Kneipp ® park, Bükfürdő

Aktív kikapcsolódás Aktív kikapcsolódás Egyéb Egyéb


Forrás: http://www.visitbuk.hu/hu/info/programok-latnivalok/kneipp--park-bukfurdo.html
A Bük, Bükfürdő Turisztikai Egyesület következő pályázati projektjének kialakítása során megépült Bükfürdő területén a Kneipp ® park, mely testi és lelki felfrissülést kínál a vendégek számára, ahol kipróbálhatják az 510 méter hosszúságú száraztaposót is, melynek burkolatához változatos anyagokat használtunk fel.

A különböző méretű kavicsokon, zúzalékon, fenyőkérgen, tobozon és fa aprítékon történő mezítlábas séta természetes masszázst kínál.

Aki a jóga nyújtotta ellazulást és feltöltődést választja, a szabadtéri jógapark a megfelelő választás, de a gyerekekre is gondolva egy természetes bokorlabirintus is kialakításra került. A parkban különféle gyógy-és fűszernövényekkel is megismerkedhetünk és kellemes kikapcsolódást jelent egy kis ejtőzés a friss levegőn, madárdalos környezetben, az árnyas fák tövében.

A száraztaposónkban több mint fél kilométeren, különböző méretű, formájú és anyagú talajon (fenyőkéreg, faapríték, fenyőtoboz, gyepszőnyeg farönk, homok, durva, és -finom zúzalék, gyöngykavics, illetve beton elemes burkolat) fokozható a láb vérkeringése.

A pálya a valódi hatását mezítláb használva fejti ki. A Kneipp ® parkon belül kialakításra került egy Meditáció pont és jógapark is. A meditáció segít abban, hogy megismerjük, felfedezzük önmagunkat. A meditáció által megismerjük azt a belső Én-t, akik valójában vagyunk. A meditáció lényegét lelki békesség és a békében önmagunk felismerése adja. A jóga mindennapos gyakorlása – művelői szerint – önmagában is hasznos, javítja az egészséget, jó közérzetet teremt, mentális megtisztulást hoz, és az életminőség javulását eredményezi.

A meditációhoz jógamatrac vagy jógapárna használata javasolt. A pálya, a meditációs pont és jógapark, valamint a Gyógy- és fűszernövénykert Bükfürdőn a Hunguest Hotel Répce Gold és a Danubius Health Spa Resort Bük szállodák mögötti Lajos parkban található.


További szállások

Látnivalók a környéken

További látnivalók

Bejelentkezés