Bocor Fogadó és Pince, Kisharsány

Bocor Fogadó és Pince

Forrás: http://bocorfogado.hu/index.php
Fogadónkat a villányi borvidék szívében, Kisharsányban építettük. A lankák látványa, a friss szellő, a nyugodt és csendes,- falusi hangulat mind hozzájárul a vendégek kellemes kikapcsolódásához. A falu a borvidék középső részén terül el a Bocor-dűlő lábánál melynek nevét Fogadónk is viseli.

A dűlő fekvésének köszönhetően déli lejtői kiválóak a vörös és a fehér szőlő termelésére, amit többek közt a Vylyan pincészet is felismert és ma 180 hektáron gazdálkodik Kisharsányban és a környezetében lévő területeken. A Vylyan Pincészettel szoros az együttműködésünk, melynek egyik fő célja, hogy kiegészítsük egymás szolgáltatásait. Szeretnénk elérni a közeljövőben, hogy  Kisharsány a borturizmus kiemelkedő falva lehessen.

A falu büszkélkedhet egy-két turisztikai látványossággal: ezek  közé tartozik a műemlékké minősített református templom is, mely 1840-42-ben épült klasszicista stílusban.  A  látványosságok közül kiemelkedik a szőlőhegy tetején található Pince Galéria, ami  Rózsakerti Anita, keramikus művésznő tárlatvezetése mellett tekinthető meg egész évben. Helyének, stílusának, színének a megválasztása érzékelteti a Toscanai mediterrán hangulatot, melynek jellegzetessége az oszlopos jegyekkel tarkított  antik stílus, és megjelenik a kovácsoltvas erkély is, mint díszítő elem. Az épület méretével és építészeti stílusával kiemelkedik e borvidék többi épülete közül. Az épülethez egy monda is tartozik, mely szerint a kőműves beleszeretett a polgármester lányába. A polgármester hallani sem akart a fiúról, mert mihasznának tartotta. A fiú  a szerelme jelképeként a szőlőhegy tetején épített egy kúriát leendő arájának, hátha a polgármester az épületet látván a fiúnak adja a leányt. Mivel a mondák általában happy end-el végződnek,  így hát ennél a történetnél sincs másként. A polgármester szíve megenyhült a hatalmas templomszerű kúria láttán, és végül a fiúnak adta a leányt.

Nem messze tőlünk a Villányi- hegy  szőlő lankái között  kb. 1 km-re  található  a Vylyan pincészet és szőlőbirtok.  A pincészet  Villány régi elnevezéséről kapta  nevét. Ültetvényeik a Villányi-hegység csodálatos tájolású lankáin fekszenek, melyek Kisharsányban a Fekete-hegyen, a Dobogó dűlő szívében találhatóak.   Az itt tartott borkóstolók résztvevői általában nálunk szállnak meg, illetve a Bocor Fogadó Vendégei számára ajánljuk a Vylyan borkóstolókat.

Fogadónk mindössze 10 km-re helyezkedik el a híres borvárostól, Villánytól, amely Magyarország legdélebbi borvidéke, és közel 2000 hektáros szőlőterülettel bír. Ezzel a mérettel a legkisebbek közé tartozik, ám ennek ellenére mégis hazánk egyik meghatározó borvidéke.  Híres a pincesoráról, ahol 2013 decembere óta saját pincénk,-a Bocor Pince-is megtalálható. Pincészetünk rendelkezik 4 hektár saját szőlővel is, amely a Bocor dűlőben található. ( Egy hektár közvetlenül a fogadó mögött terül el.)

2014 nyarán fejeztük be  prémium kategóriás vendégházunk építését. Szerettünk volna megőrizni a vidékre jellemző,  tornácos kialakítású - sváb parasztház-  jelleget, mindezt egy csipetnyi modern stílussal párosítva. A végeredmény egy minden igényt kielégítő 9 szobás vendégház lett, 24 órás recepcióval, reggeliző helységgel, wellness részleggel kiegészítve.  Az épülethez tartozik egy 90 nm-es filagória, ahol a vendégek bográcsozhatnak, grillezhetnek vagy élvezhetik a kemencében sült ételek utánozhatatlan ízeit. Egy fél hektáros területen lakóautóval és sátorral látogatható campinget alakítottunk ki, melyhez külön szociális épület is tartozik. Természetesen mind a Fogadóban mind a campinghez tartózó szociális épületben kialakítottunk mozgásukban korlátozott vendégek számára használható helységet.  A jövőbeni terveink között szerepel, hogy a Fogadó közvetlen szomszédságában fekvő fél hektáros területen teniszpályát és fürdő-tavat alakítsunk ki, továbbá egy négy apartmanból álló épület- együttessel bővítsük kapacitásunkat.

A fogadó négy földszinti és négy emeleti szobával, valamint egy lakosztállyal rendelkezik. Szobáink kialakításánál és berendezéseink kiválasztásában is fő szempont volt az igényességre való törekvés, ezért minden bútort égerfából gyártattuk le egyedileg.  A falakba és padlóba hangszigetelést építettünk be. A hűtésről és a fűtésről szobánként szabályozható Fan-Coil rendszer gondoskodik, mely a klímával szemben nem okoz allergiás tüneteket és nem szárítja a nyálkahártyát. A szobákat felszereltük LCD tv-vel és wifi hozzáféréssel.     Mozgásukban korlátozott vendégeink számára két szobát alakítottunk ki a földszinten az előírásoknak megfelelően, melyeket teljes kényelemmel tudnak használni.

Vendégeink igényeit szem előtt tartva alakítottuk ki különálló kétszintes Apartman házunkat. A földszinten két hálószoba berendezett konyha és nappali, fürdőszoba, az emeleten ugyanilyen elosztásban találhatóak a helyiségek kivéve a nappalit. Mozgásukban korlátozottak számára alkalmas a földszinti apartman teljes egészében.


Borút és borvidék Borút és borvidék Kemping Kemping Borpince Borpince Aktív kikapcsolódás Aktív kikapcsolódás Gasztronómiai Gasztronómiai Sport Sport Kirándulóhely Kirándulóhely Rendezvényhelyszín Rendezvényhelyszín

Nyitvatartás

Bejelentkezés és foglalás telefonon vagy e-mailben.

Elérhetőségek

Cím: Kisharsány, Kisharsány, Petőfi utca 33, Magyarország
Térkép
Tel.:+36-30-657-2757
E-mail: info@bocorpince.hu
Forrás: http://bocorfogado.hu/index.php
Frissítve: 2016-08-15 12:18:45

Látnivalók a környéken

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet

  • Kisharsány

A szervezett pincelátogatások és a szakmai borkóstolók mellett, az érdeklődők bármikor betérhetnek egy-egy pohár borra, jó falatra!

Vylyan Pincészet

Vylyan Pincészet

  • Kisharsány

A VYLYAN Szőlőbirtok napsütötte szeglet a Villányi-hegység csodálatos fekvésű lankáin. A birtokközpont a Dobogó dűlő szívében Kisharsányban a Fekete-hegyen található. A Debreczeni Pál által alapított...

Mecseki Lovas Sport Club

Mecseki Lovas Sport Club

  • Kisharsány

M. sportló: 7mén, 11 kanca, 2 herélt, 5 csikó

Borház Kövér Pince

Borház Kövér Pince

  • Kisharsány

Borkóstolási lehetőség.

Bocor Fogadó és Pince

Bocor Fogadó és Pince

  • Kisharsány

Fogadónkat a villányi borvidék szívében, Kisharsányban építettük. A lankák látványa, a friss szellő, a nyugodt és csendes,- falusi hangulat mind hozzájárul a vendégek kellemes kikapcsolódásához. A fa...

További látnivalók

Kedvenc akciók

Abacus Business & Wellness Hotel Herceghalom

Tavaszi Wellness Akció

24 400 Ft/fő/éj-től

Abacus Business & Wellness Hotel

  • 9 Értékelés alapján4.4 / 5
Holiday Hotel Csopak Csopak

Kedvezményes pihenés 3 éjtől

15 675 Ft/fő/éj-től

Holiday Hotel Csopak

  • Átlagos5 Értékelés alapján3.3 / 5
Hotel Visegrád Visegrád

Wellness kikapcsolódás 2-3 éj

26 680 Ft/fő/éj-től

Hotel Visegrád

  • Kiváló31 Értékelés alapján4.5 / 5
Dráva Hotel Thermal Resort Harkány

Pünkösdi hétvége a Dráva Hotel...

23 625 Ft/fő/éj-től

Dráva Hotel Thermal Resort

  • 36 Értékelés alapján4.4 / 5

Bejelentkezés