Őrségi Vadászati Kiállítás, Magyarszombatfa

Az Őrség egyik kis községében, Magyarszombatfán nyitotta meg kapuit az Őrségi Vadászati Kiállítá

s. A Kiállítás természetközeli témájához maradéktalanul illő környezetben, az őrségi dombság lankái között, az erdőszélen helyezkedik el.

Az Őrségben pihenőknek, különösen a falusi turizmus kedvelőinek a Vadászati Kiállítás megtekintése remekül illeszkedik egy őrségi körútba. A körút során a pankaszi szoknyás harangláb, az őriszentpéteri katolikus templom, majd a szalafői Pityerszeren található szabadtéri néprajzi gyűjtemény megtekintése után az Őriszentpétertől tizenegy kilométerre található Magyarszombatfa, a hangulatos fazekas falu felé vehetjük az irányt. Magyarszombatfára érkezve – még mielőtt megtekintenénk a falu központjában található fazekasházat és vásárolnánk a helyi fazekasmesterek remek kerámiáiból – érdemes a Fő úton található és táblákkal jelzett Vadászati Kiállítás felé venni az irányt.

A Kiállítás megálmodója és kivitelezője egy személyben Gömbös Mátyás,  aki több mint három és fél évtizedes vadászpályafutása során majd huszonöt éve az Őriszentpéteri Széchenyi Zsigmond vadásztársaság vadászmestere, és a Vas megyei vadásztársadalom aktív képviselője.

A Kiállítás anyagának alapját a kiállítás házigazdája által az Őrségben elejtett vadak trófeái teszik ki, amelyek között egyaránt megtalálhatóak a kapitális szarvasagancsok és vadkanagyarak, az érdekes őzagancsok, és a nem megfelelő genetikai tulajdonságaik miatt elejtett trófeás vadak.

A Kiállítás azonban nemcsak a vadászoknak és a vadászat iránt érdeklődőknek kínál látnivalót, hanem mindazoknak, akik szeretik a természetet. A Kiállításon ugyanis a Magyarországon élő vadászható állatfajok trófeái mellett láthatóak az Őrség faunájában honos madarak és nem vadászható kisemlősök egész sorának preparátumai, így remek lehetőség nyílik a természet és az ember szinte háborítatlan összhangjáról méltán híres Őrség élővilágába történő bepillantásra.

Az állatpreparátumok – akárcsak a Kiállítás mellett kialakított kis vadaspark lakói, az őzek – különös látnivalót kínálnak a természet csodáival még csak ismerkedő gyerekeknek is. A látnivalók különlegességét tovább fokozza az „Afrika terem”, ahol Namíbiában és Egyenlítői-Guineában elejtett vadak – köztük antilopok különböző alfajai, varacskos disznó, ecsetfülű disznó, vörös bivaly – mellett az Őrségben nem honos állatok preparátumai – a hazánkban utoljára vadon az Őrségben látott siketfajd, valamint nyírfajdkakas, medvebőr, muflon, mormota és zerge – is helyet kaptak. A látnivalókat vadászfelszerelések, kések, tőrök, vadászati makettok és vadászati tárgyú műtárgyak színesítik.

Aki érdeklődik a vadászat iránt, vagy csak önmagában természetszerető ember, esetleg aki gyermekével szeretné kicsit közelebbről megismertetni az élővilág néhány látnivalóját, annak nagyszerű lehetőséget kínál a kikapcsolódásra a Kiállítás, amelynek egész filozófiája a természet szeretetét és tiszteletét sugározza, bemutatva egyúttal a vadászat természet egyensúlyának fenntartásában betöltött szerepét és eloszlatva a vadászattal szemben esetleg táplált előítéleteket. Igény esetén – előzetes bejelentkezés alapján – csoportoknak a Kiállítás házigazdája mutatja be a Kiállítást.

 

 

Bővebben »
Szálláshelyek és akciók a(z)
Őrségi Vadászati Kiállítás közelében, Magyarszombatfa városában

Nyitvatartás:
április 15.- október 30. kedd - vasárnap 10.00 - 17.00 között hétfő szünnap (kivéve ünnepnap esetén)
Forrás: vasmegye.hu
Frissítve: 2010. március 26.
Telefonszám: 30/956-6231
Lépjen kapcsolatba a szervezővel / szolgáltatóval
Hibajelentés / üzenetét elküldtük a szolgáltatónak.
Szerkesztési igényét elküldtük, hamarosan jelentkezünk.
Amennyiben Ön az adatok szolgáltatója de még nincs jogosultsága a belépéshez, kérem küdje el az alábbi kérelmet a megfelelő indoklással.


Szálláshelyek és akciók a(z) Őrségi Vadászati Kiállítás közelében, Magyarszombatfa városában »

Látnivalók a környéken (30 km)
Vas megye gasztronómiája 0 km távolságra
Czugh János Emlékszoba Magyarszombatfa 0.1 km távolságra
Kati Cukrászda Magyarszombatfa 0.4 km távolságra
Fazekasház Magyarszombatfa 0.4 km távolságra
Őrségi Ínyesmester Magyarszombatfa 1.6 km távolságra
látnivalók Magyarszombatfa és környékén »
Magyarszombatfa és környékén aktuális programjai »

Széles választék

700+ szálláshely, 1000+ program és 7000+ látnivaló közül választhat, melyek folyamatosan frissülnek.
A szállodák, panziók, egyéb szálláshelyek legjobb ajánlatait, akcióit találja meg nálunk. Nincs foglalási díj!
Utazz Ausztriaba Kupon akciók
Konferencia ajánlatkérés
Ajándékutalvány rendelés

Közösségi kapcsolat