Sziágyi Erdészeti Erdei Iskola, Rinyabesenyő

Sziágyi Erdészeti Erdei Iskola További képek

Forrás: www.sziagyisuli.hu
Az erdei iskola célja az erdei életközösség, az erdei környezet, az erdei munkák, ezenkívül a napszakok, az évszakok váltakozásának bemutatása természetes környezetében, az erdőn. Ezt a célt jól szolgálja az iskola elhelyezkedése, az, hogy az épületből kilépve rögtön az erdőben találja magát azEmber

 

Leplezetlen természet −

titkokról regél a „Madárlátta Suli”

 

Belső-Somogy rinyákkal átszőtt rengetegében bújik meg a SEFAG Zrt. Sziágyi Erdészeti Erdei Iskolája, mely közel negyed évszázada várja a természet csodáit felfedezni vágyó kicsiket és nagyokat.

 

Vadregényes úton érkezünk a Madárlátta Sulihoz, melynek fő épületét a Festetics család 1932-ben erdészlaknak építtette. Mintegy fél évszázadon át szakemberek otthona volt a somogyi pagonyban, majd átadta helyét először a közelben fekvő lábodi és rinyabesenyői óvodák és iskolák, majd a somogyi, de napjainkban már az ország intézményeit benépesítő nebulók népes hadának. A fokozódó érdeklődésnek, a Sulival szemben megfogalmazódó újabb és újabb igényeknek köszönhetően folyamatosak a fejlesztések. A patinás főépület mellett ennek köszönhetően nőtt gomba módjára új tanépület 2010-ben, mely teljes egészében akadálymentes. Iskolánkban egyidejűleg 33 fő elhelyezése oldható meg. Három, egyenként 10-10 személyes, emeletes ágyakkal ellátott háló várja a gyerekeket, míg a felnőttek egy, illetve kétszemélyes szobában szállhatnak meg. A hálókhoz külön vizes blokk tartozik, emellett betegszoba is kialakításra került.

 

Célunk, hogy a 3- 18 éves korosztály számára a „felfedezve” tanulás örömét nyújtsuk. Hisszük, hogy a megtapasztalás, az élmény észrevétlenül formálja a résztvevők természet iránti elkötelezettségét. Mindezzel azt a feladatot fogalmaztuk meg magunknak, hogy ökológiai szemléletet, környezettudatos viselkedést, de mindenekelőtt a természet szeretetét és tiszteletét plántáljuk a nálunk megforduló gyermekekbe, felnőttekbe.

Minősített programjainkhoz (KOKOSZ Harkály minősítés, OEE Erdészeti Erdei Iskola Minősítés) rendelt eszköztárunk a modern tantermi és szolgáltató központi épület, közel 1500 db határozó könyv és lexikon, számos oktatási segédanyag, laboratóriumi- és kísérletező felszerelések, mikroszkópok, nagyítók és audiovizuális eszközök, hogy a jelentősebbeket említsük. De a Madárlátta Suli varázsát játékra csábító erdővel övezett udvar, játszótér, focipálya, kosárlabda pálya, szabadtéri főző – és pihenőhely és nem utolsó sorban az egyedi természeti környezet adja. Persze nálunk nem csupán minősített erdőpedagógiai foglalkozások várnak benneteket, hanem éjszakai vadles, bátorságpróba, vagy épp kemencés gasztronómiai örömök nyújtanak felejthetetlen élményeket számotokra. A környező erdőben kialakított tanösvények bejárására erdész/vadász szakember irányításával is adódik lehetőség, leleplezve a vadűzés és erdőzúgás legrejtettebb titka is.

Bakancsos túrák mellett 35 db kerékpár ad lehetőséget hosszabb kirándulásokra. Hogy ezt még izgalmasabbá tegyük, kialakítottuk a Sziágy-Nagysallér-Petesmalom turisztikai tengelyt, melyen végighaladva bepillantást nyerhettek az erdész/vadász szakma hétköznapjaiba, az erdő- és vadgazdálkodásba, de Dr. Studinka László életútjáról is számos információt szerezhettek. Nagysallérban a Vadaspark, Helytörténeti –és Trófeakiállítás színesíti a programot. A túra végén pedig a Dr. Studinka László Természetismereti Központ és a szomszédos vidrapark nyújt új élményeket.

 

Mindezek mellett felfedezésre vár Sziágypuszta történelem ködébe vesző nyoma, Sissy híres duglászfenyői, a feledés homályába burkolódzott uradalmi vasút…, hogy a természet megannyi csodáját ne is említsük!

 

Egész évben vár a „Madárlátta suli”!

 


Aktív kikapcsolódás Aktív kikapcsolódás

Nyitvatartás

Egész évben

Elérhetőségek

Cím: Rinyabesenyő, Rinyabesenyő, Sziágyi Erdei Iskola, Unnamed Road, Magyarország
Térkép
Tel.:+36309018620
E-mail: mihaly.bernadett@sefag.hu
Forrás: www.sziagyisuli.hu
Frissítve: 2020-11-17 15:23:05

Látnivalók a környéken

Sziágyi Erdészeti Erdei Iskola

Sziágyi Erdészeti Erdei Iskola

  • Rinyabesenyő

Az erdei iskola célja az erdei életközösség, az erdei környezet, az erdei munkák, ezenkívül a napszakok, az évszakok váltakozásának bemutatása természetes környezetében, az erdőn. Ezt a célt jól szolg...

További látnivalók

Kedvenc akciók

Aqua-Lux Wellness Hotel Cserkeszőlő

Pünkösd

19 500 Ft/fő/éj-től

Aqua-Lux Wellness Hotel

  • 332 Értékelés alapján4.3 / 5
Hotel Dam Fonyód

Kedvezményes pihenés

24 000 Ft/fő/éj-től

Hotel Dam

  • 20 Értékelés alapján4.1 / 5
Panorama Residence Duna Dunaszentmiklós

Wellness Pihenés 2 éj hétvégén...

24 998 Ft/fő/éj-től

Panorama Residence Duna

hotel
  • 20 Értékelés alapján4.2 / 5
Imola Hotel Platán Eger

Ünnepek

47 500 Ft/fő/éj-től

Imola Hotel Platán

hotel
  • 6 Értékelés alapján4.3 / 5

Bejelentkezés