FUTURA Interaktív Természettudományi Élményközpont, Mosonmagyaróvár

Múzeum Múzeum Műemlék Műemlék Különleges hely Különleges hely Aktív kikapcsolódás Aktív kikapcsolódás


Forrás: http://www.futuramoson.hu/
Élményközpontunk felejthetetlen élményeket kínál minden korosztály számára: önfeledt játékot az interaktív kiállítás négy szintjén, meghökkentő érdekességeket a látványos kísérleti bemutatókon, lenyűgöző virtuális űrutazást a planetáriumban és kivételesen izgalmas perceket a villám generálás során.

A FUTURA Interaktív Természettudományi Élményközpont 2012 augusztusában, egy közel 300 éves magtárépületben nyitotta meg kapuit, a város legnagyobb turisztikai célú fejlesztésének eredményeként. Mint a térség legfiatalabb lakossági összetételű települése, a város vezetése fontosnak érezte, hogy a felnövekvő fiatal generáció számára újszerű lehetőségeket adjon elérhető közelségben.

Négy szinten a négy őselem, Víz, Föld, Levegő és a Tűz téma jegyében csoportosítottuk állandó kiállításunk interaktív eszközeit, melyek minden érzékszervet próbára téve szemléltetik a természeti törvényeket, mutatják be a közvetlen és tágabb környezet értékeit. Az eszközök lehetőséget nyújtanak az elmélyült, önálló felfedezésre, kísérletezésre, a saját tevékenység általi közvetlen, élményszerű megtapasztalásra.

Az intézmény planetáriumában csillagászati előadások, az auditóriumban látványos kísérleti bemutatók tekinthetők meg. Különleges szakköröket, bérletes programokat, előadásokat, táborokat és versenyeket szervezünk. 


További szállások

Látnivalók a környéken

További látnivalók

Programok a környéken

További programok

Bejelentkezés