Szigetvári Zrínyi Vár, Szigetvár

Szigetvári Zrínyi Vár További képek

Forrás: www.szigethvar.hu
Felejthetetlen élmények a megújult Szigetvári Várban! Vedd fel a korabeli harci kosztümöket és vívj,mint egy igazi hős! Július végétől látogatóink is az izgalmas végvári élet részesévé válhatnak.

CIVITAS INVICTA – A LEGHŐSIESEBB VÁROS Európai Uniós támogatás segítségével interaktív, soknyelvű és korszerű kiállítás nyílik a Szigetvári Várban. Lassan befejeződnek a munkálatok a „Civitas Invicta – A leghősiesebb város” elnevezésű projektben (DDOP-2.1.1/A.B-12-2012-0012). Az Új Széchenyi Terv Dél-Dunántúli Operatív Program keretein belül „Turisztikai attrakciók és szolgáltatások fejlesztése” című, „Történelmi és kulturális örökség turisztikai hasznosítása” témában beadott és támogatásban részesített pályázat összesen 300.000.000 Ft vissza nem térítendő támogatást jelent Szigetvár Város Önkormányzata számára. Az új kiállítás méltó módon mutatja be Szigetvár hadtörténeti jelentőségét és az ostromot. A digitális technológia segítségével a látogatók egy igazán korszerű és interaktív múzeumot tekinthetnek meg. Az újonnan épült, modern fogadóépület egyedi élményeket nyújt az idelátogatóknak. A múzeum épületébe „visszakerült” a restaurálás alatt lévő értékes régészeti gyűjtemény, így remélhetőleg nem csak a városba érkező turisták, de a szigetváriak is örömmel és érdeklődéssel fogadják majd az újdonságokat.  A beruházás jelentős részét képezi az interaktív viselet és fegyvertár, amely az „Élő Vár” elképzelésen túl a városi kulturális rendezvények céljait is szolgálja. A kiállítás berendezése 2015. június végére várható, így a július végi nyitóünnepséget követően bárki megtekintheti a megújult múzeumot is. A turisták azonban addig sem maradnak élmények nélkül – a vár hagyományőrzői gondoskodnak róla, hogy a látogatók felejthetetlen órákat töltsenek el a Szigetvári Várban.


Vár és várrom Vár és várrom Aktív kikapcsolódás Aktív kikapcsolódás

Nyitvatartás

Mindennap: 09:00-20:00

Elérhetőségek

Cím: Szigetvár, 7900 Szigetvár Vár utca 19.
Térkép
Tel.:06-30-222-42-89
E-mail: civitas.invicta@gmail.com
Forrás: www.szigethvar.hu
Frissítve: 2015-07-08 14:39:34

Látnivalók a környéken

Moravetz Produkció

Moravetz Produkció

  • Szigetvár

Szigetvár

Szigetvár

  • Szigetvár

Szigetvári Vár

Szigetvári Vár

  • Szigetvár

A szigetvári vár alapjainak lerakását a XIV. század végén kezdték el. Jelenlegi formáját az ostromok utáni felújítások során, a XIX. század végére érte el.

Török Ház

Török Ház

  • Szigetvár

Szigetvári Gyógyfürdő

Szigetvári Gyógyfürdő

  • Szigetvár

Szigetvár egyik legnagyobb vonzereje - történelmi múltja és épített kulturális öröksége mellett - a kiváló minőségű gyógyvíz. Ezért is volt már közel ötven éve a város egyik leghőbb vágya egy európai...

Szigetvári Zrínyi Vár

Szigetvári Zrínyi Vár

  • Szigetvár

Felejthetetlen élmények a megújult Szigetvári Várban! Vedd fel a korabeli harci kosztümöket és vívj,mint egy igazi hős! Július végétől látogatóink is az izgalmas végvári élet részesévé válhatnak....

Zrínyi Vár Szulejmán Szultán Dzsámija

Zrínyi Vár Szulejmán Szultán Dzsámija

  • Szigetvár

Az épületben látható egy vártörténeti kiállítás is.

További látnivalók

Kedvenc akciók

Hotel Visegrád Visegrád

Wellness kikapcsolódás 2-3 éj

26 680 Ft/fő/éj-től

Hotel Visegrád

  • Kiváló30 Értékelés alapján4.6 / 5
Holiday Hotel Csopak Csopak

Kedvezményes pihenés 3 éjtől

15 675 Ft/fő/éj-től

Holiday Hotel Csopak

  • Átlagos5 Értékelés alapján3.3 / 5
Dráva Hotel Thermal Resort Harkány

Pünkösdi hétvége a Dráva Hotel...

23 625 Ft/fő/éj-től

Dráva Hotel Thermal Resort

  • 36 Értékelés alapján4.4 / 5
Abacus Business & Wellness Hotel Herceghalom

Tavaszi Wellness Akció

24 400 Ft/fő/éj-től

Abacus Business & Wellness Hotel

  • 9 Értékelés alapján4.4 / 5

Bejelentkezés