, Takács-Nagy Gáborral és Klaus Thunemannal. Kocsis Zoltán ezidáig öt alkalommal kérte fel a Nemzeti Filharmonikus Zenekar szólistájaként (Beethoven No. 5., Liszt No. 2., Prokofieff No. 3., Schönberg op. 42., Sztravinszkij Petrushka).

Lőrincz Judit, koloratúrszoprán

Lőrincz Judit a szegedi Liszt Ferenc Konzervatórium után Münchenben, a Richard Strauss Conservatoriumban folytatta tanulmányait, majd a frankfurti Zeneakadémián szerezte meg diplomáját opera énekesi szakon. Onnan az élet Sydneybe, Ausztráliába repítette, ahol Mozart Varázsfuvolájában az Éjkirálynő szerepében debütált. Ezt követően Judit Ausztrália majdnem minden nagyvárosában énekelt, melyeket többek között amerikai, észak-karolinai és németországi fellépések sora követett. 2009-ben a Magyar Állami Operaház az Éjkirálynő szerepére szerződtette. Rendszeresen koncertezik a Szolnoki Szimfonikus Zenekarral.

Szegedi Csaba, bariton

Szegedi Csaba Sajószentpéteren született 1981. december 1-jén.  A budapesti Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola magánének szakán Fekete Mária, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem énekművész–énektanár szakán Sólyom-Nagy Sándor volt a mestere. Az operaszakon Medveczky Ádám és Oberfrank Péter karmesterek, valamint Kovalik Balázs rendező irányításával képezte tovább tudását. 2008-as diplomaelőadásán Offenbach: Hoffmann meséi című operájából Miracle doktor és Dappertutto szerepét énekelte. Még ugyanebben az évben ösztöndíjasként szerződtette a Magyar Állami Operaház, ahol már az első évadban két főszerepben mutatkozott be: A sevillai borbély Figarójaként (rendező: Békés András nyomán: Kovalik Balázs) és Haydn: A filozófus lelke Kreonjaként Fischer Ádám vezényletével, Zsótér Sándor rendezésében. A következő szezonban a Varázsfuvola Papagenóját is alakíthatta – a karmester Fischer Ádám volt, rendező: Marton László. ...

Helyszín: Kiskörei Hallépcső, Kisköre

Műsoridő: 60 perc

6. ABÁDSZALÓK - STRAND

2017. július 29. (szombat) 15:50

Műsor:

István a király, mini rockopera

Fellépők:

 Tóth Gabi, énekesnő

 Keresztes Ildikó, énekesnő

 Feke Pál, énekes

 Szolnoki Péter, énekes

Keresztes Ildikó, énekesnő

Nagyon nehéz magammal, hahaha... Az életem olyan mint egy hullámvasút, csak fent és lent létezik, középút alig. Egyrészt túlságosan érzelemvezérelt, ösztön lény vagyok rettentő amplitúdókkal, ami áldás és átok is egyben, másrészt pedig átalakuló művész mint egy kaméleon aki minden helyzethez tud alkalmazkodni (ha akar...).

Amilyen még vagyok: emberséges, igazságos, egyenes, makacs, önfejű, fegyelmezett, maximalista őrült, aki vagy teljes erőbedobással csinál valamit, vagy sehogy.

Ja, és véletlenek nincsenek...

Feke Pál színész, énekes

Feke Pál Junior Prima és Artisjus díjas színész-énekes, 2009-ben az év könnyűzenei előadója, 2012-ben az év musical színésze, a Pepita magazin közönségdíjasa és Kecskeméten "A város kedvenc színésze". 2012-ben az Önkéntesség Európai Évének Magyarországi Nagykövete. Aranylemezes előadó.

Több mint 40 musical és rockopera főszereplője, az ország szinte minden kőszínházában és szabadtéri színpadán játszott. A Társulat című televíziós műsor győztes szereplője, a 25. és 30. éves István, a király címszereplője. Televíziós showműsorok állandó fellépője, a Csináljuk a Fesztivált című show győztes előadója, több televíziós produkció műsorvezetője. Több, mint 25 nagylemezen közreműködő, négy szólólemeze jelent meg. Zenekaraival folyamatosan koncertezik az ország sportcsarnokaiban és színházaiban.

Helyszín: Abádszalóki Strand, Abádszalók

Műsoridő: 60 perc

7. TISZADERZS

2017. július 29. (szombat) 17:20

Fellépő: Bartók Béla AMI, Szolnok növendékei

Helyszín: Tiszaderzs Gát, Tiszaderzs

Műsoridő: 15 perc

8. TISZASZŐLŐS

2017. július 29. (szombat) 18:10

Fellépő: Szitt Melinda - Mozdulat Táncműhely

Helyszín: Tiszaszőlős Gát, Tiszaszőlős

Műsoridő: 30 perc

9. TISZAFÜRED - KORMORÁN KIKÖTŐ

2017. július 29. (szombat) 18:45

Fellépő:

Lajkó Félix - hegedűművész

„Az ördög hegedűse”, a „Vajdaság Paganinije”, legutóbb „ló-suttogó”-nak is nevezték Lajkó Félixet. Leginkább egy őstehetség, aki eljutott a végponthoz, az alfához és omegához, ahol minden stílus eltűnik, csak a zene marad. Mindegy, milyen hangszeren, hegedűn, citerán, fütyülve vagy belebúgva a mikrofonba, mindegy milyen forrásból, népzenéből, klasszikusokból, bluesból, jazzből táplálkozva, Félix magán átszűrve, szabadon improvizálva elénk rakja a tiszta muzsikát a túlpartról.

Helyszín: Kormorán Kikötő, Tiszaörvény-Tiszafüred

Műsoridő: 60 perc

BOAT D'OPERA

2017. július 30. (vasárnap)

2017-ben a fesztivál harmadik napján egy teljesen új kezdeményezés fog debütálni a nagyközönség előtt, melyet a Boat D’Opera névvel illetünk. A kerékpártúrához hasonlóan minikoncerteket hallgathatunk különleges helyszíneken, amelyeket jelen esetben a Tiszai hajósok világát megidézve, 8-10 fős csónakokkal közelítünk majd meg.

A túra útvonala csónakkal megtéve 30 km.

Program

1. SZALÓK YACHT KLUB

2017. július 30. (vasárnap) 9:30

9:00-9:30: Regisztráció, Megnyitó

Fellépő:

Vizin Zenekar

Vizin Zenekar

Az 1980-as évek elejétől, kisebb-nagyobb változásokkal, tagok cseréjével, Pécs - Baranya népzenei életének egyik meghatározó nemzetiségi együttese az országosan is ismert és elismert VIZIN zenekar.

Jelenleg legfontosabb feladatunknak a Magyarországon élő horvát kisebbség zenei hagyományainak őrzését, színpadi előadását tekintjük. Repertoárunkon emellett horvát, magyarországi szerb, szerb, makedón és bolgár dallamok szerepelnek.

Tevékenységünk alapjai a gyűjtés, kapcsolattartás, és közös fellépések falusi népzenészekkel. Tanítóink közé számos, köreinkben neves, zenészt sorolhatunk: Vizin Antal - Antus, Kovács József, Végh Andor, Dervár Ferenc - Kume, Kozics Milán, Gátai István - Stipo bácsi, Gadányi Pál.

A tőlük tanult repertoárunkat többek között saját rendezésű táncházakon, illetve főként együttesek, asszonykórusok kísérésével, koreográfiák zenéjének összeállításával és színpadi bemutatásával népszerűsítjük.

A pécsi TANAC Néptáncegyüttes kísérése mellett gyakran kísérünk más horvát nemzetiségi tánccsoportokat, énekkarokat.

Rendszeresen fellépünk a pécsi August Šenoa asszonykórussal, illetve a barcsi Podravina együttessel.

A Jasen Trió tagjaival kiegészülve önállóan adunk koncerteket, illetve tánctanító segítségével táncházakat tartunk.

Helyszín: Szalók Yacht Klub

Műsoridő: 30 perc

2. CSAPCSE BEACH

2017. július 30. (vasárnap) 9:40

Fellépő:

A H2O Synchro SE sportolóinak bemutatója

A Yacht Klub közelében a Csapcse Beach előtti területen a H2O Synchro SE szinkronúszóinak speciális, kimondottan erre az alkalomra készített koreográfiája kápráztat majd el minket elsőként.

Helyszín: Csapcse Beach

Műsoridő: 30 perc

3. KISKÖREI SZAKASZMÉRNÖKSÉG

2017. július 30. (vasárnap) 11:25

Fellépő:

Passé Tánccsoport, Bánhidi Petra táncművész koreográfiájával

Petra a Magyar Táncművészeti Főiskola modern táncpedagógus szakán végzett. Rendelkezik társastánc-oktatói és versenytánc-edző asszisztensi vizsgákkal is. Nívódíjas táncos, Érdemes művész. Argentin tangó világbajnokságot nyert 2004, 2005-ben. Mindene a tánc és a mozgás. Szeret gyerekekkel dolgozni és együtt örülni sikereiknek, melyekhez hozzásegítette őket. Nemzetközi versenyeken, és színházi előadásokon egyaránt lehet találkozni vele, fellép számos neves darabban.

Jelentős eredményeket és sikereket tudhat magáénak a versenytánc, a mazsorett és a modern tánc területén. Táncművészeti fesztiválokon (Miami, Hong Kong, Jugoszlávia, Velbert, Rimini, ) többször ért el dobogós helyezést.

Helyszín: Kiskörei Szakaszmérnökség, Kisköre

Műsoridő: 35 perc

4. KISKÖRE - HALLÉPCSŐ - SZIGET

2017. július 30. (vasárnap) 12:30

Fellépő:

Budapest Klezmer Band

Az immár 1990 óta működő Budapest Klezmer Band előadásai rendkívüli élménnyé teszik a tradicionális zsidó zenét. Zenei átiratokat játszanak, amelyeket az együttes alapítója és vezetője, a Kossuth díjas Jávori Ferenc komponál. Ezek a dallamok Közép-Kelet-Európa azon területéről származnak, ahol a zsidó zenei kultúra egykor virágzó volt. A Budapest Klezmer Band Európában és Amerikában egyaránt ismert és közkedvelt, - kilépve a liturgikus környezetből - sokoldalúságáról tett tanúbizonyságot. Felléptek a Madách Színház, Kerényi Imre által rendezett „Hegedűs a háztetőn” című musicaljében, a Győri Balett és a Budapest Klezmer Band közös, "Purim, avagy a sorsvetés” című produkciójában szintén élőben adják elő Jávori Ferenc szerzeményét. Ezzel a produkcióval Hollandiában, New York-ban, New Jersey-ben és Németországban, Londonban, Szlovákiában Finnországban, Dániában, Svédországban, Olaszországban turnézott a két együttes, mindenhol óriási sikerrel. A Budapest Klezmer Band megkísérelte a klezmer és a klasszikus zene ötvözetét is, művelve az évezred rendkívül divatos zenei formáját, a "crossover"-t.  A kölcsönös, egymás zenéje iránti érdeklődésben, a Liszt Ferenc Kamarazenekar hangversenymestere, Rolla János felkérte a Budapest Klezmer Band alapítóját, hogy egy olyan művet komponáljon, amelyben a két együttes együtt játszhat. Ez a "Klezmer Szvit", Az együttes 2003 augusztusában Artisjus-díjat kapott.

Helyszín: Hallépcső, Kisköre

Műsoridő: 60 perc

5. KISKÖREI STRAND

2017. július 30. (vasárnap) 14:40

Fellépő:

100 fős Asszonykórus

Helyszín: Strand, Kisköre

Műsoridő: 30 perc

6. DINNYÉSHÁT

2017. július 30. (vasárnap) 16:25

Fellépő:

A Magyar Állami Operaház meglepetésvendégei

Helyszín: Dinnyésháti kikötő, Tiszanána - Dinnyéshát

Műsoridő: 35 perc

7. IV. ÖBLÍTŐCSATORNA

2017. július 30. (vasárnap) 17:30

Fellépők:

 Ábrahám Márta, hegedűművész

 Bábel Klára, hárfaművész

Helyszín: IV. öblítőcsatorna

Műsoridő: 30 perc

8. BARNA SZIGETE

2017. július 30. (vasárnap) 18:10

Fellépők:

Szirtes Edina Mókus és a Szirtes vonósnégyes

A fergeteges humorú kecskeméti lányt) korkedvezménnyel vették fel a szegedi konzervatóriumba, és lévén a legkisebb, a többiek anyáskodásának köszönheti azt a nevét, amit  világszerte ismernek. Hegedűművész diplomájával évek óta szinte le sem jön a színpadról, szenzációsan énekel. „Szirtes Edina Mókus a magyar world-zenei színtér egyik legrendhagyóbb figurája. Nagyon ritka koktél az övé: virtuózan rutinos profi, s közben száz százalék természetes egyéniség. Hol folkos, hol sanzonos, hol keleties, hol kortárs zenés hangzásban utazik, de markáns hegedűfutamai és száz közül is felismerhető, sodró-nyers énekhangja mindenféle áramlatokon felül emelik.” (Lackfi János) Lassan (inkább gyorsan) meg kéne barátkoznia a nagy és telt házas koncertekkel, és azzal, hogy egyre nagyobb rajongótábora követi minden megmozdulását. Már, ha bírja a tempót, amit Mókus diktál.

Helyszín: Barna szigete

Műsoridő: 30 perc

9. SZALÓK YACHT CLUB

2017. július 30. (vasárnap) 19:25

Záróműsor

Fellépő:

 Tiszafüredi Ifjúsági Fúvószenekar

 Vezető: Kerekes András

A fúvószenekar 1985-ben alakult a tiszafüredi Fekete László Zeneiskola néhány növendékéből melyhez Szúnyogh József és Balla Tibor tanár urak nevei fűződnek. A zeneiskola életében mérföldkőnek számító együttes 1987 februárjában felvette a "Tiszafüredi Ifjúsági Fúvószenekar" nevet. A karmester Balla Tibor tanár úr volt egészen 2013 januárjáig. Vezetésével az együttes több alkalommal ért el helyezést országos, illetve nemzetközi versenyeken, fesztiválokon, és zenekari találkozókon és szinte minden évben utazást szervezett Európa számos országába.

Jelenleg volt és jelenlegi zeneiskolai tanulókból, általános-, közép-és felsőfokú intézmények diákjaiból, valamint dolgozó fiatalokból áll. A zenekar –melyet 2014 szeptemberétől Kerekes András vezet - egyaránt játszik hagyományos fúvószenét, indulókat, polkákat, valamint világslágerek, musicalrészletek és filmzenék átdolgozásait. 2015 áprilisában megrendezett „VI. Demecseri Fúvószenekari Találkozó és Minősítő Verseny”-en, „D” kategóriában elért kiemelt arany minősítés. 2015 júliusában a zenekar sikeresen szerepelt az olaszországi Theramo tartományban rendszeresen megrendezett Nemzetközi Fúvószenekari Fesztiválon, illetve idén vendégszerepel Tiszafüred lengyel testvérvárosában, Plonskban, valamint a portugál Lamego város nemzetközi fesztiválján.

Helyszín: Szalók Yacht Club, Attila-öböl, Abádszalók

Műsoridő: 45 perc

* A műsor és szereplőváltoztatás joga fenntartva!


Látnivalók a környéken

Tavi túra

Tavi túra

  • Tiszafüred

Négy évszakos programok a Tisza tavi mocsárban, a téli túra.

Kalandsziget Tiszafüred

Kalandsziget Tiszafüred

  • Tiszafüred

Felújítás miatt 2021-ben zárva

Tiszafüred-Városi Kikötő

Tiszafüred-Városi Kikötő

  • Tiszafüred

Városi Kikötő Kikötőnk a tiszafüredi Holt-Tisza partján található, ahonnan kényelmes csónakjainkkal, kenuinkkal bebarangolhatja a gyönyörű Tisza-tavat, vadregényes csatornákon, az Élő-Tiszán át szakk...

Kiss Pál Múzeum

Kiss Pál Múzeum

  • Tiszafüred

A múzeum klasszicista épületét (ma műemlék) az 1840-es években emelték a Lipcsey-család számára.

Meggyes Csárdamúzeum

Meggyes Csárdamúzeum

  • Tiszafüred

Hortobágyi Nemzeti Park bemutatóhelye

További látnivalók

Kedvenc akciók

Párizs Garden Apartments Debrecen

Húsvét

25 450 Ft/fő/éj-től

Párizs Garden Apartments

apartman
  • 1 Értékelés alapján4.4 / 5
Alfa Hotel és Wellness Centrum Miskolc-Tapolca

Kedvezményes Nyári vakáció

23 513 Ft/fő/éj-től

Alfa Hotel és Wellness Centrum

  • 5 Értékelés alapján4.1 / 5
Bonvital Wellness & Gastro Hotel Hévíz

Húsvét a Bonvitalban

28 299 Ft/fő/éj-től

Bonvital Wellness & Gastro Hotel

  • 1 Értékelés alapján3.9 / 5
Hotel Napfény Zalakaros Zalakaros

Előfoglalási kedvezményes félp...

16 958 Ft/fő/éj-től

Hotel Napfény Zalakaros

  • 7 Értékelés alapján4.1 / 5

Szállások Tiszafüred

Wellness Pihenés félpanzióval Tiszafüred
  • Kiváló64 Értékelés alapján4.6 / 5

További szállások

Bejelentkezés