Gárdonyi Géza Emlékház, Gárdony

Múzeum Múzeum


Forrás: www.gardonykultura.hu
1963. augusztus 3-án nyílt meg az író születésének 100. évfordulóján a Gárdonyi Géza Emlékmúzeum. Az író életének csak első két hónapját töltötte ebben a házban.

A nagy magyar író 2007-ben felújított szülőházában 2009-ben a Petőfi Irodalmi Múzeum és a Heves Megyei Múzeumi Szervezet új emlékkiállítást rendezett be. A tárlat bemutatja Gárdonyi Géza életének legfőbb állomásait, irodalmi munkásságának kiemelkedő értékeit. A tárlókban naplója és műveinek legszebb kiadásai mellett néhány eredeti, személyes tárgya is megtekinthető. A látogatók megismerkedhetnek alkotói módszerével, írói munkásságával, bepillantást nyerhetnek különleges titkosírásába, megismerhetik a megfejtés kalandos történetét. Az épületben egy korabeli eszközökkel és bútorokkal berendezett konyhát is láthatnak az érdeklődők. Az emlékház szomszédságában 2011 őszén elkészül az egri vár kicsinyített (rönkvár) másolata, amely alkalmas lesz arra, hogy történelmi játék keretében idézzék fel az érdeklődőknek a magyar történelem egyik dicsőséges eseményét.

Igény esetén a Zsongó Bárka Egyesület interaktív múzeumpedagógiai foglalkozást tart.
A minimum 15 fős csoportokat felkészült foglalkozásvezetők játékos módszerekkel ismertetik meg Gárdonyi Géza korával, életével és műveivel.
A múzeumpedagógiai foglalkozásokra előzetes bejelentkezés szükséges a szervezőknél!

A belépődíjakat a csatolt dokumentumban találja


További szállások

Látnivalók a környéken

További látnivalók

Bejelentkezés