Bánki Donát Emlékmű és Emlékszoba, Bakonybánk

Bánki Donát Emlékmű és Emlékszoba

Forrás: http://www.itthon.hu
Az 1922-ben eklektikus stílusban emelt Stróbel-kastélyban rendezték be a falu tudós szülöttének, Bánki Donátnak - eredetileg Lőwinger Donát, egy helyi honvédfőorvos fia - az emlékszobáját. A Bánki Donát-emlékkiállítást 1984. június 6-án, születésének 125. évfordulóján nyitották meg. A vízturbinát és - Csonka Jánossal együtt - a porlasztót, a mai autók e nélkülözhetetlen kellékét feltaláló tudós pályafutásának írásos és tárgyi emlékei láthatók itt. Egy őt ábrázoló festmény, valamint szabadalmi okiratainak másolatai, számos cikke, szakkönyve, s más relikviák. Külföldi egyetemeken szerzett díszdoktori oklevelei, magyar és külföldi kitüntetései is idézik munkásságát. A vendégkönyvben pedig a hazai tudományos élet legjelesebb szakembereinek bejegyzései olvashatók. Bejelentkezéssel látogatható. Az 1922-ben eklektikus stílusban emelt Stróbel-kastélyban rendezték be a falu tudós szülöttének, Bánki Donátnak - eredetileg Lőwinger Donát, egy helyi honvédfőorvos fia - az emlékszobáját.

A Bánki Donát-emlékkiállítást 1984. június 6-án, születésének 125. évfordulóján nyitották meg. A vízturbinát és - Csonka Jánossal együtt - a porlasztót, a mai autók e nélkülözhetetlen kellékét feltaláló tudós pályafutásának írásos és tárgyi emlékei láthatók itt. Egy őt ábrázoló festmény, valamint szabadalmi okiratainak másolatai, számos cikke, szakkönyve, s más relikviák. Külföldi egyetemeken szerzett díszdoktori oklevelei, magyar és külföldi kitüntetései is idézik munkásságát. A vendégkönyvben pedig a hazai tudományos élet legjelesebb szakembereinek bejegyzései olvashatók.
Bejelentkezéssel látogatható.

Műemlék Műemlék

Nyitvatartás

( 01.01. - 12.31. )
Bejelentkezéssel látogatható.

Elérhetőségek

Cím: Bakonybánk, Táncsics utca 12.
Térkép
Tel.:+3634359822
E-mail: phbbank@freemail.hu
Forrás: http://www.itthon.hu
Frissítve: 2016-12-21 18:00:07

Látnivalók a környéken

Bánki Donát Emlékmű és Emlékszoba

Bánki Donát Emlékmű és Emlékszoba

  • Bakonybánk

Az 1922-ben eklektikus stílusban emelt Stróbel-kastélyban rendezték be a falu tudós szülöttének, Bánki Donátnak - eredetileg Lőwinger Donát, egy helyi honvédfőorvos fia - az emlékszobáját. A Bánki D...

További látnivalók

Kedvenc akciók

Párizs Garden Apartments Debrecen

Húsvét

25 450 Ft/fő/éj-től

Párizs Garden Apartments

apartman
  • 1 Értékelés alapján4.4 / 5
Alfa Hotel és Wellness Centrum Miskolc-Tapolca

Kedvezményes Nyári vakáció

23 513 Ft/fő/éj-től

Alfa Hotel és Wellness Centrum

  • 5 Értékelés alapján4.1 / 5
Bonvital Wellness & Gastro Hotel Hévíz

Húsvét a Bonvitalban

28 299 Ft/fő/éj-től

Bonvital Wellness & Gastro Hotel

  • 1 Értékelés alapján3.9 / 5
Hotel Napfény Zalakaros Zalakaros

Előfoglalási kedvezményes félp...

16 958 Ft/fő/éj-től

Hotel Napfény Zalakaros

  • 8 Értékelés alapján4.2 / 5

Bejelentkezés