Salföldi Major, Salföld

Salföldi Major További képek

Forrás: https://www.bfnp.hu/hu/latogatohelyek-3/salfoldi-major-salfold
Magyar háziállatfajták, állatsimogató, fotókiállítás, fűszer- és gyógynövénykert, lovaglás, lovaskocsikázás

Salföldi Major:Salföld a Káli-medence Balaton felé nyíló kapujában, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park szívében helyezkedik el, jelentős geológiai, botanikai és népi építészeti emlékekkel. A nemzeti park igazgatóság a falu határában alakította ki a Salföldi Majort 1997-ben, ahol egy működő gazdaság életét és őshonos magyar háziállatfajtákat: rackajuhot, mangalicát, bivalyt, szürkemarhát, baromfit, pásztorkutyákat, mint például pulit, pumit és mudikat valamint lovakat, köztük a nemzeti kincsként számon tartott, kalandos történetű gidrán fajtát mutatja be.
Állatsimogatónkban kisállatok várják a lurkókat.

A Major folyamatosan megújuló fűszer-és gyógynövénykertje illatos élményeket kínál az ide látogatónak. Több érzékszervünket is bevetve – látás, szaglás, tapintás és ízlelés – ismerkedhetünk meg a gyógynövényekkel, a "csodafüvek" hatásaival és felhasználási módjaival. A mezőgazdasági gépkiállítás hagyományos eszközöket sorakoztat fel. A szekér és kocsi kiállítás is a múltba repít minket. A gyermekeket tájba illeszkedő játszótér várja.Szemet-gyönyörködtető képsorozattal, az Absztrakt valóság című állandó fotókiállítással közelebb hozzuk a nagyközönség számára a Racka teremben, ami „a szemnek láthatatlan”. A pillangókat mindig is a szépséggel azonosították, de dr. Linden Gledhill biokémikusnak köszönhetően láthatjuk a szárnyak felszínének tökéletességét is. A makro-fotózás iránt elkötelezett kutató és fotós képei feltárják a lepkeszárnyak absztrakt és jól szervezett színmintáit, amelyek egyben azt sugallják, hogy a természet szépségét nem lehet mindig szabad szemmel látni. A lepkeszárnyakról készült makro fotókat a nemzeti park igazgatóság munkatársainak gyönyörű fényképei egészítik ki, egyben néhány érdekességet osztunk meg a lepkékről a kiállítás látogatóival. A kiállítás a látogatóhelyre váltott belépődíj ellenében, nyitva tartási időben tekinthető meg.A Major fogadóépületében kiadványok, ajándéktárgyak, bivalyszalámi is vásárolható.Iskolás csoportoknak és családoknak a Salföldi Major ingyenes családi füzetet ajánljuk. A kiadvány játékos feladatokkal, recepttel, kivágható könyvjelzőkkel színesíti a Major önálló felfedezését.A Major a Káli-medencében a nemzeti park információs és ökoturisztikai központja is egyben. Innen nyílik lehetőség gyalogosan, kerékpárral, lóháton, esetleg lovas kocsival bejárni a Káli-medencét és megismerni természeti értékeit, mint a Hegyestű Geológiai Bemutatóhelyet, a kőtengereket vagy a Salföld községtől délre fekvő, az erdőben megbúvó, 13. századi, pálos kolostorromot. A Káli-medence bejárásához buszos vagy gyalogos szakvezetés is igényelhető az igazgatóságtól. 


Természeti érték Természeti érték Aktív kikapcsolódás Aktív kikapcsolódás Nemzeti park Nemzeti park

Elérhetőségek

Cím: Salföld, Kossuth út 10.
Térkép
Tel.:+3687702857
E-mail: bfnp@bfnp.hu
Forrás: https://www.bfnp.hu/hu/latogatohelyek-3/salfoldi-major-salfold
Frissítve: 2021-09-16 13:46:04

Látnivalók a környéken

Salföldi Major

Salföldi Major

  • Salföld

Magyar háziállatfajták, állatsimogató, fotókiállítás, fűszer- és gyógynövénykert, lovaglás, lovaskocsikázás

Salföldi Major

Salföldi Major

  • Salföld

Magyar háziállatfajták, állatsimogató, fotókiállítás, fűszer- és gyógynövénykert, lovaglás, lovaskocsikázás.

Kőtenger

Kőtenger

  • Salföld

Természetvédelmi Major

Természetvédelmi Major

  • Salföld

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park bemutatóhelye.

Templom és Kolostorrom

Templom és Kolostorrom

  • Salföld

Mária Magdolna tiszteletére lett felszentelve. A törökdúlások idején néptelenedett el. A magyar eredetű szerzetesrend jellegzetes kolostor épitészete tekinthető meg.

További látnivalók

Kedvenc akciók

Hotel Dam Fonyód

Kedvezményes pihenés

24 000 Ft/fő/éj-től

Hotel Dam

  • 20 Értékelés alapján4.1 / 5
Panorama Residence Duna Dunaszentmiklós

Wellness Pihenés 2 éj hétvégén...

24 998 Ft/fő/éj-től

Panorama Residence Duna

hotel
  • 20 Értékelés alapján4.2 / 5
Imola Hotel Platán Eger

Ünnepek

47 500 Ft/fő/éj-től

Imola Hotel Platán

hotel
  • 6 Értékelés alapján4.3 / 5
Aqua-Lux Wellness Hotel Cserkeszőlő

Pünkösd

19 500 Ft/fő/éj-től

Aqua-Lux Wellness Hotel

  • 333 Értékelés alapján4.3 / 5

Bejelentkezés