Erdei iskola 33 fős vendégházban 1-éjtől

Muskátli vendégház 2, Parád

Sport és aktív pihenés Osztálykirándulás

Ajánlatok és foglalás

Egyedi ajánlatkérés legjobb szobatípussal

Tartalma

szállás

400-600 Ft/fő felár ellenében választható erdei iskolai programmal, kérjük a minimális létszámról érdeklődjön!

Az erdei iskola program során a tanulók bepillantást nyernek a Mátrai Tájvédelmi Körzethez tartozó erdők, mezők csodálatos világába. A túlnyomóan erdővel borított területen, a hegyvidéki táj minden szépségét megtaláljuk, a természetes lelőhelyeket, különleges növény- és állatvilágot, valamint különböző földtani képződmények nagy formagazdagságát. Parád és parádfürdő sajátos palóc népi építészetével, kastélyaival, történelmi és kultúrtörténeti emlékeivel mind a táj részét képezik, melyek a természetes elemekkel összefonódva adják meg a közvetlen környezet karakterét. Kiváló tanösvényekre adnak lehetőséget a szálláshelytől 50-150 m-re induló túraútvonalak. Az 5 km hosszú, vízeséssel záródó ilona-völgyön átvezető túraútvonal nagyszerű helyszín geológia, vízbiológia, erdők élővilága, madárismeret, és vadismeret, foglalkozások megtartására programok részletes leírása:

 • 1. Felfedező-túra parádfürdőn csoportlétszám: 25 fő foglalkozás időtartama: 2,5 óra foglalkozás típusa: ismerkedő séta a fiatalok séta-körúton ismerkednek meg a gyógyfürdőhely kialakulásának, mária terézia korszakáig visszanyúló történetével. Megszemlélik a grassalkovich, majd a károlyi arisztokrata család – ybl miklós, neves építész által tervezett – kastély és fürdő épületeket, kastélyparkot, és a híres rákócziról elnevezett fát. Rövid áttekintést kapnak a parádi-völgy gyógyvíz * és nemesfém (arany-, ezüst-, rézérc) természeti kincseiről. Az ismerkedő séta a cifraistálló? Kocsimúzeum megtekintésével ér véget.
 • 2. Geológia tanösvény a parádfürdői ilona-völgyben csoportlétszám: 25 fő foglalkozás időtartama: 3,5 óra foglalkozás típusa: tanösvényi séta a tanulók a hallottakból megtudhatják, hogyan alakult ki a mátra hegység, milyen földtani képződmények alkotják. Elméletben és gyakorlatban ismerhetik meg a természeti szépségekben és ásványkincsekben gazdag ilona-völgyet, a régebbi és legújabb kori bányászati kutatás eredményeit. Megtudhatják, hogy milyen természeti erők működése hozhatta létre közép-európa leggazdagabb érctelepeit, mely főleg rézércet, de nem kevés arany, ezüst, nikkel stb. Nemesfémeket rejt magában, és hangsúlyozottan a csodálatos gyógyvizeket. A tanösvényi séta a természet alkotta környezetben fekvő gyönyörűséges ilona-völgyi vízesés szurdok-medencéjében ér véget.
 • 3. Természetismereti séta csoportlétszám: max.: 25 fő foglalkozás időtartama: 3 óra. Foglalkozás típusa: terepgyakorlat a gyerekek e foglalkozás során ismerik meg az adott természetvédelmi területet, az arra jellemző növény- és állatfajokat. Az erdei séta során a programadó hang és a látottak alapján bemutatja a madarakat, így a foglalkozás végére a gyerekek felismerik, és megkülönböztetik a különböző madárfajokat? Akár hangjuk alapján is. Célunk a természetben való helyes viselkedés ismertetése és a természet tiszteletének elérése, a természetvédelem és a védett területek bemutatása. A program kapcsolódik az iskolában tanultakhoz. Így a gyerekek komplex képet kapnak a területről.
 • 4. Az erdők élövilága csoportlétszám: 25 fő (két csoportban) foglalkozás időtartama: 2 óra a foglalkozás során a résztvevők megismerkednek a területre jellemző fákkal és cserjékkel. Megvizsgálják az adott erdő szintjeit, az erdő faji összetételét. Megláthatják az erdőtípusok közti különbségeket, és megismerkednek a különböző fafajok erdészeti felhasználásával. Ízelítőt kapnak az erdészeti munkákból, tevékenységekből és megtudhatják, hogy miért fontosak azok.
 • 5. Vadismeret csoportlétszám: max.: 25 fő foglalkozás időtartama: 1.5 óra. Foglalkozás típusa: elméleti program a program bemutatja a magyarországon élő nagyvadakat és apróvadakat. Bemutatja az állatok életmódját, táplálkozási és egyéb szokásait. A foglalkozás során lehetőség nyílik a nagyvadak trófeáinak, nyomaiknak és a kikészített bőröknek vizsgálatára is. A területre jellemző állatok különös hangsúllyal szerepelnek a programban. Ebben a programban tárgyalt és a területen élő állatok természetes körülmények közti megfigyelését teszi lehetővé a hajnali és az esti vadles.
 • 6. Esti vadles (éjszakai túra) csoportlétszám: max.: 25 fő foglalkozás időtartama: 1.5 óra. A nap egy könnyed, játékos esti programmal zárul, egy közeli körpanorámás fennsíkon, (kékes- galyatető- parádi-völgy). Indulás a szálláshelyről naplemente előtt 30 perccel, séta közben vadismeret, vadnyom vizsgálattal. Nagy, ill. Apróvadak előfordulásának valószínűsége különösen izgalmassá teszi a sétát a gyerekek számára. Naplemente után a séta éjszakai túrává változik, a közeli cserjések, sötét fenyvesek, izgalmas környezetet adnak számháborúhoz, vagy egyéb játékokhoz.
 • 7. Vízbiológia csoportlétszám: max.: 25 fő foglalkozás időtartama: 1.5 óra. Foglalkozás típusa: terepgyakorlat munkáltató program. A program során a résztvevők megismerkednek a vízi és víz közeli faunával és flórával. Saját kezűleg fogják ki a vízi élőlényeket. Megismerkednek a kifogott állatok rendszertani besorolásával, életmódjával, táplálkozási és szaporodási szokásaikkal. A szakvezetővel közösen felállítanak egy vizes élőhelyre jellemző táplálékláncot. A program végén a befogott állatokat visszaeresztik természetes élőhelyükre. A foglalkozás kapcsolódik az általános iskolai tananyaghoz.
 • 8.Íjászat csoportlétszám: max.: 25 fő foglalkozás időtartama: 1.5 óra. Foglalkozás típusa: cselekedtető program a program megismerteti a résztvevőt az íj és az íjászat eredetével, őseink harckultúrájával. Élményt nyújt a tanulóknak és önfegyelemre nevel. Szigorú baleset-megelőzési szabályok mellett elsajátíthatják az íjászathoz szükséges elméleti tudást, majd ezeket a foglalkozás gyakorlati részében kamatoztatják. Erdei iskola programajánlata 25 fős csoportbontással a programok beosztása egyéni igények alapján módosíthatók, alternatív foglalkozásokra felcserélhetők.
 • 9. Madárismeret az országos madártani intézet munkatársa tartja a természetismereti séta keretén belül,

 

Muskátli vendégház 2 információk

Hegyvidéki Falusi turizmus Olcsó
Elfogadott SZÉP Kártyák: Szép OTP kártya

vissza a Muskátli vendégház 2 részletes bemutatásához

Kedvenc akciók

Aquarell Hotel
Aquarell Hotel Megtekintése
Cegléd

Aquarell Tavasz

12 900 Ft/fő/éj-től

Aquarell Hotel

 • 109 Értékelés alapján4.3 / 5
Thermal Hotel Harkány
Thermal Hotel Harkány Megtekintése
Harkány

Felejthetetlen nyár! Előfoglal...

15 500 Ft/fő/éj-től

Thermal Hotel Harkány

hotel
 • 60 Értékelés alapján4 / 5
Hotel Azúr
Hotel Azúr Megtekintése
Siófok

Legjobb ár 2 éj

11 388 Ft/fő/éj-től

Hotel Azúr

 • 39 Értékelés alapján4.1 / 5
Somogy Kertje Üdülőfalu*** és Étterem
Somogy Kertje Üdülőfalu*** és Étterem Megtekintése
Bonnya

Igal termál - élményteli fürdő...

12 990 Ft/fő/éj-től

Somogy Kertje Üdülőfalu*** és Étter...

 • Kiváló12 Értékelés alapján4.6 / 5

Bejelentkezés