Tisza-tavi Ökocentrum, Poroszló

Tisza-tavi Ökocentrum További képek
Képek forrása: http://www.tiszataviokocentrum.hu

Természeti érték Természeti érték

Az Ökocentrum turisztikai- és rendezvényközpont, amely egy helyen gyűjti össze és tárja látogatói elé a Tisza-tó és a Tisza-völgy természeti kincseit, bemutatva Magyarország második legnagyobb tavának gazdag élővilágát.

Négyszintes látogatóközpontja 2.600 négyzetméteren várja az érdeklődőket, állandó kiállításai, háromdimenziós vetítőterme és hatalmas, 735.000 liter össztérfogatú édesvízi akváriuma révén igazi természetközeli élményt nyújt.

Kínálatában a turizmus mellett oktatás is kiemelt jelentőségű. Az általános- és középiskolák biológiai tananyagának kiegészítő, gyakorlati oktatásában komoly szerepet tölthet be az Ökocentrum kiállításainak megtekintése és a szervezett programokon való részvétel, de jelentős segítséget nyújthat a felsőfokú oktatási intézmények hallgatói számára is.

A főépületben korszerűen berendezett, 100 fős konferenciaterem kínál lehetőséget tudományos előadások és rendezvények lebonyolítására.

Az Ökocentrum térségi funkciókat is ellát majd a jövőben, a tervek szerint itt kap helyet a poroszlói vízi rendőrőrs, az épület tornya pedig a Tisza-tavi viharjelző rendszer kiépítésére szolgál.

Nyitvatartás

Áprilistól októberig nyitva minden nap 9:00-től 18:00 óráig.
A pénztárak 17:00 óráig működnek!

Belépőjegy

Ökocentrum alap Felnőtt: 1 890 Ft Kedvezményes: 1 590 Ft Bébi: 100 Ft 3D Felnőtt: 2 290 Ft Kedvezményes: 1 990 Ft Bébi: 400 Ft Vízi Sétány Felnőtt: 2 590 Ft Kedvezményes: 2 090 Ft Bébi: 100 Ft Mindent bele Felnőtt: 2 990 Ft Kedvezményes: 2 490 Ft Bébi: 400 Ft Csónaktúra GPS készülékkel -1 óra max. 5 személy részére: 2 990 Ft Szakértő idegenvezetés, csoportkísérés magyar nyelven: 3 000 Ft Jegytípusok magyarázata: Felnőtt 18-62 éves Kedvezményes: - Junior 3-18 éves - Senior 62 éves kortól - Családi 2 szülővel érkező, 1 vagy több gyermek esetén a felnőttek is kedvezményes árú belépőt válthatnak! Fogyatékkal élők: Kiskorú fogyatékkal élő személyt kísérő 1 fő is kedvezményes áron léphet be Bébi 0-3 éves gyermek, legalább 1 felnőtt jegyet váltó kisérővel! Csoportos jegyek: 15 főnél nagyobb, előre bejelentkezett csoportok számára 15% kedvezményt biztosítanak és 1 fő csoportkísérő belépése ingyenes.
Forrás: http://www.tiszataviokocentrum.hu
Frissítve: 2021-12-20 12:13:24

Elérhetőségek

Cím: Poroszló, Kossuth u. 41.
Térkép
Tel.:36/553-033; 36/553-074

Látnivalók a környéken

Tisza-tavi Vízi Sétány

Tisza-tavi Vízi Sétány

 • Poroszló

A tanösvényen az érdeklődők egy 1500 méter hosszú pallóúton sétálva nyerhetnek betekintést a Tisza-tó növény- és állatvilágába. A tanösvény a nemzeti parkkal szerződött kikötőkből csónaktúra formájába...

Tisza-tavi Ökocentrum

Tisza-tavi Ökocentrum

 • Poroszló

Az Ökocentrum turisztikai- és rendezvényközpont, amely egy helyen gyűjti össze és tárja látogatói elé a Tisza-tó és a Tisza-völgy természeti kincseit, bemutatva Magyarország második legnagyobb tavának...

Református Templom

Református Templom

 • Poroszló

A régi templomhelytől egy kilométerrel távolabb állt egy régi harangláb. Ide építette fel az egyház 1790-93-ban az új barokk stílusú templomát.

Római Katolikus Templom

Római Katolikus Templom

 • Poroszló

A Szűz Mária neve tiszteletére szentelt templom klasszicizáló, késő barokk stílusban épült 1809-ben. A szószék és a keresztelőkút Mózer József alkotása; a főoltár copfstílusban készült 1800 körül.

Dél-hevesi ősszikesek - poroszlói ősszikesek

Dél-hevesi ősszikesek - poroszlói ősszikesek

 • Poroszló

Itt fészkel hazánk egyik legnagyobb túzokkolóniája. A kékvércsék legészakibb fészkelőhelye. Sziki legelő, sziki pázsit, többszázéves lágyszárú növénytársulások.

Tájház

Tájház

 • Poroszló

Parasztház az 1880-as évekből korhű berendezéssel, ősi halászati eszközökkel.

Aranyosidombi Udvarház

Aranyosidombi Udvarház

 • Poroszló

A vendéglő a Fő utca mellett, egész évben várja a pihenő, átutazó, helyi vendégeket.

Rubin Presszó

Rubin Presszó

 • Poroszló

További látnivalók

Kedvenc akciók

Piknik Wellness és Konferencia Hotel Siófok

Legjobb ár reggelivel

14 995 Ft/fő/éj-től

Piknik Wellness és Konferencia Hote...

 • Kiváló3 Értékelés alapján4.5 / 5
Alea Apartmanok Harkány

Élményekkel teli kikapcsolódás...

8 975 Ft/fő/éj-től

Alea Apartmanok

apartman
 • még nincs értékelésÚj!
Holiday Hotel Csopak Csopak

Szobaárak

21 000 Ft/fő/éj-től

Holiday Hotel Csopak

 • Átlagos5 Értékelés alapján3.3 / 5
Vár Camping Sirok

Napi árak faházban

4 140 Ft/fő/éj-től

Vár Camping

kemping
 • 2 Értékelés alapján3.5 / 5

Szállások Poroszló

Szállás önellátással Poroszló

Herczeg Udvarház

hotel

Szállás önellátással

7 475 Ft/fő/éj-től
 • 1 Értékelés alapján3.9 / 5

További szállások

Bejelentkezés