Lillafüredi Libegő Park, Miskolc-Lillafüred

Lillafüredi Libegő Park További képek

Forrás: www.libegopark.hu
2015-ben adták át a Lillafüred és a Miskolchoz tartozó üdülőövezet fölött magasodó Jávorhegy között közlekedő Libegőt. A kötélpályás felvonó egy kilométer hosszan szállítja az utasokat a Bükki Nemzeti Parkban a hegyi állomásra.

A több mint 479 millió forint európai uniós támogatással megépült, országos érdeklődésre számot tartó turisztikai attrakció mellett, a projekt keretében kialakítottak egy Rollerösvényt, valamint egy Oxigén túraútvonalat is.

A Bükk-hegység csodáira nyújt gyönyörű kilátást a magasból a Lillafüredi Libegő, amely a lillafüredi Erzsébet sétány és a miskolci üdülőövezet fölött magasodó Jávorhegy között közlekedik.

A turisztikai attrakció 9 állandó, valamint számos ideiglenes munkahelyet teremt. A kora tavasztól üzemelő Lillafüredi Libegő éves szinten 60.000 fő látogatót vonzhat, erősítve a környék idegenforgalmi kínálatát. A drótkötélpályás felvonó építészetileg és szolgáltatásait tekintve kiválóan illeszkedik a térség páratlan adottságaihoz és hagyományaihoz.

A kötélpályás felvonó amellett, hogy környezetbarát, csendes és biztonságos, igazi turisztikai kuriózum is, hiszen útvonalán feltárul előttünk a régió számos Natura 2000 védelem alatt álló természeti szépsége. Ugyancsak kedvelt kirándulóhely a felső állomásnál található hatalmas tisztás is, ahová sokan látogatnak ki a gyógynövényeiről híres Bükkszentkeresztről is .

Az új drótkötélpályás felvonó 333 méterről indul és a 606 méter magasan fekvő Jávor-hegyi állomásra szállítja az utasokat 1080 méter hosszan. Egyszerre több mint 200 ember gyönyörködhet a tájban a 11-12 perces menetidő alatt. A hegyállomás a felvonó mellett kiindulópontja még - szintén a jelen projekt keretében megvalósuló - Rollerösvénynek és az Oxigén túraútvonalnak is.

Lillafüred 300 méter tengerszint feletti magasságban található klimatikus gyógyhely, ezért az Oxigén túraútvonal kímélő és gyógyító klímája rekreációra, sportolásra, kirándulásra egyaránt kiválóan alkalmas. A 7 kilométeres útszakaszon a látogatók megismerhetik a Bükk gazdag állat- és növényvilágát, az erdőbe rejtett Szent István és Hajnalka forrást, valamint a környék zarándokhelyeit, a gyógyító köveket.Az Oxigén sétaút tervezésekor fontos szempont volt, hogy informáljon és élményekkel gazdagítson, oktasson és szórakoztasson.

Útvonalán feltárul előttünk a régió egyik legismertebb természeti szépsége, a Natura 2000 védelem alatt álló szikla, Fehérkőlápa, mely a Lillafüredet rejtő völgy délkeleti oldalán található. Fehérkőlápáról felejthetetlen kilátás nyílik a Szinva-völgyre illetve a szemközti hegyoldalakra is. Az állomáspontok berendezései és információs eszközei a látogatók minden érzékszervére hatnak, és az alkalmazott módszerek célja, hogy a látogatók érzékenyebbé váljanak az ökológiai kérdések iránt.

A Rollerösvény a lejtőkön, lankás vidéken használatos tereprollerekkel vadregényes és egyedülálló hegyi sportot, ma még Magyarországon újdonságnak számító, új típusú tartalmas szórakozást kínál az egész családnak az év minden napján.


Túra ajánló Túra ajánló Természeti érték Természeti érték Sport Sport Kirándulóhely Kirándulóhely Nemzeti park Nemzeti park Rendezvényhelyszín Rendezvényhelyszín

Nyitvatartás

TÉLI NYITVA TARTÁS: Hétfő - Vasárnap: 09:00-15:30

Elérhetőségek

Cím: Miskolc-Lillafüred, Miskolc, Lillafüred, Erzsébet sétány 77, Magyarország
Térkép
Tel.:+36-30/295-8171
E-mail: info@libegopark.hu
Forrás: www.libegopark.hu
Frissítve: 2017-03-21 09:20:06

Látnivalók a környéken

Szeleta-barlang

Szeleta-barlang

  • Miskolc-Lillafüred

Lillafüredről északkeleti irányban, a hegy gerincén, az országút fölött 96 m magasságban, meredek sziklafalban nyíló barlang.

Séta Lillafüreden

Séta Lillafüreden

  • Miskolc-Lillafüred

Lillafüredi Sport-és Kalandpark

Lillafüredi Sport-és Kalandpark

  • Miskolc-Lillafüred

A Lillafüredi Sport- és Kalandpark Magyarország egyik legszebb természeti környezetében, a Bükk-hegység lábainál található Lillafüreden a volt Zalka Máté laktanya helyén. Miskolcról az 5-s busz végáll...

Anna-barlang

Anna-barlang

  • Miskolc-Lillafüred

A Bükki Nemzeti Parkhoz tartozó, európai viszonylatban is jelentős és egyedülálló látványosság a lillafüredi Anna mésztufa-barlang. A barlang különlegessége, hogy nem a megszokott kemény, tengeri ered...

Anna- Barlang

Anna- Barlang

  • Miskolc-Lillafüred

Az Anna-barlang a lillafüredi vízesés mellett található. Az egész világon csak hat hozzá hasonló barlang látogatható. 1951-ben védetté, majd 1982-ben fokozottan védetté nyilvánították.

Lillafüredi Sport- és Kalandpark

Lillafüredi Sport- és Kalandpark

  • Miskolc-Lillafüred

Nálunk középpontban a szórakozás és szórakoztatás! A tartalmas kikapcsolódás megannyi formáját megtalálod sport- és kalandparkunkban, így ha életre szóló élményre vágysz, feltétlenül látogass el hozzá...

Szent István cseppkőbarlang

Szent István cseppkőbarlang

  • Miskolc-Lillafüred

A fokozottan védett Szent István-barlang Lillafüreden, Miskolctól 3,5 km-re nyílik. Bejárata a Palota szállótól 500 m-re, az Eger-Miskolc műút mellett található. Járatainak összhossza 1043 m, függőleg...

Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum Massa Múzeuma

Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum Massa Múzeuma

  • Miskolc-Lillafüred

Technikatörténeti kiállítás: - a Fazola Frigyes által 1810-ben épített vasolvasztó, az őskohó Magyarország első ipari műemléke - a Diósgyőr-Hámori vaskohászat története 1770-1870-ig - faszenes nagyolv...

További látnivalók

Kedvenc akciók

Abacus Business & Wellness Hotel Herceghalom

Tavaszi Wellness Akció

24 400 Ft/fő/éj-től

Abacus Business & Wellness Hotel

  • 9 Értékelés alapján4.4 / 5
Holiday Hotel Csopak Csopak

Kedvezményes pihenés 3 éjtől

15 675 Ft/fő/éj-től

Holiday Hotel Csopak

  • Átlagos5 Értékelés alapján3.3 / 5
Hotel Visegrád Visegrád

Wellness kikapcsolódás 2-3 éj

26 680 Ft/fő/éj-től

Hotel Visegrád

  • Kiváló31 Értékelés alapján4.5 / 5
Dráva Hotel Thermal Resort Harkány

Pünkösdi hétvége a Dráva Hotel...

23 625 Ft/fő/éj-től

Dráva Hotel Thermal Resort

  • 36 Értékelés alapján4.4 / 5

Bejelentkezés