Szigetvári Gyógyfürdő, Szigetvár

Szigetvári Gyógyfürdő További képek

Forrás: szigetvarigyogyfurdo.hu
Szigetvár egyik legnagyobb vonzereje - történelmi múltja és épített kulturális öröksége mellett - a kiváló minőségű gyógyvíz. Ezért is volt már közel ötven éve a város egyik leghőbb vágya egy európai színvonalú gyógyfürdő megépítése, mely fürdő építési munkálatai végül 2007. év szeptemberében fejeződtek be. A három éven át tartó építkezés eredményeként Szigetvár város szívében - a régi termálfürdő helyén - egy kiemelkedően impozáns, szemet gyönyörködtető létesítmény valósult meg.

A gyógyfürdő egyedi megjelenését és atmoszféráját Masszi Pál építész grandiózus tervei, valamint Bozsogi - Dobány képzőművész alkotópáros által megálmodott - és a pécsi Zsolnay Porcelánmanufaktúra által legyártott - szobrok, domborművek és kerámiák határozzák meg.

Gyógyfürdőnk hét medencével, számos gyógyszolgáltatással és színvonalas vendéglátó szolgáltatásokkal várja vendégeit.
A kiemelkedően jó minőségű gyógyvízre alapozva a tervezés fázisában generáltervezőnk nagy hangsúlyt fektetett egy olyan gyógyrészleg kialakítására, mely komplex gyógyszolgáltatásokat nyújt a gyógyulni vágyók számára. Az OEP-pel történő folyamatos kapcsolattartásunk eredményeként hamarosan elláthatjuk a biztosító által támogatott vendégeinket is. Gyógyrészlegünk törekszik a vendégek minél szélesebb körű, minél magasabb színvonalú gyógy-és wellness szolgáltatásainak kielégítésére. A hidroterápiás kezeléseken kívül balneoterápiás, és elektroterápiás kezeléseket is végeznek a kiváló képesítéssel rendelkező szakembereink.

A gyógyszolgáltatások mellett napjainkban egyre jelentősebb a lakosságban megfogalmazódó igény a wellness szolgáltatások iránt. Ezen igények kielégítésére masszázsok, finn és infraszauna, jacuzzi, gőzkabin kialakítására került sor, hogy ezáltal még teljesebb lehessen szolgáltatásaink köre.

A víz nátriumkloridos alkáli-hidrogénkarbonátos gyógyvíz, mely rendkívül kedvező hatású az izületi, reumatikus és mozgásszervi megbetegedések kezelésére. Magas fluorid tartalma révén rendszeres használata lassítja az időskori csontritkulást, sőt a gyermekek fogszuvasodását is gátolja. Továbbá kiválóan alkalmas operációk és csonttörések utáni rehabilitációs, valamint nőgyógyászati problémák kezelésére, prosztata bántalmak megszüntetésére. A magas vérnyomásban, érrendszeri betegségekben szenvedők és a szívbetegek is bátran használhatják a fürdőt.

A szigetvári gyógyvíz fő indikációs területe:
- krónikus degeneratív mozgásszervi betegségek (izületi kopások, csigolyaközti porckorong elfajulás, csontritkulás)
- lágyrész reumatizmusok- fokozott izomtónussal járó betegségek, mint a fibromyalgia reumatica, másodlagos izomfájdalom
- bőrgyógyászati betegségek: pikkelysömör, acne, seborrhoea.
- krónikus nőgyógyászati betegségek

1. Gyógyvizes-medence
A fedett gyógyvizes medencét mindenki csak saját felelősségére veheti igénybe. A gyógymedencében a fürdési idő 30 perc, mely után pihenő szükséges. 14 év alatti gyermekek a gyógymedencét a gyógykezeléseken kívül is csak orvosi rendelvényre vehetik igénybe, az igénybevétel céljától függetlenül.
2. Gitár-medence
A gitár alakú élmény-medence számos élményelemével kellemes időtöltést nyújt a látogatók számára.
A medencében számos, ülőpadba rejtett légbefúvó kelti a pezsgőfürdő hatását, a különböző típusú nyakmasszírozó vízsugarak a hát- és vállizomzatot hatásosan frissítik fel. A medence padlózatába épített befúvók kellemes talpmasszázst biztosítanak, az ellenáramoltató pedig kiváló hatással van a karizmok fejlesztésére. Az épületen kívül elhelyezkedő Gitár-medence a külső lábmosókon keresztül,
illetve a belső gyógyvizes medencéből pár lépcsőfokon át közelíthető meg.
3. Virág-medence
A virág alakú gyógyvizes medence egy minden oldalról nyitott torony alatt helyezkedik el, mely kiváló kikapcsolódást és élményt nyújt a téli időszakban szabadban fürdőző vendégeink részére.
A Virág medencét 14 év alatti gyermekek a gyógykezeléseken kívül is csak orvosi rendelvényre vehetik igénybe, az igénybevétel céljától függetlenül. A medencét mindenki csak saját felelősségére veheti igénybe. A fürdési idő 30 perc, mely után pihenő szükséges.
4. Wellness-élmény medence
Az infrakabin hatékony, mégis kíméletesebb a hagyományos szaunánál. Hőmérséklete csupán 40-60 °C, ezért azok is nyugodtan használhatják, akik nem kedvelik a magas hőmérsékletet. Ez kevésbé terheli meg a szervezetet, ezáltal a különböző betegségekben szenvedő emberek is használhatják.
A bőr alá hatoló infrasugarak hőenergiává alakulnak, s a véráram útján gyorsan eloszlanak az egész testben. Ezzel olyan reakciók sora indul el, mely az ember egészségét szolgálja, többek között felgyorsul az anyagcsere-folyamat, korlátozódik a kórokozók szaporodása, miközben a betegségekkel szembenálló fehérvérsejtek száma nő.
Az infraszauna az egyetlen olyan berendezés, mely nemcsak a verejtékmirigyekben, hanem a faggyúmirigyeken való izzadást is elő tudja idézni, így a koleszterin, tejsav, nehézfémek
(pl. ólom, higany, kadmium) bőr alatti zsírfelesleg is ki tud ürülni a szervezetből.
5. Sportmedence
A 25 m hosszú és 18 m széles, fokozatosan mélyülő sportmedence az úszni vágyó vendégek számára kiváló. Ezt a medencét külön úszójeggyel is igénybe vehetik a látogatók.
6. Súlyfürdő medence
A súlyfürdő víz alatti húzókezelést jelent, melynek során a víz felhajtóerejét is felhasználják.
A pácienst egy speciális tartószerkezet segítségével függesztik a medencébe. A fenti kezelést Magyarországon fejlesztették ki. Ennek során a vendég nyaknál illetve karok alatt függesztve van a vízben. A kezelés óvatosan tehermentesíti az izomzatot és a merev gerinc közti kötőszövetet.
A kezelést nyaki és deréktáji gerincpanaszokkal küzdő betegeknek javasolják, de alkalmas megelőzésre is, azoknak, akik meg akarják őrizni gerincük egészségét. A kezelés időtartama: 10-20 perc
7. Gyermek medence és pancsoló
A létesítmény kialakításánál nemcsak a gyógyulni vágyókra, hanem a családokra is gondoltak a tervezők. Kisgyermekek részére a 30 cm mélységű pancsoló, nagyobb gyermekek számára a fokozatosan mélyülő gyermekmedencét ajánlja az üzemeltető. Színes, virág alakú vízköpőivel, változatos színű zászlóival, csúszdával várják a gyermekeket.
8. Jacuzzi
A gyógyfürdő fedett részén, a Wellness-szigeten belül elhelyezkedő jacuzziban a beépített vízsugarak enyhén masszírozzák a testrészeket, élénkítve a keringést. Ehhez hozzájárul, hogy a víz pezsgése, forgása felfrissít és hatékonyan relaxál. A víz hőmérséklete kellemesen langyos, általában 37-40 Celsius fok. Kitűnő kikapcsolódás minden korosztály számára.
9. Fedett úszómedence és tanmedence
A 25 m hosszú és 16 m széles, fokozatosan mélyülő sportmedence az úszni vágyó vendégek számára kiváló. Ezt a medencét külön úszójeggyel is igénybe vehetik a látogatók a téli hónapokban is.
Tanmedencénk kiváló az úszni még nem tudó gyermekek számára. Szülői felügyelet ebben a medencében is szükséges!

Az árakat jobbra a kapcsolódó dokumentumoknál találja!


 

 


Fürdő és strand Fürdő és strand

Nyitvatartás

Gyógyfürdő
Minden nap: 08:30-19:00
Június 1-augusztus 31. között: 08:30-20:00
Tanuszoda
Hétköznap: 08:00-20:00
Hétvégén és ünnepnap: 08:00-16:00
Szauna: 14:00 órától

Elérhetőségek

Cím: Szigetvár, Tinódi u. 1/1.
Térkép
Tel.:73/510-485, 73/510-486
E-mail: szalaics.akos@szigetvarigyogyfurdo.hu
Forrás: szigetvarigyogyfurdo.hu
Frissítve: 2017-06-07 12:35:29

Látnivalók a környéken

Szigetvár

Szigetvár

  • Szigetvár

Szigetvári Vár

Szigetvári Vár

  • Szigetvár

A szigetvári vár alapjainak lerakását a XIV. század végén kezdték el. Jelenlegi formáját az ostromok utáni felújítások során, a XIX. század végére érte el.

Török Ház

Török Ház

  • Szigetvár

Szigetvári Gyógyfürdő

Szigetvári Gyógyfürdő

  • Szigetvár

Szigetvár egyik legnagyobb vonzereje - történelmi múltja és épített kulturális öröksége mellett - a kiváló minőségű gyógyvíz. Ezért is volt már közel ötven éve a város egyik leghőbb vágya egy európai...

Szigetvári Zrínyi Vár

Szigetvári Zrínyi Vár

  • Szigetvár

Felejthetetlen élmények a megújult Szigetvári Várban! Vedd fel a korabeli harci kosztümöket és vívj,mint egy igazi hős! Július végétől látogatóink is az izgalmas végvári élet részesévé válhatnak....

Zrínyi Vár Szulejmán Szultán Dzsámija

Zrínyi Vár Szulejmán Szultán Dzsámija

  • Szigetvár

Az épületben látható egy vártörténeti kiállítás is.

Ferences Rendház és Templom

Ferences Rendház és Templom

  • Szigetvár

Négyes oltárkép a templomban.

További látnivalók

Kedvenc akciók

Betekints Wellness- és Konferenciahotel Veszprém

Wellness a Betekints-völgyben

29 350 Ft/fő/éj-től

Betekints Wellness- és Konferenciah...

  • Kiváló4 Értékelés alapján4.6 / 5
Tisza Balneum Hotel Tiszafüred

Helló Tél!

14 900 Ft/fő/éj-től

Tisza Balneum Hotel

  • Kiváló85 Értékelés alapján4.6 / 5
Hotel Castello Siklós

Karácsonyi feltöltődés

43 500 Ft/fő/éj-től

Hotel Castello

  • Kiváló43 Értékelés alapján4.6 / 5

Bejelentkezés