Boranal, Kiskőrös

Boranal

Forrás: www.itthon.hu
A Boranal Kft. 1989-ben az első kizárólag magántulajdonban lévő borászati vállalkozásként került bejegyzésre, ezt tanúsítja a H-0001-es palackozási engedélyszámunk is. <br> Megalakulástól kezdve az exportra helyeztük a hangsúlyt az értékesítésben. Ami a magyar fogyasztóknak ismeretlen termék, az az USA-tól Kínáig 15 ország borkedvelőinek ma már a tradíciót és a megbízható minőséget jelenti az üzletek polcain. Alföldi borászatként küldetésünknek tekintjük a Kunsági borok és természetesen a kiskőrösi Kadarka népszerűsítését a világ minden táján. <br> A hegykoszorúval övezett Kárpát-medence több napsütést élvez, mint Európa azonos földrajzi szélességén fekvő tájai. A medence közepe táján - tehát a Kunsági borvidéken- a legmagasabb az évi átlagos napfénytartam. A zömmel homok feltalaj alatti rétegek löszből és agyagból állnak. A homok néhány centiméteres felszíne gyorsan felmelegszik, s mint egy tükör, a napfényt visszaverve alulról is besugározza, melegíti a szőlőtőkét. A homoktalajnak erős a visszavert, úgynevezett diffúz sugárzása, ezért a vörösbort adó szőlőfajták is kiváló minőségben termeszthetők a borvidéken. <br> Borászatunkat zöldmezős beruházásként hoztuk létre. Lépésről lépésre építkeztünk, és ma már Magyarország legkorszerűbben felszerelt pincészetei közé tartozunk. Teljes szőlő- bor vertikummal rendelkezünk: saját szőlőültetvényeinken gondosan szüretelt szőlőt mi magunk dolgozzuk fel, és szakértő kezelés után kiváló minőségű borként zárjuk palackba. Több, mint 90 hektáron gazdálkodunk, de hosszú távú kooperációs kapcsolataink révén 500 hektár terület termése érkezik hozzánk minden ősszel. <br> Borainkat kizárólag palackos formában, export piacokon értékesítjük. A világfajták mellett nem hiányoznak termékpalettánkról a hagyományos magyar fajták sem. A piaci igényeknek igyekszünk maradéktalanul megfelelni, ezért 2006-ban pezsgővel bővítettük termékkínálatunkat. <br> Cégünk büszkesége, mely immár hagyománnyá vált, hogy minden év novemberében Mnsgr. Dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek megszenteli újborainkat és megáldja fogyasztóinkat. A Boranal Kft. 1989-ben az első kizárólag magántulajdonban lévő borászati vállalkozásként került bejegyzésre, ezt tanúsítja a H-0001-es palackozási engedélyszámunk is.
Megalakulástól kezdve az exportra helyeztük a hangsúlyt az értékesítésben. Ami a magyar fogyasztóknak ismeretlen termék, az az USA-tól Kínáig 15 ország borkedvelőinek ma már a tradíciót és a megbízható minőséget jelenti az üzletek polcain. Alföldi borászatként küldetésünknek tekintjük a Kunsági borok és természetesen a kiskőrösi Kadarka népszerűsítését a világ minden táján.
A hegykoszorúval övezett Kárpát-medence több napsütést élvez, mint Európa azonos földrajzi szélességén fekvő tájai. A medence közepe táján - tehát a Kunsági borvidéken- a legmagasabb az évi átlagos napfénytartam. A zömmel homok feltalaj alatti rétegek löszből és agyagból állnak. A homok néhány centiméteres felszíne gyorsan felmelegszik, s mint egy tükör, a napfényt visszaverve alulról is besugározza, melegíti a szőlőtőkét. A homoktalajnak erős a visszavert, úgynevezett diffúz sugárzása, ezért a vörösbort adó szőlőfajták is kiváló minőségben termeszthetők a borvidéken.
Borászatunkat zöldmezős beruházásként hoztuk létre. Lépésről lépésre építkeztünk, és ma már Magyarország legkorszerűbben felszerelt pincészetei közé tartozunk. Teljes szőlő- bor vertikummal rendelkezünk: saját szőlőültetvényeinken gondosan szüretelt szőlőt mi magunk dolgozzuk fel, és szakértő kezelés után kiváló minőségű borként zárjuk palackba. Több, mint 90 hektáron gazdálkodunk, de hosszú távú kooperációs kapcsolataink révén 500 hektár terület termése érkezik hozzánk minden ősszel.
Borainkat kizárólag palackos formában, export piacokon értékesítjük. A világfajták mellett nem hiányoznak termékpalettánkról a hagyományos magyar fajták sem. A piaci igényeknek igyekszünk maradéktalanul megfelelni, ezért 2006-ban pezsgővel bővítettük termékkínálatunkat.
Cégünk büszkesége, mely immár hagyománnyá vált, hogy minden év novemberében Mnsgr. Dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek megszenteli újborainkat és megáldja fogyasztóinkat.

Borpince Borpince

Nyitvatartás

( 01.01. - 12.31. )

Elérhetőségek

Cím: Kiskőrös, Közép-Cebe
Térkép
Tel.:+3678512792
E-mail: boranal@boranal.hu
Forrás: www.itthon.hu
Frissítve: 2016-12-21 16:00:57

Látnivalók a környéken

Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum

Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum

  • Kiskőrös

A Petőfi Sándor szülővárosában sikerült eredeti állapotában megőrizni és autentikusan berendezni a szülőházat, létrehozni egy Európa-szerte is különleges műfordítói szoborparkot, egy színvonalas iroda...

Veteránautó Múzeum

Veteránautó Múzeum

  • Kiskőrös

Az Old Car Center Nonprofit Kft 2005-ben alakult veterán gépjárművek kiállítása és felújítása céljából. Kiskőrösön megépült egy 2.420m2-es alapterületű interaktív múzeum és felújító komplexum. A kiáll...

Szent József Plébániatemplom

Szent József Plébániatemplom

  • Kiskőrös

Kiskőrös főterét övező épületek közül kiemelkedő jelentőségű az 1826-ban neobarokk stílusban épült római katolikus templom. A belső festés érdekessége, hogy a második világháború idején Kiskőrösre men...

Evangélikus templom

Evangélikus templom

  • Kiskőrös

A Wattay család által 1718-tól betelepített evangélikus szlovákok templompot építettek Kiskőrösön, amit a kalocsai érsek katonái leromboltak és felgyújtottak 1730-ban.

További látnivalók

Programok a környéken

Az eltitkolt igazság - Kőhalmi Zoltán önálló estje

Az eltitkolt igazság - Kőhalmi Zoltán önálló estje

  • Kiskőrös
  • 2024.Apr.24-án Dumaszínház Kft

Dumaszínház est

További programok

Kedvenc akciók

Dráva Hotel Thermal Resort Harkány

Gyereknapi hétvége

31 250 Ft/fő/éj-től

Dráva Hotel Thermal Resort

  • 36 Értékelés alapján4.4 / 5
Abacus Business & Wellness Hotel Herceghalom

Tavaszi Wellness Akció

24 400 Ft/fő/éj-től

Abacus Business & Wellness Hotel

  • 9 Értékelés alapján4.4 / 5
Hotel Visegrád Visegrád

Wellness kikapcsolódás 2-3 éj

26 680 Ft/fő/éj-től

Hotel Visegrád

  • Kiváló31 Értékelés alapján4.5 / 5
Holiday Hotel Csopak Csopak

Kedvezményes pihenés 3 éjtől

15 675 Ft/fő/éj-től

Holiday Hotel Csopak

  • Átlagos5 Értékelés alapján3.3 / 5

Szállások Kiskőrös

Korlátlan gyógyfürdőzés és wellness-használat reggelivel Kiskőrös
  • 28 Értékelés alapján4 / 5

További szállások

Bejelentkezés