Akasztói Horgászegyesület, Akasztó

Akasztói Horgászegyesület

Forrás: www.itthon.hu
Helyszín: Bács-Kiskun megye Víz típusa: Csatorna Vízterület: 184 (ha) Megközelíthetőség, útvonalleírás: Kunszentmiklóstól pár kilométerre Kunadacs felé (Kecskeméti utca), a Dunavölgyi-fõcsatornánál jobbra fordulni, ott egy egész jó minõségû földúton a Betyár hídig. Fogható halak: ponty, amur, csuka, süllő, harcsa, keszeg, kárász, balin, busa, sügér, törpeharcsa, fekete sügér, kősüllő, domolykó, naphal Leírás: A Dunavölgyi-fõcsatorna a Duna-Tisza csatornából indul Dabas-Sárinál, a Sári zsiliptõl DVCS. Átlagosan 20-25 méter széles, néhol keskenyebb, néhol pedig szélesebb. Mélysége 1-3 méter, függ a vízállástól és a mederviszonyoktól. Vize tiszta, nyáron hínaras, folyása gyors mivel keskeny és mély csatorna. Partját nád, egyes szakaszokon fák övezik, borítják. Bajánál torkollik a Duna folyamba. A halak számára fontos táplálékszervezetekben viszonylag szegény. Az évenkénti fajlagos népesítési sûrûsége 30 kg/ha, amely elsõsorban Dunai vadponty, süllõ és balin telepítését jelenti. A vízterület rendelkezik olyan mértékû apró-keszeg állománnyal, melynek évenkénti pótlása nem szükséges. Csatorna melletti települések: Kunpeszér, Kunszentmiklós-Kunadacs, Szabadszállás, Fülöpszállás, Kiskõrös, Hajós, Nemesnádudvar, Sükösd, Baja. A DVCS-re váltott éves engedély érvényes a Duna-völgyi-fõcsatorna teljes szakaszára, de a az adott területen mûködõ H.E.-k horgászrendjét be kell tartani! A csatorna bal partján horgásztelkek találhatók. És a felsorolt halakon kívül még foghatóak nagyon szép compók is. A vízkezelő adatai Kezelő: BÁCS-HOSZ, Adukövizig Kezelő telefonszáma: +36 76 481-893 Helyszín: Bács-Kiskun megye Víz típusa: Csatorna Vízterület: 463 (ha) Megközelíthetőség, útvonalleírás: A Ráckevei Duna-ágból ágazik ki Tassnál és Akasztónál csatlakozik a Duna-völgyi Fõcsatornába. Fogható halak: ponty, amur, csuka, süllő, harcsa, keszeg, kárász, balin, sügér, törpeharcsa, naphal Leírás: A Kiskunsági Fõcsatorna a fõváros és a Duna-Tisza közének egyik legkedveltebb horgászvize. Szélessége átlagban 40-50 méter, mélysége 1,6-2,0 méter, pontos hossza 58,75 cskm, területe 303 ha. A tervben minden évben kötelezõ érvénnyel 100 kg/ha-os telepítés került meghatározásra. A terület keszeg állománya képes az évenkénti reprodukcióra, biztosítva ezzel a ragadozó állományok eltartásához szükséges táplálékbázist. A vízkezelő adatai Kezelő: BÁCS-HOSZ Kezelő telefonszáma: +36 76 481-893 Kezelő honlap címe: bacs-hosz.gportal.hu Helyszín: Bács-Kiskun megye
Víz típusa: Csatorna Vízterület: 184 (ha)
Megközelíthetőség, útvonalleírás: Kunszentmiklóstól pár kilométerre Kunadacs felé (Kecskeméti utca), a Dunavölgyi-fõcsatornánál jobbra fordulni, ott egy egész jó minõségû földúton a Betyár hídig.
Fogható halak: ponty, amur, csuka, süllő, harcsa, keszeg, kárász, balin, busa, sügér, törpeharcsa, fekete sügér, kősüllő, domolykó, naphal
Leírás: A Dunavölgyi-fõcsatorna a Duna-Tisza csatornából indul Dabas-Sárinál, a Sári zsiliptõl DVCS. Átlagosan 20-25 méter széles, néhol keskenyebb, néhol pedig szélesebb. Mélysége 1-3 méter, függ a vízállástól és a mederviszonyoktól. Vize tiszta, nyáron hínaras, folyása gyors mivel keskeny és mély csatorna. Partját nád, egyes szakaszokon fák övezik, borítják. Bajánál torkollik a Duna folyamba.
A halak számára fontos táplálékszervezetekben viszonylag szegény. Az évenkénti fajlagos népesítési sûrûsége 30 kg/ha, amely elsõsorban Dunai vadponty, süllõ és balin telepítését jelenti. A vízterület rendelkezik olyan mértékû apró-keszeg állománnyal, melynek évenkénti pótlása nem szükséges.
Csatorna melletti települések: Kunpeszér, Kunszentmiklós-Kunadacs, Szabadszállás, Fülöpszállás, Kiskõrös, Hajós, Nemesnádudvar, Sükösd, Baja.
A DVCS-re váltott éves engedély érvényes a Duna-völgyi-fõcsatorna teljes szakaszára, de a az adott területen mûködõ H.E.-k horgászrendjét be kell tartani!
A csatorna bal partján horgásztelkek találhatók. És a felsorolt halakon kívül még foghatóak nagyon szép compók is.
A vízkezelő adatai
Kezelő: BÁCS-HOSZ, Adukövizig
Kezelő telefonszáma: +36 76 481-893
Helyszín: Bács-Kiskun megye
Víz típusa: Csatorna Vízterület: 463 (ha)
Megközelíthetőség, útvonalleírás: A Ráckevei Duna-ágból ágazik ki Tassnál és Akasztónál csatlakozik a Duna-völgyi Fõcsatornába.
Fogható halak: ponty, amur, csuka, süllő, harcsa, keszeg, kárász, balin, sügér, törpeharcsa, naphal Leírás: A Kiskunsági Fõcsatorna a fõváros és a Duna-Tisza közének egyik legkedveltebb horgászvize. Szélessége átlagban 40-50 méter, mélysége 1,6-2,0 méter, pontos hossza 58,75 cskm, területe 303 ha. A tervben minden évben kötelezõ érvénnyel 100 kg/ha-os telepítés került meghatározásra. A terület keszeg állománya képes az évenkénti reprodukcióra, biztosítva ezzel a ragadozó állományok eltartásához szükséges táplálékbázist.

Sport Sport

Nyitvatartás

( 01.01. - 12.31. )

Elérhetőségek

Cím: Akasztó, Tubáni utca 13.
Térkép
Tel.:+3678413660
E-mail: admin@akasztoish.hu
Forrás: www.itthon.hu
Frissítve: 2016-07-18 15:00:26

Látnivalók a környéken

Stadler Stadion

Stadler Stadion

  • Akasztó

Az 1995. március 4-i Stadler–Parmalat-futballmeccsel az ország akkori legmodernebb stadionját adták át Akasztón.

Horgászpark

Horgászpark

  • Akasztó

Az Akasztóhoz közeli, csatornákkal övezett, szikes területeken a haltermelés 1989-ben kezdődött, és ma csaknem 400 hektáron termelik a kitűnő minőségű Akasztói Szikipontyot.

Halászcsárda

Halászcsárda

  • Akasztó

A Halascscsárda 80 fő befogadására képes, egy nagy és egy kisteremből áll, teljes egészében nemdohányzó, légkondicionált intézmény.

Akasztói Strand

Akasztói Strand

  • Akasztó

2005 nyarán nyílt meg a strand, ahol nyugodt, fákkal övezett, ápolt, parkosított zöld környezetben pihenhetnek a vendégek a természetes, de szűrt vizű, homokos aljú strand tó partján.

Kisboldogasszony Plébániatemplom

Kisboldogasszony Plébániatemplom

  • Akasztó

A Fő utcán a Polgármesteri Hivatal mellett áll a templom, amelyet 1744-ben egy régi, gótikus toronyhoz (műemlék) építettek barokk stílusban, majd 1939-ben háromhajóssá bővítették, külsejét neogótikus...

Akasztói Horgászegyesület

Akasztói Horgászegyesület

  • Akasztó

Helyszín: Bács-Kiskun megye Víz típusa: Csatorna Vízterület: 184 (ha) Megközelíthetőség, útvonalleírás: Kunszentmiklóstól pár kilométerre Kunadacs felé (Kecskeméti utca), a Dunavölgyi-fõcsatornánál jo...

Akasztói Horgászpark

Akasztói Horgászpark

  • Akasztó

A Horgászparkba látogató pecások a komplexum területén lévő 5 horgásztóban próbálhatják ki hozzáértésüket. A horgásztavak mellett, lehetőség van a 45 hektáros termelőtóban való horgászásra is. A Term...

Panama Cukrászda

Panama Cukrászda

  • Akasztó

A város központjában található a hangulatos kis cukrászda. Kapható pékáru, fagylalt és sütemények is nagy választékban.

További látnivalók

Kedvenc akciók

Dráva Hotel Thermal Resort Harkány

Gyereknapi hétvége

31 250 Ft/fő/éj-től

Dráva Hotel Thermal Resort

  • 36 Értékelés alapján4.4 / 5
Abacus Business & Wellness Hotel Herceghalom

Tavaszi Wellness Akció

24 400 Ft/fő/éj-től

Abacus Business & Wellness Hotel

  • 9 Értékelés alapján4.4 / 5
Hotel Visegrád Visegrád

Wellness kikapcsolódás 2-3 éj

26 680 Ft/fő/éj-től

Hotel Visegrád

  • Kiváló31 Értékelés alapján4.5 / 5
Holiday Hotel Csopak Csopak

Kedvezményes pihenés 3 éjtől

15 675 Ft/fő/éj-től

Holiday Hotel Csopak

  • Átlagos5 Értékelés alapján3.3 / 5

Bejelentkezés