Fejér szállások, programok és látnivalók (Közép-Dunántúl)

Bemutatjuk Fejér megye válogatott szálláshelyeit, program és látnivaló kínálatát. Programok, látnivalók 1 helyen az UtazzItthon.hu-n.

Változatos felszínén húzódik a Bakony egy része, a Vértes fő vonulatának nagy hányada, valamint a Velencei-hegység. Déli-délkeleti részét a Mezőföld termékeny löszös talajú vidéke alkotja, keleti részén természetes határa a Duna. Legnagyobb tava a Velencei-tó.
A Mezőföld uralja a tájegység nagyobbik részét. Ez átmenetet képez az Alföld és a Dunántúli-középhegység között. A Velencei-tó déli oldaláról indul és a Somogy-Tolnai dombságig húzódik. Az alföldies jellegű táj termékeny lösztakaróval fedett.
A Mezőföld több részre tagolódik. Északi részén helyezkedik el az Etyeki-dombság, mely kiváló szőlő és bortermelő vidék. A XIX. század vége óta itt terem a Törley pezsgők alapbora. A déli részt az Ős- Sárvíz hordaléka formálta. A természeti szépségekben bővelkedő Sárvíz-völgye a Mezőföld egyik meghatározó természeti vidéke.
A Sárkeresztúr-Sárszentágota határában levő szikes tórendszer ritka természeti kincs. A szikes tavak környéke a védett gulipánok élőhelye, nevezetes növénye a sótűrő bagolyfű, mely a mediterrán tengerpartokon fordul elő. Ősszel a kék sziki őszirózsa lepi el a tájat.
A terület mindig népes volt. Erről a bronz és vaskori emlékek, Gorsiumban feltárt római kori maradványok tanúskodnak. A kedvező természeti adottságok a honfoglalás idején is vonzóvá tették a területet. Géza fejedelem ezt a területet jelölte ki székhelyéül. Honfoglalás kori temető és középkori falu maradványai is találhatók a területen.  A Duna a halászoknak biztosított jó megélhetést. A Duna-parton ma is sok halászcsárdát találunk, ahol jellegzetes halételeket kóstolhat meg az idelátogató.
Nyugati határát a Keleti-Bakony nyúlványai szegélyezik. A Bakony növényvilága igen gazdag. A terület nagy részét erdő borítja. Váltakozva találhatóak cseres és gyertyános tölgyesek és bükkösök. A Sárrétre lefutó dombokon tölgyes erdőfoltok, cserszömörcés, galagonyás, kökényes-vadrózsás bokrosok, tisztások találhatóak  A sűrű erdők valaha jó búvóhelyet biztosítottak a kurucoknak és a császáriak elől bujdosó szegénylegényeknek. A leghíresebb betyárok a környéken Sobri Jóska és Savanyú Józsi voltak Az iszkaszentgyörgyi magas erdőket a monda szerint állítólag éppen a betyárok miatt irtatta ki a gróf.
A Vértes hegység északról határolja, a Bakonytól a Móri-árok választja el. A hegység déli részét növényritkaságai és értékes élővilága miatt 1976-ban nyilvánították védetté. A 15035 hektáros Vértes Tájvédelmi Körzet Magyarország kiemelkedő természeti értéke. A Vértesben található Csíkvarsai rét Európa 400 leghíresebb madár élőhelye közé tartozik.
A Velencei-tó kb. 12-15 ezer éve alakult ki. A hajdan háromszoros nagyságú tó területe ma 26 km2 és Magyarország harmadik legnagyobb állóvizének számít. Az egykor Fertőnek nevezett tó a krónikák tanúsága szerint olasz telepesektől kapta a nevét.
Északról Magyarország egyetlen őshegysége a Velencei-hegység határolja, mely Közép-Európa legrégibb geológiai képződménye. Felszínén az ősi Variszkuszi-hegység különlegességeit is megcsodálhatjuk, ezek az ingókövek, az állatalakzatokat formáló sziklacsoportok. A Velencei-hegység fő tömegét gránit alkotja, melynek jellemzője, hogy a földtani mozgásoknak legjobban ellenáll, ezért Nadapon található az országos „0” szintezési pont.
A Velencei-tó sokáig a legszeszélyesebb tónak számított.. Ma üdülők ezrei élvezhetik a tó adta sportolási és fürdési lehetőségeket. Kiemelt természeti értéket képviselnek az „úszólápok”. Egy orchideafélének, a hagymaburoknak a Velencei-tó az egyetlen hazai lelőhelye. A tó nyugati részén a Velencei Madárrezervátum Természetvédelmi Terület és Dinnyési Fertő Természetvédelmi Terület biztosít életteret a megfigyelt mintegy 200 madárfajtának és a „fejedelmüknek” tekinthető hófehér, nemes kócsagnak.   
A térségben több kastélyt tekinthet meg az idelátogató, melyek a magyar és nemzetközi építészettörténet remekeinek számítanak. A kastélyok építése az 1750-es években indult meg. Kezdetben barokk stílusú épületeket emeltek, majd 1780-tól a klasszicista stílus vált uralkodóvá a kastélyépítészetben. A legtöbb és legszebb kastély a 19. század elején épült és ekkor építették át a korábbi barokk épületeket is. A 19. század végén már az angol neogótika hatása figyelhető meg.
A tájegység szerepe kivételes a magyar történelemben. A fejedelmek megyéjének mondható. A megye Árpád vezér szállásterülete volt a honfoglalás után, majd Géza fejedelem a kedvező adottságok figyelembevételével Székesfehérváron alakította ki székhelyét. A város több évszázadon keresztül őrizte királyi székhely, koronázó és temetkezési hely rangját. Székesfehérváron 32 királyt koronáztak, és itt őrzik államalapító István király és még több királyunk földi maradványait. A megyeszékhely középkori alapokon nyugvó barokk arculata a XVIII. században alakult ki, miután Mária Terézia királynő rendelkezésére a város püspöki székhely lett. Látnivalói, gazdag programja és Budapesthez, Balatonhoz való közelsége miatt kedvelt turisztikai célpont.
A térség az aktív pihenés megannyi formáját kínálja az utazóknak. A gazdag vadállomány a vadászok számára teszi vonzóvá a környéket. Az ökoturizmus részeként a geológiai sajátosságok, az élővilág megfigyelése, különösen a madárvilág tanulmányozása szerepelhet a programban. A Velencei-tó kiválóan alkalmas fürdésre, különböző vízi sportokra és horgászatra. A megye több pontján találhatunk lovaglási lehetőséget.
Napjainkban a falusi turizmus is nagy népszerűségnek örvend és kínálata gazdag e téren. A vendégeknek a családias, hangulatos parasztházaknál alkalmuk adódik a vidéki élet, a népi szokások megismerésére, megkóstolhatják a vidék jellegzetes ételeit, jó borait.

Fejér tájegység kiemelt szálláshelyei

Károlyi Kastély
Fehérvárcsurgó Hotel besorlás nélkül
Konferencia Falusi turizmus Kastély, kúria Exkluzív Vízközeli
Főúri hétköznapok ()
már 16110 Ft/fő/éj-től
Napi árak ()
már 9000 Ft/fő/éj-től
Nyári hétköznapok ()
már 17010 Ft/fő/éj-től
Velence Resort & Spa - Kültéri medence - nyári főkép
Velence 4 csillagos superior hotel
Wellness Konferencia Vízparti Család- és gyerekbarát
Nyári vakáció ()
már 19900 Ft/fő/éj-től
Hétvégére Velencére! ()
már 21900 Ft/fő/éj-től
Ne maradj szárazon ()
már 17500 Ft/fő/éj-től
Vital Hotel Nautis, Gárdony - nyári főkép
Gárdony 4 csillagos superior hotel
Wellness Konferencia Bababarát Vízparti Család- és gyerekbarát Exkluzív Sport és szabadidő turizmus
Augusztus 20. a fedélzeten ()
már 19550 Ft/fő/éj-től
Nem található a keresési feltételnek megfelelő szállás!

Fejér tájegység kiemelt programjai

 Az Esztrád VízíSzínház Velence aktuális előadásai
Velence Kulturális
: 1.7
2014-06-27 - 2014-08-31
Nem található a keresési feltételnek megfelelő program!Fejér tájegység kiemelt és aktuális csomagajánlatai

Még több kedvezményes pihenés Fejér >>

Hotel Platán Székesfehérvár Székesfehérvár
Királyi Napok Székesfehérváron , Hotel Platán Székesfehérvár - szállás Székesfehérvár
Csak 29990 Ft/szoba/2 ej
étkezés: félpanzió
: 2014-07-30 - 2014-10-31

Velence Resort & Spa Velence
Éden a tóparton, Velence Resort & Spa - szállás Velence
már 20000 Ft/fő/
étkezés: félpanzió
: 2014-01-23 - 2014-12-23

Hotel Platán Székesfehérvár Székesfehérvár
Romantika Székesfehérváron, a Bory vár felfedezése, Hotel Platán Székesfehérvár - szállás Székesfehérvár
már 16500 Ft/fő/2
étkezés: félpanzió
: 2014-08-13 - 2014-10-31

Hotel Platán Székesfehérvár Székesfehérvár
Kényeztetés a pezsgőfürdős lakosztályban, Hotel Platán Székesfehérvár - szállás Székesfehérvár
Csak 29900 Ft/szoba/1 ej
étkezés: félpanzió
: 2013-12-21 - 2014-12-31

Még több belföldi nyaralás Fejér >>

Velence Resort & Spa Velence
Nyári vakáció, Velence Resort & Spa - utazás Velence
már 19900 Ft/fő/
étkezés: félpanzió
: 2014-07-04 - 2014-09-01

Velence Resort & Spa Velence
Hétvégére Velencére!, Velence Resort & Spa - utazás Velence
már 21900 Ft/fő/
étkezés: félpanzió
: 2014-07-04 - 2014-08-31

Lovas Zugoly Csabdi
Lovas Zugoly csomag, Lovas Zugoly - utazás Csabdi
Csak 12000 Ft/szoba/ej
.
: 2014-03-12 - 2015-01-01

Velence Resort & Spa Velence
Nyári vakáció, Velence Resort & Spa - utazás Velence
már 17900 Ft/fő/
étkezés: félpanzió
: 2014-07-04 - 2014-09-01

Még több Őszi Fejér >>

Vital Hotel Nautis Gárdony
Tóparti ősz a Vital Hotel Nautis****-ban, Vital Hotel Nautis - szállás Gárdony
már 17050 Ft/fő/
étkezés: félpanzió
: 2014-08-24 - 2014-10-26

Velence Resort & Spa Velence
Évszakok vonzásában, Velence Resort & Spa - szállás Velence
már 14900 Ft/fő/
étkezés: félpanzió
: 2014-08-31 - 2014-12-24

Még több családi kedvezmény Fejér >>

Fogadó az Öreg Préshez Mór
Nyári családi pihenés a Fogadó az Öreg Présben 3=4 akció, Fogadó az Öreg Préshez - utazás Mór
már 46500 Ft/fő/4
étkezés: félpanzió
: 2014-06-09 - 2014-09-14

Fejér tájegység kiemelt városai

Etyek Etyek
A 3700 lakosú település Fejér megye észak-keleti peremén, az Etyeki-dombság kezdetén, a Zsámbéki-medence szélén, Budapesttől 26 km-re, 176 méter tengerszint feletti magasságban fekszik. Az évszázados szőlőkultúra eredményeként a falu...
Mór Mór
Mór város a Dunántúli régióban, Fejér megyében a Bakony és a Vértes közötti Móri-árok legjelentősebb települése. A város kb. 20 km-es vonzáskörzetnek gazdasági, kereskedelmi és kulturális központja. A várost...
Székesfehérvár Székesfehérvár
Székesfehérvár volt a magyarság első, valódi városa. Ennek megfelelően történelmi látnivalókban igen gazdag. Feltétlenül érdemes megcsodálni belvárosát, régészeti és képzőművészeti gyűjteményeit, különleges és értékes köztéri alkotásait. A Városház tér az...
Velence Velence
A város a Velencei-tóval, a Velencei-hegység lankás dombjaival, a fővároshoz és Székesfehérvárhoz közelségével, a kiváló közlekedéssel hazánk egyik kiemelt üdülőterülete.
További települések: Adony, Agárd, Alcsútdoboz, Balatonbozsok, Baracs, Beloiannisz, Besnyő, Bicske, Bodajk, Börgönd, Csabdi, Csákvár, Csókakő, Daruszentmiklós, Dég, Dinnyés, Dunaújváros, Dunavecse, Előszállás, Enying, Fehérvárcsurgó, Felcsút, Füle, Gánt, Gárdony, Iszkaszentgyörgy, Iváncsa, Kajászó, Káloz, Kápolnásnyék, Kulcs, Lajoskomárom, Lepsény, Lovasberény, Martonvásár, Mezőfalva, Mezőszentgyörgy, Mezőszilas, Nadap, Nádasdladány, Nagykarácsony, Nagyvenyim, Pákozd, Pázmánd, Perkáta, Polgárdi, Pusztaszabolcs, Pusztavám, Rácalmás, Ráckeresztúr, Sáregres, Sárkeresztes, Sárkeresztúr, Sárszentágota, Sárszentmihály, Seregélyes, Soponya, Sukoró, Szabadbattyán, Szabadegyháza, Szőlőhegy, Tác, Tordas, Vál, Vereb


Fejér tájegység kiemelt látnivalói

Hiemer-ház
Székesfehérvár Műemlék
0.5 km távolságra a központtól
A Középkori Magyarország Koronázó temploma
Székesfehérvár Templom
0.3 km távolságra a központtól
Lamberg-kastély
Mór Kastély
0.1 km távolságra a központtól
Velencei-tó - a napfény tava
Természeti érték
Etyek-Budai borvidék
Etyek Borút és borvidék
Gorsium Szabadtéri Múzeum - Régészeti Park
Tác Múzeum
1.1 km távolságra a központtól
Középkori Romkert - Nemzeti Emlékhely
Székesfehérvár Múzeum
0.3 km távolságra a központtól
Velence Resort & Spa Termál és Élményfürdője
Velence Fürdő és strand
1.8 km távolságra a központtól
Sport Beach & Camping
Gárdony Fürdő és strand
1.7 km távolságra a központtól
Móri borvidék
Mór Borút és borvidék
Martonvásári Kastélypark
Martonvásár Park és kert
0.6 km távolságra a központtól
Festetics kastély
Dég Kastély
Nádasdy-kastély
Nádasdladány Kastély
Geszler Családi Pincészet
Mór Borpince
0.7 km távolságra a központtól
Bory Vár
Székesfehérvár Vár és várrom
3.9 km távolságra a központtól
Szintezési ősjegy-Nadap
Különleges hely
Velencei Madárrezervátum TT
Természeti érték
Nem található a keresési feltételnek megfelelő látnivaló!
 
Foglalási információ:

Elérhetőségeink:
Tel.: Jelenleg nem vagyunk elérhetők telefonon. Kérem használja a "Visszahívás kérése" lehetőséget vagy írjon nekünk e-mail címünkre.
Értékesítésünk reggel 9 órától várja hívását.
Visszahívás kérése
Név:
Telefon: 06-
Téma:
Üzenet: 
Aktuális programok
 Az Esztrád VízíSzínház Velence aktuális előadásai

Az Esztrád VízíSzínház Velence aktuális előadásai

Velence Kulturális program

2014-06-27 - 2014-08-31

Macskafogó Musical

Macskafogó Musical

Velence Gyermek és Családi program

2014-07-12 - 2014-08-30

Őszi Etyeki Piknik 2014

Etyek Borászati program

2014-09-06 - 2014-09-07

X. Fehérvári Lecsófőző Vigasság

Székesfehérvár Gasztronómiai program

2014-09-19 - 2014-09-21

XIX. Királyi Napok Nemzetközi Néptáncfesztivál

Székesfehérvár Fesztivál program

2014-08-20 - 2014-08-24

Kulturális Örökség Napja

Székesfehérvár Kiállítás program

2014-09-20 - 2014-09-21

„Quartettissimo” V. Európai Vonósnégyes Fesztivál

Fehérvárcsurgó Komolyzenei program

2014-09-19 - 2014-09-21

VIII. Országos Vadgasztronómiai Fesztivál

Soponya Fesztivál program

2014-09-07 - 2014-09-07

Pázmándi Ízes-Ínyes Ünnep és Vásár

Pázmánd Vásár program

2014-09-13 - 2014-09-14

Kiemelt Lastminute ajánlatok

Augusztus 20. a fedélzeten(2-6 éj)

Vital Hotel Nautis, Gárdony
Már 19550 Ft/fő/éj
2014-08-17 - 2014-08-23

Napi ár főszezon(min. 5 éj)

Berzsenyi utcai apartman, Gárdony
Már 2385 Ft/fő/éj
2014-07-05 - 2014-08-30

Főúri hétköznapok(min. 2 éj)

Károlyi Kastély, Fehérvárcsurgó
Már 16110 Ft/fő/éj
2014-06-22 - 2014-08-31

Kiemelt nyári akciók

Ásó, Kapa, a Hétkúti Nagy Kaland(4 éj)

Hétkúti Wellness Hotel, Mór
Csak 17250 Ft/fő/éj-től
2014-01-28 - 2014-12-31

Napi árak(min. 1 éj)

Hotel Vadászkürt, Székesfehérvár
Csak 6000 Ft/fő/éj-től
2014-01-02 - 2015-01-01

Harmónia wellness(3 éj)

Velence Resort & Spa, Velence
Már 21000 Ft/fő/éj
2014-01-23 - 2014-12-22

Kiemelt őszi akciók

Napi árak(min. 5 éj)

Cseresznye Apartman, Velence
Már 3199 Ft/fő/éj
2014-04-12 - 2014-10-25

Napi árak(min. 5 éj)

Bronz utcai apartman, Agárd
Már 3199 Ft/fő/éj
2014-04-12 - 2014-10-25

Feltöltődés Székesfehérváron(2-3 éj)

Hotel Platán Székesfehérvár, Székesfehérvár
Már 8975 Ft/fő/éj
2014-01-01 - 2014-12-30

Az Ön túraterve
Az oldalon barangolva látnivalót, programot és szálláshelyet adhat hozzá saját túratervéhez.
Tipp: Felvétel a túrába ikonnal bővítheti túráját.
Segítség, hogyan kezdje el