Ős-Dráva Látogatóközpont, Szaporca

Ős-Dráva Látogatóközpont

Forrás: www.ddnp.hu
Az Ormánság természeti értékeit és hagyományait megismertető Ős-Dráva Látogatóközpont interaktív kiállítással, őshonos háziállat bemutatóval, tanösvényekkel, változatos aktív programokkal, környezeti nevelési foglalkozásokkal várja a közönséget.

A látogatóközpont főépületében található interaktív, négy nyelven elérhető kiállítás a térség természeti és kultúrtörténeti értékeit, hagyományait mutatja be.

A korszerű oktatástechnikai eszközökkel felszerelt interaktív oktatóterem érdekes környezeti nevelési programok, ismeretterjesztő előadások, konferenciák, szakmai találkozók helyszíne.

 

Az épület körül kialakított, hagyományos tájfajtákból álló gyümölcsös, valamint fűszer- és gyógynövénykert a kiállításon megszerzett ismeretek további bővítésére kínál lehetőséget, a kikapcsolódást játszótér és tűzrakóhely szolgálja családoknak, baráti társaságoknak. A környező területeket kilátótoronyból lehet megtekinteni a magasból.

 

A látogatóközpont majorjában a térségre egykor jellemző régi magyar háziállatokat - őshonos szürkemarhát, mangalicát, kecskét, hucul lovat, parlagi szamarat, hortobágyi racka és cikta juhokat, valamint több régi magyar baromfifajtát lehet megtekinteni.

Az Ős-Dráva Látogatóközponthoz tartozó három különböző hosszúságú és tematikájú tanösvényen a látogatók élményekkel és ismeretekkel gazdagodva fedezhetik fel a Dráva természeti értékeit, a hagyományos gazdálkodás világát, valamint az Ős-Dráva programot.

 

Munkatársaink számos érdekes programlehetőséggel várják a látogatókat: az érdeklődők tartalmas szakvezetések keretében ismerhetik meg a terület természeti értékeit, nyáron kalandos kajak- és kenutúrákon lehet részt venni, a madarak különleges világába madármegfigyelő és madárgyűrűző programokon lehet bepillantani, a gyerekek pedig  változatos és érdekes környezeti nevelési foglalkozások keretében ismerhetik meg a természet titkait. Az Ős-Dráva Látogatóközpontban kenuk, kerékpárok és sporteszközök bérlésére is lehetőség nyílik.


Kirándulóhely Kirándulóhely Nemzeti park Nemzeti park

Elérhetőségek

Cím: Szaporca,
E-mail: wodtke@ddnp.kvvm.hu
Forrás: www.ddnp.hu
Frissítve: 2016-04-28 10:18:32

Látnivalók a környéken

Szaporca Ó-Dráva Meder

Szaporca Ó-Dráva Meder

  • Szaporca

A Drávát és a lefűződött holtágakkal sűrűn átszőtt árterét, a keskeny sávban kísérő erdőségek zöld szalagként tagolják a sík vidéket. A Dráva-sík alföldi jellegű kistájából a legfiatalabb, iszapos üle...

Cún - szaporcai tavak-holtágrendszer

Cún - szaporcai tavak-holtágrendszer

  • Szaporca

A Cun-Szaporcai holtágrendszer Magyarország első Ramsari területe. Az 1800-as években még élő folyón hajómalmok tucatjai működtek. A folyószabályozáskor leválasztott, több mint 10 km-es mederszakasz m...

Ős-Dráva Látogatóközpont

Ős-Dráva Látogatóközpont

  • Szaporca

Az Ormánság természeti értékeit és hagyományait megismertető Ős-Dráva Látogatóközpont interaktív kiállítással, őshonos háziállat bemutatóval, tanösvényekkel, változatos aktív programokkal, környezeti...

További látnivalók

Kedvenc akciók

Párizs Garden Apartments Debrecen

Húsvét

25 450 Ft/fő/éj-től

Párizs Garden Apartments

apartman
  • 1 Értékelés alapján4.4 / 5
Alfa Hotel és Wellness Centrum Miskolc-Tapolca

Kedvezményes Nyári vakáció

23 513 Ft/fő/éj-től

Alfa Hotel és Wellness Centrum

  • 5 Értékelés alapján4.1 / 5
Bonvital Wellness & Gastro Hotel Hévíz

Húsvét a Bonvitalban

28 299 Ft/fő/éj-től

Bonvital Wellness & Gastro Hotel

  • 1 Értékelés alapján3.9 / 5
Hotel Napfény Zalakaros Zalakaros

Előfoglalási kedvezményes félp...

16 958 Ft/fő/éj-től

Hotel Napfény Zalakaros

  • 8 Értékelés alapján4.2 / 5

Bejelentkezés