Szentgáli Kőlik, Szentgál

Szentgáli Kőlik

Forrás: http://www.itthon.hu
Különleges, föld alatti időutazásra hívjuk Önt a Déli-Bakonyba, Szentgál határába. Ha szakvezetésünkkel ellátogat a Szentgáli-kőlikba, nem csupán egy izgalmas kalandtúra résztvevője lesz, de évmilliók változatos földtörténeti eseményeivel, illetve az egyedülálló régészeti leletanyagnak köszönhetően a barlangban évezredekkel ezelőtt élt elődeink életének törtélnetével is megismerkedhet. E fokozottan védett barlang méreteinél, formakincsénél fogva, és viszonylag könnyen járható jellegéből adódóan kiválóan alkalmas a tanbarlang szerepre, azaz a tektonikus folyamatok és a különböző képződmények bemutatására, valamint a barlangjárás, barlangkutatás technikájának, gyakorlatának elsajátítására. Külön kiemelendő a fent említett régészeti anyag (hiteles másolatokkal történő) helyszíni bemutatásának lehetősége, amely kitűnő lehetőséget ad a természeti és kultúrtörténeti értékek kapcsolatának illusztrálására is. Alap túra Hossz: kb. 150 méter Időtartam: 1,52 óra Extrém túra Hossz: kb. 250 méter Időtartam: 22,5 óra Különleges, föld alatti időutazásra hívjuk Önt a Déli-Bakonyba, Szentgál határába. Ha szakvezetésünkkel ellátogat a Szentgáli-kőlikba, nem csupán egy izgalmas kalandtúra résztvevője lesz, de évmilliók változatos földtörténeti eseményeivel, illetve – az egyedülálló régészeti leletanyagnak köszönhetően – a barlangban évezredekkel ezelőtt élt elődeink életének törtélnetével is megismerkedhet.
E fokozottan védett barlang méreteinél, formakincsénél fogva, és viszonylag könnyen járható jellegéből adódóan kiválóan alkalmas a „tanbarlang” szerepre, azaz a tektonikus folyamatok és a különböző képződmények bemutatására, valamint a barlangjárás, barlangkutatás technikájának, gyakorlatának elsajátítására. Külön kiemelendő a fent említett régészeti anyag (hiteles másolatokkal történő) helyszíni bemutatásának lehetősége, amely kitűnő lehetőséget ad a természeti és kultúrtörténeti értékek kapcsolatának illusztrálására is.
Alap túra:
Hossz: kb. 150 méter Időtartam: 1,5–2 óra
Extrém túra: (Technikai okokból az extrém szakasz jelenleg nem látogatható, az extrém túrára nem indítanak jelenleg csoportokat!)
Hossz: kb. 250 méter Időtartam: 2–2,5 óra

Természeti érték Természeti érték

Nyitvatartás

( 03.12. - 10.31. )
Barlangi kaladtúrákat a március 12. és október 31. közötti időszakban, naponta indítanak, előzetes bejelentkezés alapján. Az indított túrák száma naponta legfeljebb 10, ezen belül az alap túrák maximált napi száma 5, az extrém túrák maximált napi száma ug

Elérhetőségek

Cím: Szentgál, .
Térkép
Tel.:+3687555261
E-mail: tura@szentgali-kolik.hu
Forrás: http://www.itthon.hu
Frissítve: 2016-10-10 15:30:08

Látnivalók a környéken

Szent Gál Római Katolikus Templom

Szent Gál Római Katolikus Templom

  • Szentgál

római katolikus templom

Szentgáli Kőlik

Szentgáli Kőlik

  • Szentgál

Különleges, föld alatti időutazásra hívjuk Önt a Déli-Bakonyba, Szentgál határába. Ha szakvezetésünkkel ellátogat a Szentgáli-kőlikba, nem csupán egy izgalmas kalandtúra résztvevője lesz, de évmilliók...

Tájház

Tájház

  • Szentgál

További látnivalók

Kedvenc akciók

Abacus Business & Wellness Hotel Herceghalom

Tavaszi Wellness Akció

24 400 Ft/fő/éj-től

Abacus Business & Wellness Hotel

  • 9 Értékelés alapján4.4 / 5
Holiday Hotel Csopak Csopak

Kedvezményes pihenés 3 éjtől

15 675 Ft/fő/éj-től

Holiday Hotel Csopak

  • Átlagos5 Értékelés alapján3.3 / 5
Hotel Visegrád Visegrád

Wellness kikapcsolódás 2-3 éj

26 680 Ft/fő/éj-től

Hotel Visegrád

  • Kiváló31 Értékelés alapján4.5 / 5
Dráva Hotel Thermal Resort Harkány

Pünkösdi hétvége a Dráva Hotel...

23 625 Ft/fő/éj-től

Dráva Hotel Thermal Resort

  • 36 Értékelés alapján4.4 / 5

Bejelentkezés