Digitális Erőmű, Ózd

Digitális Erőmű További képek

Forrás: http://digitaliseromu.hu/
A DIGITÁLIS ERŐMŰ Ózdon, az egykori erőmű épületében található, amely a kilencvenes évek eleje óta elhagyatva állt. Ma már Digitális kiállítótér, oktatási és módszertani központ működik itt.

A közösségi térben lehetőség van a szabadidő tartalmas eltöltésére minden korosztály számára. Az intézmény működésében fontos szerepet játszik, hogy egy olyan komplex szolgáltatási rendszert alakítottunk ki, amely folyamatosan új és új elemekkel, programokkal színesedik, ezzel még vonzóbbá téve az intézményt az oda látogatók és partnerek számára. Állandó és időszaki kiállítások, interaktív terek és programok várják a kicsiket és nagyokat!

DIGITÁLIS KÁRPÁT-MEDENCE Kiállítás - Látványos filmetűdökön jelenik meg a Kárpát-medence kulturális örökségének lenyomata. A Magyar fénymúlt alcímet viselő kiállításon felidéződik az elmúlt száz év történelme, művészete, hagyományai. Az eredeti felvételeken a magyar feltalálók, művészek, sportolók mellett régmúlt korok hétköznapi szereplői is feltűnnek. A kiállítás különleges hangulatát a projektorok fénye és az épület nyújtotta térélmény közötti kontraszt teszi egyedivé.

DIGITÁLIS MŰHELYünkben kialakításra került egy drónszimulátor sarok, ahol a kezdő pilóták is kipróbálhatják magukat, ráérezhetnek a drónok valósághű irányítására. Ezután jöhet az éles bevetés a drónsimogatóban, ahol kollégáink segítséget nyújtanak a drónok kezeléséhez. A látogatók ismerkedhetnek a virtuális világgal virtuális szemüvegeken keresztül és készíthetnek hologram-piramisokkat is. A gyermekek kedvence sem maradhat ki a tárlatból, hiszen az okoshomokozó amelett hogy játékos, könnyen oktatja is a fiatalokat a felszíni formákra.

Informatikatörténeti tárlat - A Digitális Erőmű ideális helyszín ahhoz, hogy a látogató ízelítőt kapjon a magyar informatika történetéből. A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság együttműködésével, az Informatika Történeti Múzeum Alapítvány gazdag gyűjteményéből kiválasztott eszközök a hazai informatikatörténet emblematikus tárgyai. Tárlatunkon megtalálhatóak a számítóközpontok jellegzetes berendezései, olyan magyar gyártóktól és fejlesztőktől, mint a Videoton, a Központi Fizikai Kutatóintézet (KFKI) és a Magyar Optikai Művek (MOM). A múlt szekrény méretű monstrumai különös ellenpontjai a zsebünkben lapuló okostelefonoknak. Láthatunk néhány tárgyat a digitális kultúra előtti világból: stencilgépet és mikrofilmolvasót. Megtekinthetjük az első személyi számítógépeket – és a világ első mikrofloppyját, Jánosi Marcell találmányát, az MCD-1- et. Negyedszáz tárgy: lépcsőfokok a digitális kultúra felé.

És ha szabadulni szeretne?! Irány az ELMEVEZÉRLŐ Szabadulószobánk a Vezénylőben!

Látogasson el Ön is!


Múzeum Múzeum Galéria Galéria Különleges hely Különleges hely Aktív kikapcsolódás Aktív kikapcsolódás Kulturális központ Kulturális központ Rendezvényhelyszín Rendezvényhelyszín Kiállítás Kiállítás

Nyitvatartás

Hétfő: zárva Keddtől – vasárnapig: 08:00- től 16:00-ig.

Elérhetőségek

Cím: Ózd, Ózd, Gyár utca 1, 3600 Magyarország
Térkép
Tel.:+3648705068
Forrás: http://digitaliseromu.hu/
Frissítve: 2018-08-03 12:04:18

Látnivalók a környéken

Nemzeti Filmtörténeti Élménypark

Nemzeti Filmtörténeti Élménypark

  • Ózd

Legyél te is részese a Nemzeti Filmtörténeti Élménypark világának! Számos meglepetés és interaktív elfoglaltság a család minden tagja számára! Élményközpont, melyen végighaladva és az interaktív ele...

Bolyoki Római Katolikus Templom

Bolyoki Római Katolikus Templom

  • Ózd

Jelentős műemlék a XIII. században épült , Ózd-Szentsimon városrészben található román stílusú katolikus templom, melynek festett famennyezete 1656-ból való.

Bükk Étterem és Kávézó

Bükk Étterem és Kávézó

  • Ózd

Magyaros jellegű ételek, az étterem 100 Éttermünk Ózd városában, Bolyok városrészben található. Éttermünk 100 fő befogadására alkalmas, kávézónk 30 fős. Fedett terasz és a városban egyedőlálló módon l...

Éden Vendéglő

Éden Vendéglő

  • Ózd

Vendéglőnk Ózd városban található. Kínálatunk: cukrász sütemények, fagylaltok,rendelésre hidegtálak. Konyhánk magyaros.

ÓMÉK - Ózdi Muzeális Gyűjtemény és Gyártörténeti Emlékpark

ÓMÉK - Ózdi Muzeális Gyűjtemény és Gyártörténeti Emlékpark

  • Ózd

Jöjjön el Ön is a megújult Ózdi Muzeális Gyűjtemény és Gyártörténeti Emlékparkba és felejthetetlen élményben lesz része! Országosan egyedülálló gyártörténeti kiállítás , gazdag néprajzi gyűjtemény ,...

További látnivalók

Programok a környéken

PóZdium Talkshow Csonka Andrással

PóZdium Talkshow Csonka Andrással

  • Ózd
  • 2024.Apr.08-án ÓMÉK

Zséda koncert

Zséda koncert

  • Ózd
  • 2024.Apr.19-án Általános 2

Zséda különleges koncertje áprilisban megérkezik Ózdra is. 80 perces élő zenekaros fellépése egyedi, színvonalas programot kínál minden érdeklődő számára. A felejthetetlen élményhez az idén 100 éves Olvasó épületének lélegzetelállító színházterme járul hozzá.

További programok

Kedvenc akciók

Bonvital Wellness & Gastro Hotel Hévíz

Húsvét a Bonvitalban

28 411 Ft/fő/éj-től

Bonvital Wellness & Gastro Hotel

  • 1 Értékelés alapján3.9 / 5
Alfa Hotel és Wellness Centrum Miskolc-Tapolca

Kedvezményes Nyári vakáció

23 513 Ft/fő/éj-től

Alfa Hotel és Wellness Centrum

  • 5 Értékelés alapján4.1 / 5
Hotel Napfény Zalakaros Zalakaros

Előfoglalási kedvezményes félp...

16 958 Ft/fő/éj-től

Hotel Napfény Zalakaros

  • 8 Értékelés alapján4.2 / 5
Párizs Garden Apartments Debrecen

Húsvét

25 450 Ft/fő/éj-től

Párizs Garden Apartments

apartman
  • 1 Értékelés alapján4.4 / 5

Bejelentkezés