Fertő-Hanság Nemzeti Park, Sarród

Fertő-Hanság Nemzeti Park További képek

Forrás: https://www.ferto-hansag.hu/hu
A Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság a Győr-Moson-Sopron megyei országos jelentőségű természetvédelmi területeinek kezelése mellett az ökoturizmus és a környezeti nevelési tevékenysége által be is mutatja azok értékeit.

A Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság Győr-Moson-Sopron megye országos jelentőségű természetvédelmi területeinek gazdája – a Bakonyaljától a Soproni-hegységig, a Dunától a rábaközi rétekig és tölgyesekig. A nemzeti parkban és a Soproni, Szigetközi és Pannonhalmi tájvédelmi körzetben található táji értékeink természetvédelmi kezelése mellett munkánk részét képezi ezek bemutatása az ökoturizmus, illetve a környezeti nevelési tevékenységek során.


Nemzeti Parkunk a vele összefüggő ausztriai nemzeti parkkal együtt 1991 óta az IUCN (International Union for Conservation of Nature and Natural Resources - Nemzetközi Természetvédelmi Unió) által elismert, védelmi zónák szerint kezelt terület, amelynek magva a legnyugatibb eurázsiai sztyepptó, a Fertő. Kiemelkedően értékes növény- és állatvilága miatt 1977 óta a Fertő-tó hazai részén 1976 óta pedig a Hanságban e vidék tájvédelmi körzeti rangot visel.

1979-ben az UNESCO-MAB Program keretében Bioszféra Rezervátummá nyilvánították. 1989 óta a vizes élőhelyekről szóló Ramsari-egyezmény egyik kiemelt objektuma. Nemzetközi elismertségét bizonyítja, hogy az egész Fertő-táj, szívében a magyar és osztrák nemzeti parkokkal, a part menti településekkel körülölelve az UNESCO Világörökség Egyezménye (World Heritage Convention) 2001. december 13-i döntése alapján világörökség rangot kapott kultúrtáj kategóriában.

 

A tájat és az élővilágot három kiállítás mutatja be:

 • Bemutató Majorság, Lászlómajor;
 • Csapody István Természetiskola, Fertőújlak;
 • Hanság Élővilága Kiállítás, Öntésmajor.

 

2022 márciusától a környezeti nevelés és a természetvédelmi őrszolgálat számára egy új objektum, a Csárda Természetvédelmi Központ is rendelkezésre áll.  A Balf és Fertőrákos közt található épület mellől, a Csárdakapui-főcsatornánál indulnak kenus túráink is. Ezen kívül gyalogos, kerékpáros és kishajós szakvezetés keretében mutatjuk be védett értékeinket, a legtöbb tanösvény azonban szabadon látogatható.

 

A kirándulásban elfáradt látogatóknak, valamint az erdei iskolák és táborok csoportjainak a Csapody István Természetiskola, illetve a nemzeti park emblematikus épülete, a Kócsagvár (Sarród) kínál szállást.


Természeti érték Természeti érték Aktív kikapcsolódás Aktív kikapcsolódás Kirándulóhely Kirándulóhely Nemzeti park Nemzeti park Rendezvényhelyszín Rendezvényhelyszín Vásár Vásár Kiállítás Kiállítás

Elérhetőségek

Cím: Sarród, Központja: 9435 Sarród, Rév-Kócsagvár Pf. 4.
Térkép
Tel.:+3630/166-0950
E-mail: info@fhnp.hu
Forrás: https://www.ferto-hansag.hu/hu
Frissítve: 2022-05-11 16:01:59

Látnivalók a környéken

Fertő/Neusiedlersee kultúrtáj (2001)

Fertő/Neusiedlersee kultúrtáj (2001)

 • Sarród

Fertő/Neusiedlersee kultúrtáj (2001) a Fertő-Hanság Nemzeti Park része.

Fertő-Hanság Nemzeti Park

Fertő-Hanság Nemzeti Park

 • Sarród

A Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság a Győr-Moson-Sopron megyei országos jelentőségű természetvédelmi területeinek kezelése mellett az ökoturizmus és a környezeti nevelési tevékenysége által be is...

Fertő-Hanság Nemzeti Park

Fertő-Hanság Nemzeti Park

 • Sarród

Magyar Természetvédelem című állandó kiállítás, Magyarország kilenc nemzeti parkjának tablói tekinthetők meg. A Fertő-Hanság Nemzeti Park programjait a következő oldalon tekintheti meg:

Fertő-Hanság Nemzeti Park

Fertő-Hanság Nemzeti Park

 • Sarród

Magyar Természetvédelem című állandó kiállítás, Magyarország kilenc nemzeti parkjának tablói tekinthetők meg.

Kócsagvár

Kócsagvár

 • Sarród

-Magyar Természetvédelem c. állandó kiállítás. Magyarország kilenc nemzeti parkjának bemutatkozó táblái tekinthetők meg. -A Fertő környékén élő emberek életét bemutató fényképek. Ez az épület a Fert...

További látnivalók

Kedvenc akciók

Hotel Castello Siklós

Karácsonyi feltöltődés

43 500 Ft/fő/éj-től

Hotel Castello

 • Kiváló43 Értékelés alapján4.6 / 5
Ambient Hotel & Aroma SPA Komló-Sikonda

Szilveszter

48 081 Ft/fő/éj-től

Ambient Hotel & Aroma SPA

 • Kiváló52 Értékelés alapján4.6 / 5
Tisza Balneum Hotel Tiszafüred

Helló Tél!

14 900 Ft/fő/éj-től

Tisza Balneum Hotel

 • Kiváló85 Értékelés alapján4.6 / 5
Betekints Wellness- és Konferenciahotel Veszprém

Wellness a Betekints-völgyben

29 350 Ft/fő/éj-től

Betekints Wellness- és Konferenciah...

 • Kiváló4 Értékelés alapján4.6 / 5

Bejelentkezés